Last news in Fakti

30 Март, 2017 18:40 1 690 2

Лондон представи "Бяла книга" за излизането от ЕС

  • бяла книга-
  • брекзит-
  • бялата книга-
  • лондон-
  • великобритания

Документът съдържа подробности как хиляди закони ще бъдат анулирани или адаптирани към британските реалности

Лондон представи "Бяла книга" за излизането от ЕС - 1
Снимки: БТА/АР

Ден след задействането на член 50 от Лисабонския договор за напускане на ЕС, британското правителство публикува така наречената „Бяла книга“, съобщава Би Би Си. Документът съдържа подробности как хиляди закони, от тези за правата на работниците до тези за околната среда, ще бъдат анулирани или адаптирани към британските реалности.

Целта на „Бялата книга“ е да покаже, как ще бъде уреден преходът от европейското към британското законодателство и кои европейски институции биха запазили юрисдикцията си, поради липса на подготвени кадри и експертиза в определени области.

Министърът за Брекзит, Дейвид Дейвис, който представи „Бялата книга“, обяви края на върховенството на европейските закони в Обединеното кралство: Нашите закони ще бъдат изготвяни в Лондон, Единбург, Кардиф и Белфаст и ще бъдат прилагани не от съдии в Люксембург, а от съдии в Обединеното кралство.

Лондон представи "Бяла книга" за излизането от ЕС

Някои бяха загрижени, че парламентът няма да играе достатъчна роля в оформянето на бъдещето на страната след като напуснем ЕС. Тази „Бяла книга“ доказва колко погрешно е тяхното виждане.

Дейвид Дейвис допълни, че това ще позволи на бизнеса да продължи да функционира без да се страхува, че правилата ще се променят за една нощ и ще даде гаранции, че няма да има рязка промяна в правата на гражданите.

Лондон представи "Бяла книга" за излизането от ЕС

Лондон представи "Бяла книга" за излизането от ЕС

Той изтъкна, че правата на британците в чужбина ще бъдат приоритет в преговорите по Брекзит. Дейвид Дейвис заяви, че Великобритания има моралното задължение да сложи край на несигурността за британците, живеещи в ЕС и на гражданите на ЕС, живеещи във Великобритания, тъй като не е тяхна вина, че Великобритания е гласувала да напусне.

Въпреки гаранциите, които той се опита да даде за един плавен и стабилен Брекзит обаче депутати от опозицията, от Шотландия и Северна Ирландия поставиха под въпрос много от позициите в „Бялата книга“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боже, другите вече излизат а ние ?

    1 0 Отговор
    Още не сме влезли?! Бавно развиващи овце Паисиеви ли сме или сме слаботелестни и в главите? Нима сите сме от "Умно село"?
  • 2 БайХой

    1 0 Отговор
    Другите ще ИЗЛИЗАТ а нас ще ни ИЗХВЪРЛЯТ като мръсни котете от саламаджийница!

    Публикувано във факти.бг: Не сме народ, не сме народ, а мърша,
    хора, дето нищо не щат да вършат.
    Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
    "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
    И не знаем, не можеме, не щеме
    да работим за себе си със време.
    Само знаем и можеме, и щеме
    един други злобно да се ядеме...
    Помежду си лихи, буйни, топорни,
    пред други сме тихи, мирни, покорни...
    Все нас тъпчат кой отдето завърне,
    щот сме туткун, щото не сме кадърни...
    Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
    а всякому мерамът е развала...

    Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
    пак ще кажа и с това ще да свърша.

    1875 ПЕТКО РАЧОВ СЛАВЕЙКОВ
Новини по държави: