Last news in Fakti

8 Май, 2017 20:25 1 210 1

Макрон получава властта на 14 май

  • франция-
  • еманюел макрон-
  • президент-
  • власт-
  • париж-
  • франсоа оланд

Новият президент официално ще встъпи в длъжност в неделя

Макрон получава властта на 14 май - 1
Снимка: БТА/ AP

Предаването на президентските правомощия на новоизбрания президент на страната Еманюел Макрон ще се състои в Елисейския дворец на 14 май.

Това заяви настоящият държавен глава Франсоа Оланд, цитиран от France24. Двамата участваха в церемониите при Триумфалната арка по повод годишнината от победата срещу нацистите през Втората световна война.

Франсоа Оланд, който не се кандидатира за нов мандат, заяви, че с голямо вълнение очаква да предаде властта на новоизбрания президент.

Един до друг Оланд и Макрон изслушаха френския национален химн, изпълнен от военен хор. Най-младият президент в историята на Франция спечели балотажа срещу Марин льо Пен с близо 66% от гласовете.

Макар победата му да бе убедителната, то балотажът в неделя ще бъде и запомнен с най-ниската избирателна активност от дълги години насам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мишлен

    2 1 Отговор
    А народа получава порция макарони с дърто овче !
Новини по държави: