Last news in Fakti

11 Април, 2017 15:05 1 636 5

Г-7: Асад не е част от решението в Сирия (СНИМКИ)

  • г-7-
  • сирия-
  • башар асад-
  • италия

Между страните от Г-7 няма консенсус за налагане на нови санкции срещу Русия

Г-7: Асад не е част от решението в Сирия (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Външните министри на страните от Г-7 са единодушни, че не може да се намери решение на конфликта в Сирия, докато президентът Башар Асад е на власт. Това заяви френският външен министър Жан-Марк Еро на срещата на високо равнище в италианския град Лука, предаде "Ройтерс".

Всички участници на срещата, в която участваха също Турция и няколко арабски страни (Катар, Йордания, Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия) подчертаха, че "няма възможно бъдеще за Сирия с Башар Асад", заяви Еро пред медиите.

"Това не е агресивна позиция срещу Русия, а по-скоро протегната ръка при ясна позиция", добави той. "Стига вече. Трябва да прекратим лицемерието и да се върнем към политическия процес", подчерта .
първият дипломат на Париж.

Г-7: Асад не е част от решението в Сирия (СНИМКИ)

"Казваме на руснаците: възползвайте се от тази възможност да се дистанцирате от ужаса на режима на Башар Асад и най-накрая да покажете искрено, че искате мир", заяви още френският първи дипломат, цитиран от "Ройтерс".

Ракетният удар на САЩ срещу сирийска военновъздушна база създаде кратковременна възможност за прекратяване на конфликта, добави Еро.

Г-7: Асад не е част от решението в Сирия (СНИМКИ)

Г-7: Асад не е част от решението в Сирия (СНИМКИ)

Той заяви, че въпросът за допълнителни санкции почти не е бил обсъждан на срещата.

Между страните от Г-7 няма консенсус за налагане на нови санкции срещу Русия заради подкрепата й за сирийския президент, заяви италианският външен министър Анджелино Алфано, цитиран от "Ройтерс".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    10 7 Отговор
    Запада изглежда че не могат да поемат още санкции с/и Русия,загубите им са икономически огромни.Ако сте ходили скоро до Париж сигурно сте видели колко мръсен е станал.
  • 2 гостът

    10 5 Отговор
    Конфликт няма да има ако САЩ спрат да снабдяват с оръжие терористите наричани опозиция.Всички са бойци на ислямска държава.Не Асад е виновен за Либия Ирак Сирия.Сега се месят и в Сърбия Македония.Не е виновен нито Асад нито Путин.Вина имат пут..те които подкрепят американския режим.
  • 3 бате Владо

    7 2 Отговор
    Вижте ги на снимката, отбор смешници! А тоя изтърсак борето джонсън(нарочно го пиша с малки букви)направо кърти с външния си вид. И тва са хората дето ще се борят със световните и европейски проблеми.......Тия идиоти просто си плачат за руска тояга, и ще си я получат щото Путя хич няма да им цепи басма на еврогейските задници. Само гледайте какво ще стане когато следващия път натовски самолет влезе във въздушното пространство на Сирия.

    Коментиран от #5

  • 4 кроко

    2 2 Отговор
    Западняците никъде не са постигнали траен мир и просперите. Южна Корея и Япония са изключения, които се дължат на работливостта на тези народи.

    Тия държави, които САЩ и саудитите разбутаха, имат нужда от здрава ръка. Вижте как в Египет военните държат контрола и е що-годе мирно, на фона на Либия! Като махнахте Кадафи или Садам какво постигнахте - бежански поток към Европа и създаването на ИДИЛ! Асад до сега успешно е управлявал дърава, в която близо 70% са сунити и има още няколко религии и етноси. Без него Сирия ще е поредния Афганистан - 1-2 години примирие и тези диви ислямизирани сунити,които ги научиха да убиват, като видят мизерията в която САЩ ги поставят, пак ще хванат оръжъето и ще правят и атентати из Европа. Да си стои Асад на власт и да си прибира хората от Европа.
  • 5 жщг

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "бате Владо":

    путин (нарочно....) с БОТОКСА Е направо не земен!
Новини по държави: