Last news in Fakti

9 Май, 2017 15:28 40 632 58

„Ислямска държава“ обезглави руски разузнавач

  • разузнавач-
  • убит-
  • русия-
  • руснак-
  • обезглавен-
  • ислямска държава-
  • джихадисти

Видеото беше пуснато в Деня на победата

„Ислямска държава“ обезглави руски разузнавач - 1

Джихадистката групировка „Ислямска държава“ разпространи видеокадри, на които боец на групировката обезглавява руски разузнавач, съобщи „Вашингтон поуст“.

Видеото, дълго 12 минути, бе публикувано в деня, в който на Червения площад в Москва бяха отбелязани 72 години от победата над нацистите във Втората световна война.

Руският разузнавач е бил заловен от джихадистите в Сирия. Базиран в САЩ сайт за мониторинг разпространи информацията, но към момента все още не е ясно дали е достоверна.

Мъжът, облечен в черно, е коленичил в пустинята и призовава другите руски агенти да се предадат. „Този идиот вярваше на обещанията на държавата си, че няма да бъде изоставен от нея, ако бъде заловен“, казват палачите на обезглавения.

Смята се, че мъжът е бил шпионин в редиците на „Ислямска държава“, който е събирал информация за джихадистката групировка и я предавал на руското военно разузнаване.

Руското министерство на отбраната отрече информацията, че руски военнослужещ е бил заловен и екзекутиран, предаде ТАСС. „Всички членове на въоръжените ни сили в Сирия са живи и здрави и изпълняват задачите си в борбата срещу тероризма“, се казва в изявлението на ведомството.

От септември 2015 година – когато руските военни започнаха да нанасят удари в Сирия – близо 30 руски военнослужещи са били убити.

Коалиционните сили продължават битката срещу „Ислямска държава“ в Сирия и Ирак. Макар джихадистите да загубиха много територии през последните месеци, те все още не са победени.

Твърди се, че убитият е 36-годишният Евгений Петренко. Както съобщи „Новая газета“, Петренко е бил извънщатен сътрудник на втори оперативен отдел към Федералната служба за сигурност на Русия е бил пленен от службите за сигурност за халифата при изпълнение на своята поредна мисия. Истинността на видеозаписа засега не е потвърдена от ФСБ. Петренко е бил капитан към тази служба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    286 43 Отговор
    Бог да го прости. В очите на това момче няма и капка страх защото знае, че умира за достоен народ който ще отмъсти за него подобаващо. Творението на САЩ ислямска държава/ не случайно този сайт е базиран в САЩ/рано или късно ще свърши като Хитлер.
  • 2 777

    231 23 Отговор
    Герой! Родината ще отмъсти!
  • 3 Чичо

    216 16 Отговор
    После Руснаците били такива онакива ми то добре че не са ги запалили с някоя атомна бомба. Тая зган заслужава избиване до крак, ама няма женско, няма мъжко, няма деца до крак.
  • 4 Име като гост

    124 9 Отговор
    Браво,Чичо и аз така мисля!

    Коментиран от #35

  • 5 Пацо

    170 18 Отговор
    Това момче умира за род и родина, достойна смърт.А нашите ги заклаха в Ирак като кучета и за какво? За да могат да напълнят хладилниците и да си покрият вересиите.Така е като допускаме псевдо демократи ,комунисти и патриоти да се гаврят с нас и да си пълнят мазните ненаситни гуши на наш гръб и на гърба на нашите поколения. .
  • 6 FUCK OF

    161 9 Отговор
    Е СЕГА ДЖИХАДИСТИТЕ ЩЕ ВИДЯТ КОН БОБ ЯДЕ ЛИ.......
    СВЕТЛА МУ ПАМЕТ НА МОМЧЕТО.....
    ЕДИН ДОСТОЕН МЪЖ НЕ ТРЕПНА ПРЕД СМЪРТТА.....
    ПОКЛОН !!!
  • 7 Vasik Atanasova

    72 11 Отговор
    жалко
  • 8 ЩИК

    31 139 Отговор
    Да "Този идиот вярваше, че държавата му няма да го изостави". Така вярваха и всички военнослужащи пратени в Украина и на други места по света, а Путин и КГБ веднага се отказаха от тях. От този нещастен руснак също се отрекоха на момента. Той просто не съществува. Четете между редовете: "Руското министерство на отбраната отрече информацията, че руски военнослужещ е бил заловен и екзекутиран." Толкоз! Майка му няма да получи дори и ковчег.

    Коментиран от #53

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ИЦО

    103 9 Отговор
    Съгласен съм,че отричат за да недемутивират останалите бойци,но след 3,4 дни следете пресата и ще разберете колко от това племе е дало фира. Подобен беше случаят и с комвойте в сомалийският залив.То небяха натовски военни комвой месеци наред,отвличания и др.До като не сбъркаха кораба който отвлякоха с11 руснаци 2 украинци и2-3 др. После всички агенции писаха как в залива изчезнали почти всички лодки с терористите но не от страх а физически.
  • 11 Скорпион29

    85 7 Отговор
    Спокойно 1=1000 само гледайте
  • 12 Д'Мин

    75 6 Отговор
    Те онези събраните от Кавказ в батальон Туран са вече в Сирия и даже кълцат зелки.
  • 13 Тодор

    41 12 Отговор
    Предполагам,че е блъф!Добре подържана брадичка катинар,не говори за изтормозен затворник със смъртна присъда!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 onq s konq

    12 83 Отговор
    Каквото повикало това се обадило

    Коментиран от #17, #30, #37, #38

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 на коня под опашката

    43 7 Отговор

    До коментар #15 от "onq s konq":

    Точно затова недей да викаш.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 TREND

    59 3 Отговор
    Ако публикацията не е фишек на Животните от ИД, тоест, ако това е вярно, чест и почитание за този Герой. Жалко! Надявам се да бъде отмъстено, да се избива ИД, да не се взимат ИД пленници.
  • 20 агресори

    15 106 Отговор
    Този майка си ли е търсил в Сирия.И как се умира за достоен народ ...та чак в Сирия.А и по очите вече четем за достойните мурзилки.Натрапници и окупанти в чужда земя.Това са ватенките.Най-мразената нация в света.И има защо.

    Коментиран от #23, #24, #26, #34, #36, #39

  • 21 кпсс

    35 44 Отговор
    Много интересно как Путин ще отмъсти.Както за сваления от турците самолен.То не бяха клетви и заплахи ,а накрая се нагъзи на Ердоган.Забрави и за ембарго и за спиране на турски поток,за бойкот на турските курорти.Интереса клати феса.На богатите не им пука за смъртта на бедните.Те са пушечно месо и пионки по пътя на забогатяване на руските олигарси.
  • 22 Обикновен Българин

    65 12 Отговор
    ПОКЛОН ПРЕД ГЕРОИЗМЪТ.
    ВЕЧНА СЛАВА.
    ЖЕЛЕЗЕН МЪЖ ОТ ЖЕЛЕЗЕН НАРОД.
    ПОКЛОН.
    ПОЧИВАЙ В МИР.
  • 23 Трол

    55 9 Отговор

    До коментар #20 от "агресори":

    Малко срам и достойнство да имаш? Сведи глава и замълчи пълзящо по плочките пред Козяк.
  • 24 Гост

    65 14 Отговор

    До коментар #20 от "агресори":

    Става дума за руснак, не за американец. Вземи та прочети малко, информирай се, защо руснаците са там и коя нация е най- мразена и пиши тогава. Това са освободители не окупатори, ако не бяха руснаците американците още щяха да бомбандират Сърбия. Според теб руснаците са дошли тук преди 140 години и са изгонили турците от собствените им земи- така ли бе?
  • 25 жоти

    16 53 Отговор
    като толкова обичате руснаците защо не идете там да живеете

    Коментиран от #27

  • 26 гостче

    30 9 Отговор

    До коментар #20 от "агресори":

    "най-мразена нация в света"?! Дали е Русия? Задай правилните въпроси и ще си отговориш за себе си.

    Всъщност проверих линковете от първата страница в Google за "most hated countries". Интересна компилация в топ 3 и познай, Русия не е там (може би само в един сайт). Като изключим мащабната световна кампания и пропаганда срещу Северна Корея (която всъщност почти никой няма основателни причини да класира в първите места), в топ 3 са почти постоянно САЩ, Япония и Израел. Малко странно ми бе защо Япония, но отговорът е прост: защото 1/3 от населението на земята са китайци, а те мразят японците. Другото интересно е, че китайците мразят също толкова и САЩ. Би било интересно да се направи разбивка на гласуването за най-омразна държава, като се вземат под внимание субективните оценки на различните нации. Не общият брой гласували, а класация в която резултатите от анкетата за всяка една страна да има еднаква тежест и тогава да се направи заключение. Все пак това е част от пропагандата и надали ще има достатъчно безпристрастен сайт на който да се вярва в такава оценка.

    За мен няма съмнение коя е най-мразената в световен мащаб нация. А за вас?

    Коментиран от #31

  • 27 пътник

    26 8 Отговор

    До коментар #25 от "жоти":

    Защото чакам да дойдеш да ми дадеш билета за там.
  • 28 Българин съм ази

    34 0 Отговор
    Поклон !!!
    Народе само си губим времето да четем статиики и да коментираме.
    Аз съм лично засегнат от ислиямистите!
    Искам само транспорт до там.
    После четете и пишете и за мене ...

    Коментиран от #33

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 РАЙБЕРА

    23 7 Отговор

    До коментар #15 от "onq s konq":

    КОГАТО И ДА ТИ ГО НАБИЯ Е КЪСНО МЪРШООООО
  • 31 агресори

    5 31 Отговор

    До коментар #26 от "гостче":

    По-точно беше най-мразената от съседите си държава.Попитай прибалтийските републики,Полша,Чехия и Словакия,Унгария,Украйна,Румъния,Молдова,Грузия ,Средноазиатските републики...Навсякъде ненавиждат това първобитно племе ,което векове вече тероризира и води агресивна политика спрямо съседите си.Забравих и скандинавските републики ,които също не умират от любов към тия примати.Предполагам и българите и ген.Колев ,които са клали руските нашественици на Добруджанския фронт през 1916 г. също не са умирали от любов към тези ненаситни монголо-татари.

    Коментиран от #32, #58

  • 32 гостче

    22 3 Отговор

    До коментар #31 от "агресори":

    о.к.
    Тук вече си прав, но това е характерно за почти всички съседни държави водили някога във времето войни помежду си или били под чуждо владичество. Българи-Турци, Испанци-Португалци, Индия-Китай, Арменци-Турци, Франция-Германия, Полша-Русия, Япония-Китай и т.н.
    Друг е въпроса обаче, когато говориш глобално, а не регионално.

    Защо страни, който нямат толкова съседни държави са мразени далече зад пределите на границите си, дори на други континенти?!
  • 33 гост

    8 2 Отговор

    До коментар #28 от "Българин съм ази":

    Смятам, че имаш достатъчно работа тук, за да си губиш времето там. А ако си я свършиш както трябва, проблемът с бежанците може и да се разреши благодарение на теб, на местно ниво.
  • 34 999

    35 3 Отговор

    До коментар #20 от "агресори":

    Ей много си неграмотен бе. Вземи и чети, защото не Русия има 800 военни бази и подразделения по света а САЩ . Агресора в случая си ти и оня с коня защото ни заливате с простотия.
  • 35 vencislav

    20 1 Отговор

    До коментар #4 от "Име като гост":

