Last news in Fakti

2 Май, 2017 09:49 3 257 9

Макрон сравни Льо Пен с Путин и заговори за война

  • еманюел макрон-
  • франция-
  • марин льо пен-
  • президент-
  • избори-
  • война-
  • путин-
  • икономика

Няколко дни остават до решителния балотаж във Франция

Макрон сравни Льо Пен с Путин и заговори за война - 1
Снимка: БТА/ AP

Еманюел Макрон сравни лидерката на крайната десница Марин льо Пен с руския президент Владимир Путин, съобщи „Политико“.

Дни преди балотажа на президентските избори във Франция центристкият кандидат заяви, че избирането й за държавен глава ще въвлече страната в „икономическа война“.

„Всички знаем кои са съюзниците на Льо Пен – Виктор Орбан и Владимир Путин. Тези режими не са с отворена и свободна демокрация“, заяви Еманюел Макрон.

По думите му политиката на протекционизъм, национализъм и изолационизъм на Марин льо Пен би довела Франция до икономическа война, мизерия и война като цяло.

Дълги години „Национален фронт“ използва лъжи, за да събере повече симпатизанти, посочи центристкият кандидат, който е сочен за фаворит на балотажа.

На първия тур Еманюел Макрон събра най-много гласове, а след него се нареди Марин льо Пен. Социолозите дават преднина на Макрон, но отчитат лекия възход на Льо Пен, който според анализатори се дължи на победоносното поведение в лагера на центристите.

Тази неделя, на 7 май, французите ще изберат новия си президент. Настоящият държавен глава Франсоа Оланд не се кандидатира за нов мандат заради рекордно ниска обществена подкрепа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някой си

    41 11 Отговор
    Винаги падам от смях когато скрити евро педерунгели , като тоя заговорят за война!Да си гледа там 60 годишната баба и ако го изберат , което е напълно сигурно с оглед на това какви са франсетата и кой го бута да се готви за петъчните молитви в Нотр дам защото много ще зачестят в следващите години!
  • 2 Kcaniba

    35 10 Отговор
    А аз Макарон сравнявам с лъжливото зигане Обанана!
  • 3 хахаххаа

    34 8 Отговор
    клишета ,патоси,стихотоворения и заучени фрази ,кухи слова за демокрация свободи и др.подобни вицове и една снимка пред стълбите на европарламента -това "тавана " на днешният спукан презерватиф Франция ,ЕС и запада въобще.
  • 4 Пардон

    34 12 Отговор
    Еврейчето-Макрон,пак се изказва,неадекватно !
  • 5 no name no face no number

    36 10 Отговор
    Успех Льо Пен!
  • 6 Европа пред фалит

    33 6 Отговор
    Тоя гей е напълно подчинен на сороско-еврейските си господари, които му дърпат конците.
  • 7 огледалото

    30 5 Отговор
    Някакси ми напомня за Плевнелиев, кажете ми защо ?
  • 8 demograph

    4 7 Отговор
    С типичния просташки език руските тролове заливат с помия и най-светите неща. Благодарение на глупостта им лъжци взеха властта в големи държави и бутат света към война. Не усещате мли руската воня на войната която опростачените патрЕоти "мъжкари" докарват с тъпашките писания. Троловете формират нагласи. Простиотските нагласи създават илюзии у избраните с тяхните нагласи тирани. Тираните започват да си вярват, да вярват че мнозинството ги подмрепя и иска война. И тогава те подаряват на впатриотилите се тъпаци толкова желаната от тях Война. И същите тия патреоти, популисти и мразещи тролове заминават в окопите и стават мърши изтребени в желаната от тях война... За славата на Путин...всички войни са започвали с тотално промиване на мозъците на масата - тези, които хабер си нямат от политика, от манипулация, от това как се случват нещата и как биват използвани. Тези които реагират първосигнално и после се улавят прецакани, но вече няма връщане назад. Ще дойде ден, когато ще квичите за милост пред тези които сега ви подбуждат към омраза. Но войната не знае милост. Тези които слагат плюсове на провокаторите към насилие приближават войната. Но човечеството се е хлъзнало към нея и троловете ще се озъртат в окопите. Лошото е че там ще бъдат и тия, които са им лепили плюсовете.
  • 9 Дедо Грую

    3 2 Отговор
    Демографче, не си крий ниското IQ зад витиеви фрази. Сам се объркваш в тях.Рзбирам, че тябва да заработиш париците на дедо шорош. Само че си точно на страната на войнолюбците и ако не дай Боже стане война, самите те ще те бутнат на челната линия. От както съществуват зад демократични, кухи фрази подпалват войни по целия свят с цел грабеж. Примери колкото искаш. Ама за глухите камбаните не бият по два пъти.
Новини по държави: