Last news in Fakti

21 Март, 2017 09:49 1 344 8

Отново погнаха Саудитска Арабия за 11-ти септември

  • саудитска арабия-
  • атентати-
  • 11 септември

800 души са завели дело за обезщетение срещу страната

800 души, които са били засегнати от атентатите от 11 септември 2001 г., са завели дело срещу Саудитска Арабия, съобщи The Hill.

В делото са включени хора, които са били ранени по време на атентатите и такива, които са близки на жертвите.

Делото е било заведено във Федерален съд. Той е базиран в Манхатън. Засегнатите търсят парично обезщетени от Саудитска Арабия. Те смятат, че страната е подсигурявала финансиране и подкрепа на "Ал Кайда". Именно групировката пое отговорност за врязването на два самолета в двете кули на Световния търговски център.

Страната е обвинявана, че е имала информация за поне трима от атентаторите, че са имали връзки с терористите.

Саудитска Арабия е обвинявана, че атентатите не е можело да бъдат извършени без нейната подкрепа.

През миналата година бившия президент на САЩ Барак Обама наложи вето върху прилагането на закон срещу спонсори на тероризма срещу Саудитска Арабия. Той заяви, че това е намеса срещу самата страната.

15 от 19-те похитители на самолети от 11-ти септември са идвали от Саудитска Арабия. Това кара близките на жертвите да искат компенсация от страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ББЮ

    9 1 Отговор
    След 2001 г. не ги пипнаха судитците,защото Буш имаше общ бизнес със Осама Бен Ладен.Дано сега ги смажат тези чаршафосани варвари.
  • 2 Глупак

    9 1 Отговор
    Ще се чуе ли ОФИЦИАЛНО Истината ?????
    Винаги някой слага вето на инфо….
    Както у нас КТБ
    Разследването е ТАЙНО.
    КОЙ ЛИ ЩЕ ВЗЕМЕ ПАРИТЕ КАТО СЕ НАМЕРЯТ ???? не че не се знае…
    Не искат да направят видео разпит с Ц.В.
    въпреки, че той вече каза кого е спонсорирал, а Г. Ганчев потвърди….
    Не е ли време да сменим ,, ЕЛИТА,, ???
  • 3 кроко

    11 5 Отговор
    Дони Тръмп си го каза открито: флота им е жив зян, ракетните войски също, а ВВС имат нужда от нови самолети ф35. Всичко това иска яко кинти и американски канците гледат от къде да ги изсмучат: членките на НАТО да плащат за защитата, която САЩ им осигурява от мнимия враг Русиял направо се опитва рекет да прави, като миналия ден с Кукуферкел; опитват се да си пробутва старите бараки, като онези 35годишни ф16 с безумно скъпа потдръжка и на цена като нови Грипени, които сенканят да ни ги набутат на нас „по братски”; и сега се обръщат към партньорите си по международен тероризъм от СА, че нещо арабските пролети не постигнаха нищо, а само разходи трошат и двете страни. Арабите имат кинти и се опитват да ги изнудат да платят за да свалят обвиненията срещу тях. Кво да се прави, САЩ имат нужда от кинти за превъоръжаване, като не можаха да сложат сложат Русия и всички араби на колене, ще смучат от „партньорите” си! Плащайте, балами.
  • 4 Чичан

    4 8 Отговор
    Кротки трол мазен само глупости пишеш на души се на путин да ти плати хонорара

    Коментиран от #5

  • 5 кроко

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "Чичан":

    Умен трол без собствена мисъл, винаги става въпрос за пари, важното в случая е кой на кого ще ги даде.

    Коментиран от #6

  • 6 Kcaniba

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "кроко":

    Чичан , за пари не е споменавал, човека просто ти предлага да се надупиш , та да си получиш заслужения хонорар.
  • 7 8888

    7 2 Отговор
    Много тъпи хамириканци! Да си съдят правителството.Не трябва да си много умен да видиш същия сценарий от пърл харбърт. Само наглостта и жертвите са повече. А саудитска арабия си е също терористична държава като фащ.
  • 8 аз ви казах

    1 0 Отговор
    Тези 800 души трябва да водят дело срещу шепа американци, които сътвориха най-голямата лъжа на 21 Век. Осама няма нищо общо с атентатите, но имаше интерес това да се препише на него.
    Такава грандиозна конспирация няма да остане неразкрита, но за съжаление тя си изпълни целта и дори истината да излезе наяве, ще е вече късно.