Last news in Fakti

8 Май, 2017 21:56, обновена 8 Май, 2017 22:17 3 053 4

Протест в Париж след избора на Макрон за президент (СНИМКИ + ВИДЕО)

  • макрон-
  • еманюел макрон-
  • франция-
  • президент-
  • избори
Протест в Париж след избора на Макрон за президент (СНИМКИ + ВИДЕО) - 1
Снимки: Туитър

Новоизбраният президент на Франция Еманюел Макрон трябва да забрави за 100 – те дни, които се даваха за всеки президент или премиер, за да докаже своите управленски качества на практика.

Ще браня Франция, ще браня Европа! Това обеща центристкият кандидат Еманюел Макрон, който вчера спечели балотажа на президентските избори в страната. Новият френски държавен глава получи 66% от гласовете на балотажа и победи представителката на крайната десница Марин льо Пен.

„Знам за гнева и тревогата, които изразихте с вота си. Ще защитавам Франция и Европа“, заяви пред своите поддръжници Еманюел Макрон.

Протест в Париж след избора на Макрон за президент (СНИМКИ + ВИДЕО)

По-малко от 24 часа от победата на центриста Макрон за държавен глава, Париж беше разтърсен от протести.

Протест в Париж след избора на Макрон за президент (СНИМКИ + ВИДЕО)

Няколко хиляди души взеха участие в организиран от синдикатите протест в центъра на Париж срещу социалните програми на новоизбрания френски президент Еманюел Макрон.

Протест в Париж след избора на Макрон за президент (СНИМКИ + ВИДЕО)

Арена на протеста беше Площадът на Републиката. Хиляди французи откликнаха на призива на синдикатите за защита на основните социални права на работещите.

Протест в Париж след избора на Макрон за президент (СНИМКИ + ВИДЕО)

Еманюел Макрон вече се обяви за реформа на 35 часовата работна седмица. Той настоя да се прояви гъвкавост, което ще позволи на сектори от френската икономика да въведат гъвкаво работно време.

Протест в Париж след избора на Макрон за президент (СНИМКИ + ВИДЕО)

Протестът започна мирно, но прерасна в сблъсъци с полицията след провокации от радикални младежи със силите на реда.

Протест в Париж след избора на Макрон за президент (СНИМКИ + ВИДЕО)

Макрон влиза в Елисейския дворец на 14 май.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кака Гинка

    12 1 Отговор
    Май победата ще се окаже пирова - не трябваше да вдигат толкова шум.А сега всички треперят от предстоящите след няколко седмици парламентарни избори и никой не можел да каже дали новоизбраният президент ще разполада с някакво "разумно мнозинство"."Само чудо може да помогне на Макрон" - така пише в Дойче Веле.
  • 2 МАКАРОН

    10 2 Отговор
    СЕГА ЩЕ НАБЛЮДАВАМЕ "ЛИБЕРАЛНА СВОБОДА" ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН ...
  • 3 Шегаджия

    6 4 Отговор
    Сорос ли им плаща ?
  • 4 карли

    6 0 Отговор
    НЕ СОРОС ПРИЯТЕЛИ, ТОВА СА ОБИКНОВЕНИ ХОРА РАБОТНИЦИ, ЧИНОВНИЦИ. НЕ СА ТОЛКОВА ТЪПИ ДА ИЗБЕРАТ МУТРА , КАТО НАС. ПРОФСЪЮЗИТЕ ОРГАНИЗИРАТ МИРНИЯТ ПРОЦЕС. ЗА ПО -НЕЗНАЕЩИТЕ МАКРОН Е БИВШ СЛУЖИТЕЛ В БАНКАТА НА РОДШИЛД, КОЯТО НАВРЕМЕТО ПЛАТИ ЗА ФРЕНСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ, ЗА ОКТОМВРИЙСКАТА СЪЩО. ТИЯ ЕВРЕЙСКИ КОПЕЛЕТА НЕ СИ ПОПЛЮВАТ. МАКРОН Е ГЛОБАЛИСТ И ЕВРЕИН. ТАКА КАКТО ЕВРЕИТЕ ТРАЙНО СЕ НАСТАНЯВАТ В УКРАЙНА С ПОМОЩТА НА ЕВРОПА И САЩ. ТЕ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ ЧЕ РАНО, ИЛИ КЪСНО ЩЕ ГИ ЗАТРИЯТ АРАБИТЕ, ЗАЩОТО ТЕ СА ЯБЪЛКАТА НА РАЗДОРА В ИЗТОКА. ТЕ ФИНАНСИРАТ ДАЕШ С ОРЪЖИЕ , ИНСТРУКТОРИ И КАКВО ЛИ НЕ. ЕДИН ВИДЕН ЕВРЕЙСКИ РАВИН / за съжаление не мога да си спомня името / ПОСТОЯННО ГОВОРИ ЧЕ ТАЗИ ДЪРЖАВА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЕ , ЗА ДА ИМА МИР В СВЕТА. ТЕ МАНИПУЛИРАТ ВСИЧКИ АМЕРИКАНСКИ ПРЕЗИДЕНТИ И АНГЛИЯ. ПРОФСЪЮЗИТЕ СА ГО УСЕТИЛИ, ЗА РАЗЛИКА ОТ НАШИТЕ МИЖИТУРКИ БОРЕЩИ СЕ ЗА "ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ БЪЛГ.БИЗНЕС " ИЗМАМНИЦИТЕ ПРОКОФИЕВ, ЦВ. ВАСИЛЕВ, САШО ДОНЧЕВ, ГЕРГОВ, ДОМУЗЧИЕВ, И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ.
Новини по държави: