Last news in Fakti

30 Март, 2017 09:03 1 512 6

Юнкер към британците: Ще съжалявате

  • великобритания-
  • brexit-
  • жан-клод юнкер-
  • британци-
  • ес

Великобритания официално задейства процедурата за излизане от ЕС

Юнкер към британците: Ще съжалявате - 1
Снимка: БТА/ AP

Денят, в който британците ни връчиха писмото за напускане, е тъжен ден. Това е избор, за който те ще съжаляват един ден.

Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер по повод задействането на член 50 от страна на Великобритания.

„Въпреки че имаме своите слабости и провали, Европа е най-доброто място на планетата за живеене“, заяви Жан-Клод Юнкер, цитиран от „Скай нюз“.

Вчера постоянният представител на Великобритания в Европейския съюз официално връчи писмото, с което страната задейства член 50 от договора. След 44 години в общността, британците официално активираха процедурата по излизане.

И Лондон, и Брюксел, искат двете страни да се разделят по най-добрия начин, който ще облагодетелства всички. Някои политици обаче призоваха за „твърд Brexit“, който може да се отрази на търговските отношения и въпроси в сферата на сигурността.

Девет месеца след като британците гласуваха на референдум за напускане на съюза, Тереза Мей започва преговорите, чийто краен резултат ще определи бъдещето на петата по големина икономика в света.

Борис Джонсън изрази увереност, че крайният резултат от преговорите ще бъде положителен и за неговата страна, и за ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    4 0 Отговор
    може да е тъпо решение, но за разлика от нашето правителство, там хората приемат решението на народа и действат спрамо волята му.
  • 2 кирил

    9 3 Отговор
    пример че така наречената мъдрост на народа е глупост
  • 3 plama

    7 3 Отговор
    Тогава много млади хора приеха лековато референдума и не отидоха до урните,оказа се че по-голямата част от гласувалите за брекзит са от по-възрастното поколение на които им се иска всичко да е както преди,т.е,повече работни места без да се напъват,лекарят да ходи при тях на домашни посещения веднага щом се обадят без да чакат,в болницата и за специалист пак да не чакат,за зъболекар към касата и т.н .Виждате ли приликите с България?Да,оказа се че всичко е същото,но и те като нашите немогат да разберат,че светът вече не е същият и няма как нещата да се върнат както преди 30год.каквото и да правят...

    Коментиран от #6

  • 4 Хасан

    1 0 Отговор
    Глас народен, глас божий.. А и все пак те са Великобритания -от Австралия, Нова Зенландия, ЮАР..
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 кроко

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "plama":

    Ти да не би да се живял преди 30 г. в Англия, че да знаеш как е бил пазара не труда, здравеопазването и т .н. тогава? Може би на тези хора просто не им харесва как от Брюксел се опитват да им дават тон и как се напълниха с джангали.
Новини по държави: