Last news in Fakti

19 Април, 2017 15:58 9 598 24

Американците планират да свалят ракета на Северна Корея

  • северна корея-
  • ракета-
  • сащ-
  • свалят-
  • американци-
  • тест

САЩ искат да покажат зъби на севернокорейците

Американците планират да свалят ракета на Северна Корея - 1
Снимка: БТА/ AP

Американските въоръжени сили обмислят да покажат сила пред Северна Корея, сваляйки тяхна ракета при следващия им опит, предаде „Гардиън“.

Изданието се позовава на двама източници, близки до военния кръг, който планира операцията. През последните месеци Пхенян на няколко пъти изстреля ракети, повишавайки напрежението в региона.

В началото на месец март севернокорейците изстреляха четири балистични ракети в Японско море, три от които попаднаха в японската изключителна икономическа зона.

Американците може да свалят една от ракетите им при следващото изстрелване. По този начин Вашингтон ще покаже, че има възможност да отговори на предизвикателството.

Американският президент Доналд Тръмп на няколко пъти подчерта, че е твърдо решен да сложи край на ядрените разработки на Пхенян. Вицепрезидентът Майк Пенс пък заяви, че ерата на стратегическото търпение на САЩ е приключила.

Северна Корея, изглежда, няма намерение да отговори положително на американските призиви да спре с провокациите. От външното министерство на азиатската страна обявиха, че ще продължат с ракетните тестове.

Тръмп изпрати и армада бойни кораби и подводници в региона, за да покаже сила. От Вашингтон твърдят, че корабите ще участват в учения заедно с австралийския флот. Анализатори обаче посочват, че американците искат да покажат зъби и решимост на Северна Корея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    38 47 Отговор
    Чичо Ким ще разсече янкитата с един удар! Никаква ракета не могат да му свалят..

    Коментиран от #17

  • 2 Хвърчило

    46 15 Отговор
    Добре де .
    Това хубаво .
    Ама как може да се свали нещо дето не лети ?

    Коментиран от #19

  • 3 Бръмбар Рогач

    32 25 Отговор
    Пешо,баща ти сигурно се казва Гошо а майка ти Керанка.В кое село си се измътил,че така гледаш на живота.

    Коментиран от #10

  • 4 Кики

    40 14 Отговор
    За съжаление американската логика е следната: Щом не се вижда заплаха за нашата територия, значи можем да си правим каквото си искаме. А това, че ще пазят техните си приятели е вярно, но преди това могат да бъдат пожертвани.
  • 5 Нафарфорий

    33 38 Отговор
    ЖЪЛТОБУЗЕСТОТО ДИКТАТОРЧЕ ВЗЕ МНОГО ДА СИ ПОЗВОЛЯВА!
  • 6 Kcaniba

    38 17 Отговор
    Ако свалят, това ще е сигнал, ноизобщо не и към някаква си Корея, тя е само плашилото и камикадзето!!!
    Русия и Китай!!!
    Те са опонентът на сетовното доминиране!!!
  • 7 До предишните "провесори"

    31 9 Отговор
    Абе как не можете да следите хронологията на различните меж.ситуации...толкова ли сте слепи и глухи? Пояснявам на всички-до вчера-буквално,САЩ заявяваше ОФИЦЯЛНО ,че при първият опит на С.Корея да изстреля ракета ще унищожава базите от където са истреляни същите--демек ще бомби С.Корея....А сега заявява че ще сбива изстреляните ракети--какво означава това според вас...еми само с две думи--САЩ включи задна--ФАКТ..И много се радвам че това се случва-защото може да стане голямото мазало... Та мислете малко повече-а не пишете само НПО лозунги тук...
  • 8 До 7

    21 2 Отговор
    Няма как да схванат логиката ако не им го кажеш открито и достъпно.Пъпчивите пубери отдавна ги отучиха от мисленето и да имат собствено мнение-такива индивиди са нужни на цивилизованият свят. А това с "провесорите" си ударил десятката-точно ги характеризира.
  • 9 Нема Бира

    12 31 Отговор
    Помните ли Саддам и първата война в залива? Чували ли сте за "великата" иракска революционна гвардия и какво и /им/ се случи за нула време?! Ей тва чака и дебелият мазен Ким Чен-уЙ!
    Ама тежко и горко на Южна Корея след това. Обединението на двете Германии е все едно на държави с еднакъв стандарт, в сравнение с разликата между Коре-ите в момента! Не е истина какъв ще е финансовият товар върху юга!

    Коментиран от #15, #16

  • 10 Съсед на Пешо

    14 7 Отговор

    До коментар #3 от "Бръмбар Рогач":

    Пешо живее зад Банята и ЦУМ, не е от село, а от кочина и се казва СОФИЯ!
  • 11 Кики

    13 12 Отговор
    За великата иракска гвардия не бях слушал. Вероятно и други велики гвардии са побеждавали САЩ.
  • 12 Добре

    28 8 Отговор
    ... ако я свалят добре ... ама ако не успеят ?!? 600 000 000 000 долара бюджет и не могат да свалят една ракетка разработена от "умиращите от глад оризоядящи" - ще стане малка като принципа "Хем мек , хем малък и съвсем не на място изваден"
  • 13 681 БЪЛГАРИЯ

    4 12 Отговор
    Тия ракети дървените ли са ?
  • 14 ЕБ И ГИ

    18 3 Отговор
    През .. мие и северна и южна корея.
    Имат си проблем ще си го решат.
    А ние трябва да си решиме нашия. С упадналата икономика и демографски срив. По малко време в интернет и повече време с жена в кревата. От това се решава единия проблем.
    НЕ СЕ ПЛАШЕТЕ ЖЕНИТЕ НЕ ХАПЯТ.
    МАЛКО НЕЖНИ СЛОВА ПОВЕЧЕ ВНИМАНИЕ И ВСИЧКО СЕ НАРЕЖДА.
  • 15 Джон Смит

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "Нема Бира":

    Значи арбелите нямат боен дух, те са пасмина, грабители! Докато жълтурковците, са съвсем различно нещо!
  • 16 Ярослав Станчев

    13 2 Отговор

    До коментар #9 от "Нема Бира":

    Американците тръгнат ли на сухопътна операция срещу Корея ще им се случи втори Виетнам.При удара срещу Саддам бяха подготвили психологически арабите,че ще свалят диктатора,ама тука няма подготовка.Такава греда ще ударят с корейците,че Ирак и Афганистан ще им сторят като игра на пейнтбол.С тия надъхани до ужас корейски военни само с ядрено оръжие ще успеят да победят.Само че с ядрено оръжие да бомбардираш на 100 км. от руската и на 50 от китайската граница има голям шанс да срещнеш китайската фея на зъбките и руската зъболекарка Маша.

    Коментиран от #18

  • 17 Един

    1 9 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    До пешо - пешко, отиди да помагаш на чичко ти Ким да разсича янкитата. Като ги разсечеете, ела ни обади.
  • 18 Реалист

    1 6 Отговор

    До коментар #16 от "Ярослав Станчев":

    Ярославчо, я кажи колко пъти си говорил със северно-корейски войник че така "добре" им разбираш психологията. Мислиш ли че са тъпи за да умират заради онова дебело говедо? Това по парадите и социализЪма го умееше но къде е сега? Северна Корея е кукла на конци които се дърпат от Китай. Затова и Тръмп почна с разговорите с китайците. Въпроса е каква е изгодата на китайците от това да се лишат от "лошия пример" на гладния социализъм, който подчертава предимствата на китайския вариант. Накратко - ако САЩ искат ще разкостят Кимчето за нула време. И не им трябва никаква атомна бомба за това. Необходимо им е Китай да спрат парите за хунтата на Ким.

    Коментиран от #20

  • 19 mediator37

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хвърчило":

    И аз това си помислих. На корейците от 4 ракети една долита, а на американците от 10 пейтриъта един уцелва. Едните не могат да изстрелят, другите не могат да улучат. Една олигофрения ни чака.
  • 20 Ярослав Станчев

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Реалист":

    Фактът,че няма мирен договор между двете страни говори предостатъчно.Американците и половината свят за 3 години не са успели да ги победят.
  • 21 Jahoo

    0 0 Отговор
    Абе...,хм. Не си правете сметки без кръчмар. Жабите от другото блато ( разбирай блатото Нибиру от Сириус ) също си гонят интереса. Те казаха на Ездра преди 3000 години ( Виж " Трета книга Ездра" ) че много пъти ще се вдигатветрове от исток а донякъде и от запад. Обаче к'во значи "ветрове от исток" пита се в задачкатаааа. Първо " вятърът от исток ", може да носи страшната звезда която е отредена да всява ужас. Тя ще се повреди, казват от Нибиру, а какво е това което ще се повреди? най - вероятно е машина. Защото машините се повреждат. Ездра пише: "Звездата отвори бурята". При ядрен взрив разрушенията идват от ударната вълна - буря. Освен това китайският ракетен комплекс Dongfeng озночава "Источен вятър"
  • 22 Jahoo

    0 0 Отговор
    До Пепи. Как бе Пешо, ракетите прихващачи работят добре. Къф е проблема да прихванат корейска ракета?
  • 23 Jahoo

    0 0 Отговор
    До хвърчилото. Според теб ракетите какво правят - търкалят се по земята или плуват? Аз пък мисля че летят.
  • 24 Кирил Младенов

    1 0 Отговор
    Краварите са най-долното нещо на света. Да избиват беззащитните ги бива най-добре -Дрезден,Япония. Друга песен ще запеят при ат. бум при тях и въпросът ене дали, а кога.