Last news in Fakti

8 Май, 2017 13:57 2 207 10

Загубата на Льо Пен зарадва мюсюлманите в Париж

  • джамия-
  • париж-
  • франция-
  • марин льо пен-
  • еманюел макрон-
  • мюсюлмани

Радост за едни, тъга за други...

Загубата на Льо Пен зарадва мюсюлманите в Париж - 1
Снимка: БТА/ AP

Голямата джамия в Париж приветства положително победата на центристкия кандидат Еманюел Макрон на президентските избори в страната, съобщи Анадолската агенция.

Мюсюлманите във френската столица са щастливи, че кандидатката на крайната десница в лицето на Марин льо Пен не успя да се пребори с неговата конкуренция. Близо две-трети от гласоподавателите гласуваха за Макрон.

„Това е ясен знак на надежда за френските мюсюлмани, че могат да живеят в хармония и уважение с демократичните и патриотични републикански ценности“, се казва в изявление на джамията, публикувано след победата на Макрон.

След първия тур от Голямата джамия в Париж призоваха всички мюсюлмани да гласуват масово за Еманюел Макрон на балотажа. Центристкият кандидат се превърна в най-младия президент на страната.

Макар да няма никакъв политически опит, Макрон успя да спечели доверието на своите сънародници. Голяма част от подкрепилите го гласуваха твърдо против кандидатурата на Льо Пен и перспективата тя да управлява страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахаха

    31 2 Отговор
    Загубата на Льо Пен зарадва мюсюлманите в Париж. Хахаха
    И Сорос, и Меркел, и гейовете, и имигрантите, и КРАДЦИТЕ НА ЕВРОФОНДОВЕТЕ, и НАТО, Хелзинкия комитет, и БАНКИТЕ
    а може би и Путин
    Хахаха
  • 2 къде е заровено кучето

    31 2 Отговор
    „Това е ясен знак на надежда за френските мюсюлмани, че могат да живеят в хармония и уважение с демократичните и патриотични републикански ценности“
    А би трябвало да се чете нещо от рода на: Това е ясен знак на надежда за френските мюсюлмани, че много скоро, ще наложат своите "ценности“ и порядки над неверниците ?
    Как няма да са щастливи толерастите са техен неочакван съюзник! А тук някакви глупаци го обърнали на Путин с/у Европа и не могат да видят по далеч от насмърканите си соросоидни нослета!
  • 3 Микрончето

    21 3 Отговор
    Макрончето е егоистинчно тинейджърче което си няма хабер от това какво става по света, като всяко детенце знае - Путин е лош, мюсулманите са терористи а американците пазят света от тях
  • 4 Kcaniba

    22 1 Отговор
    Герантофилът е ощастливил френските мюслита!
    Ще има демократични мюслимски ценности за всички франсета!!
  • 5 помак

    3 10 Отговор
    Езика на омразата не печели,а отблъсква електората.Има една малка прослойка,която поддържа напрежение.Нормално е хората да се радват.

    Коментиран от #8

  • 6 Абе празни кратуни са

    14 2 Отговор
    Истина е...но освен мюслитата се радват заедно с тях и нашите подлоги на САЩ---както се вижда от коментарите тук....А сега някой да ме убеди че соросоидите не искат унищожаването на европейската цивилизация. Чакам оня с коня...киро или стоян георгиев
  • 7 Око боко

    15 1 Отговор
    Франция умря. Талибаните натделяха.
  • 8 наблюдател

    14 0 Отговор

    До коментар #5 от "помак":

    Това го кажи на ислямистите които налагат омраза срещу неверниците.
    Що се отнася до Льо Пен за нея са гласували над 10 милиона французи при това БЕЛИ.За Макрон е гласувала ислямската измет,чернилките и тям подобни.Ако извадиш тези паразити резултатът ще е много близък.Така че истинските французи са на кантар дали да не бият шута исляма.Ако така продължава на следващите избори ще спечели Льо Пен,прогресът и е впечатляващ.

    Коментиран от #10

  • 9 Хохи

    3 0 Отговор
    Я виш, някои хора нищо са писали по тази тема. Ехоооо пишете де. Каде се скрихте.
  • 10 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "наблюдател":

    А дали ще се стигне до следващи избори ? До 4 години Европа ще е мюсюлманска, не го ли разбирате ? Защо мислите Англия избяга от ЕС ?
Новини по държави: