Last news in Fakti

21 Април, 2017 01:11, обновена 21 Април, 2017 01:45 2 602 2

Френски кандидат президент: Събудете се!

  • париж-
  • стрелба-
  • полицай
Френски кандидат президент: Събудете се! - 1

Кандидатите за президент на Франция Франсоа Фийон и Марин льо Пен отмениха всички свои предизборни изяви планирани за петък. „Те убиват нашите деца. Разстрелват нашите полицаи и колят нашите свещеници. Събудете се!”, написа в своя профил в Twitter льо Пен.

„В резултат на случилото се съм принуден да отменя всичките си изяви за петък”, каза Фийон в ефира на телевизионния канал France 2.

Убийството на полицай и раняването на друг е извършено в момента, в който по France 2 се е провеждал последният предизборен дебат между 11-те кандидати за президент, чийто първи тур на изборите ще е след два дни, на 23 април.

Лидерът на движението „Непокорна Франция” и кандидат за президент Жан-Люк Меланшон заяви, че „терористичните атентати не остават безнаказани. Мисля за загиналите и ранени полицаи и техните семейства”, написа в своя профил в Twitter Меланшон.

„Заплахата от терористични актове ще стане част от живота на французите в близките години”, коментира пред France 2 кандидатът за президент Емануел Макрон.

Веднага след терористичния акт президентът на Франция Франсоа Оланд свика спешно заседание в Елисейския дворец. Той смята, че продължаването на предизборната кампания след терористичния атентат е неуместна. „Сега ние трябва да сме солидарни с френския народ, който все повече е разтревожен от заплахата от тероризъм”, заяви той. Френският президент отмени работната си визита в Бретан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 октан

    17 2 Отговор
    Ако бяхте солидарни с френският и другите ЕУ народи, нямаше да мачкате Кадафи, Саддам и сега и Асад - армията на Антантата разруши тези системи, надойдоха нови по-лоши диктатори разни джихадисти и какви ли не. И понеже разсипахте и иракската армия, говори се, че много от бившите на Саддам са отишли по неволя в ИД. Европа и света вече не са същите, както преди... Повечето араби си падат по техните им диктатури - очевидно е, че сменяйки едната започват друга. Като нас подобно - свалим едно вредно правителство и парламент и си се самоизберат нови. Тъжно е, колко невинни хорица измират, заради интереси и игри на политици?

    Коментиран от #2

  • 2 Нафарфорий

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "октан":

    кат ти гледам името, май не си запознат с българската история, я кажи
    кой нападна първи Европа през 8-9 век - ВИЕ!
    АЙДЕ БЯГАЙ ДА СЕ Д*ПИШ ПРЕД ДЖАМИЯТА!