    I AS SAM NA TOQ PRINCIP SAMO ATOMNA BOMBA ZA TEZI IZRODI
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Варна

    29 1 Отговор

    До коментар #15 от "onq s konq":

    Както винаги не си от най- мислещите!
    Това момче е работило за това извергите да бъдат по- малко и по- слаби.
    Поради тази причина трябва да те е срам от собствените ти думи
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 АГРЕСОР

    8 31 Отговор
    не съм чул за американски агресори в България,още по- малко за обезглавен американски агресор в България.Сегашната си нищета и изостаналост дължим на съветските агресори,които 45 год. бяха окупирали България ,а и до ден днешен не са си тръгвали.Такива руски лизачи като тебе дължим на това 45 год. присъствие на нискоинтелигентни от монголо-татарските степи.чуждопоклоници и родоотстъпници.Не всеки ,който мрази руските е американофил.По-скоро е РОДОЛЮБЕЦ.

    Коментиран от #49

  • 41 Скорпион29

    26 5 Отговор
    Абе жалки сорусоаиди кой води войни по света от 50 години на миналия век Корея, Виетнам,Хаити,Ирак,Авганистан,клатът цяла Южна Америка целия близък Изток строят самолетоносач след самолетоносач за да взимат петролните държави на абордаж.

    Коментиран от #45

  • 42 Скорпион29

    21 7 Отговор
    По времето на СССР България беше 9,5 милиона сега сме 7 милиона през ,,светлия капитализъм"я се осъзнайте бе жалки русофоби я марш у САЩ да миете чинии и да ядете евтини бургери и да носите гащите на негрите.

    Коментиран от #43

  • 43 агресори

    6 23 Отговор

    До коментар #42 от "Скорпион29":

    Абе,тия 9,5 милиона руснаците ли ги направиха с пияните си грездеи.Сега сме пак 9,5 млн.Просто 2 млн. живеят на друго място.По времето на СССР ,СССР беше 240 млн.,а сега Русия е 135 млн.Сигурно негрите са виновни.Хайде марш в Коми АССР да сечеш дърва и да .ереш сред тайгата.
  • 44 гостуващ

    13 5 Отговор
    Ей тука има статия за екзекутиран 36-годишен Евгений Петренко:
    https://news.bg/int-politics/islyamska-darzhava-se-hvali-che-e-zalovila-ofitser-ot-ruskoto-razuznavane.html
    Датата на статията и на коментарите под нея е 21.09.2016. Май някой е направил глупав опит да се гаври с руснаците за 9 май.
  • 45 гостиващ

    19 3 Отговор

    До коментар #41 от "Скорпион29":

    Още по-отдавна. Цитирам Смедли Бътлър, генерал-майор от морския пехотен корпус :
    "Изкарах 33 г. и 4 мес. Активна военна служба, като член на най- ловките войски на страната, Морския пехотен корпус. Преминах през всички звания от младши лейтенант до генерал-майор. През повечето време бях бияч от висока класа за големия бизнес, уолстрийт и банкерите, накратко бях ганкстер на капитализма. Както всички от военната професия, не разсъждавах върху случилото се, докато не приключих служба. Помогнах да направим Мексико, особено Тампико, безопасно за американските петролни интереси. Помогнах да направим Хаити и Куба добри места за събиране на приходи от „нешънъл сити банк“. Помогнах с изстискването на няколко централноамерикански републики в полза на уолстрийт. Рекетьорският списък е дълъг. Помогнах за очистването на Никарагуа за международната банкерска къща „ браун брадърс“ през 1909-12 г. Подпомогнах американските захарни интереси в Доминиканската република. В китай съблюдавах необезпокояваното навлизане на „стандарт оил“. През тези години бях страхотен рекетьор. Гледайки назад, можех да дам няколко напътствия на Ал Капоне. Най-доброто му постижение е да рекетира три квартала. Аз действах на три континента".
  • 46 гостуващ

    14 1 Отговор
    Горния цитат го извадих от субтитрите на документалния сериал на Оливър Стоун: ,,Премълчаваната история на сащ" На http://www.dokumentalni.com/?p=2967, под видеото стрейлъра има второ каре свидео (от около 20:20мин. нататък са кадрите с него, има бълг. субтитри)
  • 47 гостуващ

    19 5 Отговор
    Както виждате щатската агресия започва още от по-миналия век(1898- 1911 г. - Филипино-американската война) и служи изцяло за защита на бизнесинтересите на големите ам. корпорации.
  • 48 Скорпион29

    23 9 Отговор
    А бе в Коми едно време са взимали по 1000 рубли на месец а курса на БНБ е бил рубла за лев при сирене 1.80 лв и свинско 3.40 лв. апартамент 10 000 лв. Нова ладичка 8 бона а сега бачкате по 5 години в западна Европа за някое ново опелче от 2005 г. И дрешка втора ръка станахте стандарт номер 3 по десетобалната взимай цигулката и шапката и бегай на запад.

    Коментиран от #54

  • 49 гостуващ

    22 2 Отговор

    До коментар #40 от "АГРЕСОР":

    Не си чул щото слушането става с ушите, а чуването става с мозъка. Явно твоя е прекалено гладък за да чуеш. Американската агресия в България започна преди четвърт век. Ей тук от първо лице разказва един бивш икономически убиец каква е схемата:
    http://www.dailymotion.com/video/x3snpdl
    Разказва конкретно как е станало в една камара страни от южна америка и азия. Когато икономическия убиец не успява да се справи се спретва атентат, а където това е трудно-майдан. Ако и майдана се провали, следва война. Вариантите са подредени според това колко скъпо излизат. Ние сме ,,евтини" блгодарение на продажните ни политици.
  • 50 гостуващ

    22 9 Отговор
    За сега най-скъпо им излизат руснаците и това не им позволява да подхванат по-силно успоредно с тях и Китай и Корея. Прекалено много ресурс им гълтат усилията по Русия. За това всички обикновени хора( включително и на запад) така спонтанно се радват на руснаците. Влезте по западни форуми да видите как обикновените хора си пожелават държавен глава като Путин.
  • 51 гостуващ

    14 4 Отговор
    Ако се поразровите нета за операция ,,гладио" може да ви се изясни как веднага след втората свтовна война е задействан план за европейците. Европа е прекарана по втори и трети вариант-компромати срещу политици, покушения, атентати срещу обикновени хора за да има недоволство и нестабилност, ,,майдани". Докато я докарат до разпадащ се европейски съюз днес.
  • 52 Пеньо

    24 0 Отговор
    Много филми са гледали някои и са се развълнували обзети от патос! Въпреки това мисля, че трябва да си изключително смел за да се занимаваш с този вид разузнаване. Този човек е войник на своята държава и е загинал, като такъв. Светла му памет! Всеки загинал в борбата с тероризма заслужава дълбоко уважение!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Memento Mori

    0 4 Отговор

    До коментар #48 от "Скорпион29":

    Като не си на ясно с материята не се исказвай неподготвен. .
  • 55 Пацо

    2 1 Отговор
    Време е вече да им пускат една ядрена ракета и всичко да приключва.
  • 56 Пежо Фен

    7 1 Отговор
    1-во : Кой снабдява с оръжия Ислямска държава ? 2-ро : Кой ги финансира ? 3-то : Кой ги пази ? 4-то : Кой ги създаде ? И 5-то : Кой каква изгода има от тях ? А що се отнася до поредното убито момче : Дано почива в мир .
  • 57 Буден Б

    6 0 Отговор
    Супер герой,Бог с теб.
    И Боже,отърви България и Русия от Юдосоросоидните еничарски мърши.
  • 58 Живко Тодоров

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "агресори":

    Ще мине време и такива като тебе ще продават майките си за паница боб.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания