Last news in Fakti

27 Май, 2017 17:30 18 170 49

Русия с клане за Ислямска държава

  • русия-
  • ислямска държава-
  • удар

Унищожи конвой, пътуващ към Палмира

Русия с клане за Ислямска държава - 1
Снимка: БТА/AP

Руските военновъздушни сили са унищожили конвой на Ислямска държава, съобщи MEHR.

Конвоят се е опитвал да се оттегли от Ракка към Палмира. Той е бил атакуван от руските въздушни сили. Унищожени са били 32 пикапа, екипирани с .оръжия с висок калибър.

Загинали са 120 от бойците на групировката. Те са били открити чрез дронове, които следят движението им в района. Счита се, че джихадистите се опитват да се оттеглят от Ракка и да се насочат към Палмира.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123456789

    61 17 Отговор
    Само дето не са уточнили, че дроновете са с нова технология на захранване(безплатна енергия), по Македонски лиценЗ

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Някъв си там

    78 16 Отговор
    Не знам, за какво е цялата глупост. Която и да е велика сила може да "приключи" Ислямска държава за 2 часа. Руската федерация, може да го направи и под час. Защо е цялото ШОУ не мога да разбера.

    Коментиран от #6, #8, #38, #44

  • 4 Kcaniba

    69 31 Отговор
    Боой!!!
    Русия за 6 ме еца е направила това, което ФАЩ 6 години не можаха!!!
    Макитата с укрите да си управят луната)
  • 5 Браво на руснаците

    70 15 Отговор
    Руснаците "не цепят басма никому". На времето, в края на афганистанската война, прибраха много свои офицери само срещу един техен: просто им пратиха малкото пръстче в кутийка и им казаха, че ще продължат да го разфасоват. Англичаните бяха възхитени. Така че, дали с македонски дронове или с албански дирижабли, важното е, че са намерили начин да атакуват членовете на ислямска държава, без да засегнат своите.
  • 6 ААА

    40 6 Отговор

    До коментар #3 от "Някъв си там":

    Щом си прозрял истината, че всяка една Велика Сила би могла в рамките от 2часа до две седмици да се справи с Ислямска Държава , то си мисля и че няма да ти е трудно да се досетиш защо не го правят , и причините са поне няколко.
  • 7 simonm

    19 65 Отговор
    Да Велика сила ,велики удари Само че джихадистите в болшенството са Русиани и други тем подобни,който смляха руската армияв Чечня, и тук таме из русия и анклавите и продължават, да го правят

    Коментиран от #9, #36

  • 8 Маа

    29 2 Отговор

    До коментар #3 от "Някъв си там":

    ами ако не си забелял в този регион постояно се подържа някакви военни действия, нали трябва САЩ, запада, Русия дори и ние да пласираме оръжия. Икономиката трябва да се завърта постоянно иначе трябва да затворим фабриките ;)
  • 9 Груьо

    23 2 Отговор

    До коментар #7 от "simonm":

    Ти знаеш ли какво е анклав та го ползваш там където няма изобщо място?

    Коментиран от #27

  • 10 987654321

    5 2 Отговор
    направи ми деня :)
  • 11 112

    22 25 Отговор
    Тая новина я няма никъде другаде освен в един сайт със съмнителна репутация. Просто я няма -нито в Ал Джазира, нито в Ройтерс ,нито в израелските медии,нито в СНН -никъде.Няма как такава мащабна операция да не бъде отразена моментално.
    Не ,че нещо -но според мен това е фейк новина.

    Коментиран от #13, #47

  • 12 Фен на Роската

    17 0 Отговор
    Роскааа, не ти чета статиите ама винаги ти се кефя на снимките!
    Ти си идеален за работник във фабрика за играчки - отвън мечка (заглавие и снимка), обаче ако си глупав да четеш - рязан дунапрен и парцалки!
  • 13 Кольо

    6 10 Отговор

    До коментар #11 от "112":

    има дори и видеокадри

    Коментиран от #14, #15

  • 14 112

    6 8 Отговор

    До коментар #13 от "Кольо":

    Ами дай ги ,де видеокадрите
  • 15 112

    14 8 Отговор

    До коментар #13 от "Кольо":

    И в РИА Новости я няма също -пък гледам ,че и видео няма

    Това е 100% менте.
  • 16 Бай Иван

    8 11 Отговор
    Четете, не е фейк
    http://rusvesna.su/news/1495748740
  • 17 Бай Иван

    10 10 Отговор
    И още! На тоя сайт определено може да се вярва:
    http://rusvesna.su/news/1495889570

    Коментиран от #18

  • 18 112

    14 13 Отговор

    До коментар #17 от "Бай Иван":

    Сайта rusvesna.su фигурира в базата данни на stopfake.org ,че разпространява фалшиви новини. Сега разбираш ли защо тая новина я няма в престижните информационни агенции. Защото е лъжа.

    Коментиран от #22

  • 19 Стамат

    8 10 Отговор
    Жалко, самоварите тъкма се надъхаха...
  • 20 mediator37

    6 1 Отговор
    Русия има много обикновени авиационни бомби, на които им изтича гаранционния срок, САЩ имат много "умни" бомби и крилати ракети, на които също им изтича гаранционния срок. Руснаците пробват и те с крилати ракети да пуцат вода-земя. Докато не се уредят тези неща ще съществува Ислямска държава.
  • 21 кики

    11 10 Отговор
    Те руските новини даваха и самолети да летят на 9 май 2017,но само ,че бяха забравили ,че излъчват на живо и самолети нямаше!В пропагандата и лъжите са номер 1!
  • 22 Конфуций

    9 4 Отговор

    До коментар #18 от "112":

    Има западни, арабски и български специализирани сайтове в които нещата са обяснени нагледно с карти на военните събития плюс видео от дронове и хеликоптери участвали в коментираните тук събития. Намери си ги, разгледай ги, и ако си достатъчно умен ще си направиш изводите сам. Троленето па сороски или комунистически се отдава и на най-елементарния индивид.

    Коментиран от #28

  • 23 кики

    6 9 Отговор
    На 28 май 1987 г. 19-годишният пилот от Западна Германия Матиас Руст безпрепятствено навлиза с малък самолет „Чесна“ във въздушно пространство на СССР и каца на Червения площад в Москва. Той е незабавно задържан и не е пуснат до 3 август 1988.

    Коментиран от #25

  • 24 кики

    7 9 Отговор
    на този ден в Съветския съюз празнуват Деня на граничаря.

    И тъкмо на професионалния празник на тези, които трябва да пазят държавната граница, един 19-годишен германски младеж прави за смях цялата съветска противовъздушна отбрана (ПВО).

    Експерти обаче припомнят, че в края на 80-те години на миналия ХХ в. е било модерно сред председателите на съветските колхози да имат малки самолети. Те били използвани за туристически обиколки с пристигналите от Кремъл големци.
  • 25 на кики кикимората

    8 2 Отговор

    До коментар #23 от "кики":

    Объркал си темата.
  • 26 кики

    4 10 Отговор
    не се обаждайте от коневръза,русофили м.....ви
  • 27 simonm

    3 11 Отговор

    До коментар #9 от "Груьо":

    В Русия са многои Путин в момента води война и подържа напрежение около 17 Няма друга държава,която така старателно и стакова озверение да избива,свойте сегашни и бивши граждани Дано да съм бил полез
  • 28 Есхил

    11 13 Отговор

    До коментар #22 от "Конфуций":

    " Истината е първата жертва на войната " Есхил

    Лъжата в Кремъл е придобила ранг на официална политика. Този сайт не е единствения , те имат десетки такива. Лъжат навсякъде и за всичко . На заседание на ООН във връзка с бомбардировката на хуманитарния конвой тогавашния държавен секретар Джон Кери десет пъти уличи Лавров и цялата висша администрация в лъжа . Безпрецедентен случай .
    За бомбардировките с ракети Томахоук -специално отвориха нова и анонимна информационна агенция ,която да пусне новината, че много ракети не са достигнали целта . И това беше единствената новина на тая агенция, както се появи така се и изпари .Дали е достоверна тая информация ? Ами явно е ,че не е .
    Така че, научете се да отсявате зърното от плявата.

    Коментиран от #30, #35

  • 29 кики

    8 12 Отговор
    Много плява с ушанки в България!
  • 30 Конфуций

    5 7 Отговор

    До коментар #28 от "Есхил":

    Втренчването в едната страна на монетата няма да те доведе до прозрение свише. Къде съм писал за руски сайтове или такива, които се появяват и изчезват по конкретен случай? Писал съм западни, арабски-в тях влизат проправителствени, идилски и умерени, както и на арабски агенции, като "Ал Джазийра" и т.н. Споменал съм български сайтове и форуми-ми погледни Наука бг. , щом трябва да съм толкова конкретен,че да разбереш какво ти думам. Не ми е ясно това какво общо има с примера ти за "хуманитарен конвой", това понятие явно не е приемливо за руснаците, когато става въпрос за "умерена"опозиция, пък било в нея и преименувана в момента "Ан/ал Нусра"-клон на "Ал Кайда". Какъв е смисъла от примера ти с томаховките? Пак ще ти повторя, има си специализирани сайтове, търси и ще намериш. По памет на сателитните снимки на удареното летище преди и след удара се броят попадения без три или пет ракети, не ми се рови заради теб. И казах, ако си достатъчно умен ще намериш сам истината за себе си

    Коментиран от #33

  • 31 мсимов

    7 9 Отговор
    само дето пикапите били 3 камили а бойците били две семейства бягащи от джихадистите
  • 32 кики

    7 8 Отговор
    Рублата поскъпна ли,копейкаджий.Сърцата в масква,а децата в USA
  • 33 Иван

    3 5 Отговор

    До коментар #30 от "Конфуций":

    Като пишеш толко дълго да не мислиш че някой ти го чете
  • 34 кики

    4 8 Отговор
    Лавров към Шойгу:
    – Виж какво, изключи Ню Йорк от целите, дъщеря ми живее там!
    – Вече не ми останаха цели! На едни в Лондон, на други в Маями, има даже във Вашингтон... навсякъде са! Само във Воронеж няма наши!
  • 35 Бай хой

    6 9 Отговор

    До коментар #28 от "Есхил":

    Например лъжата на кремъл че милионите така наречени бежанци са заплаха за европа. Тпва ревахте преди две години.
    И сега тази нагла кремълска лъжа се превърна в западна истина. Пропагандата вие елементарна и предизвиква обратен ефект.
    Спомени някоя лъжа на Путин. Няма как. Остава ви сам да плюете с общи и недоказани интриги. Като например с половин милионната руска армия в източна усрайна.

    Коментиран от #40

  • 36 Бай хой

    4 6 Отговор

    До коментар #7 от "simonm":

    Симонка като гледам джахидистоте са смлели главно психическото ти състояние.

    Коментиран от #49

  • 37 кики

    6 12 Отговор
    Българските граждани вече ги болят коремите от смях, като слушат това кресливо русофилство и приповдигнат тон.
  • 38 ДО 3

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Някъв си там":

    Защото ще загинат много американци, а така им дават шанс да се махнат навреме от "работните си места" в редиците на ИДИЛ.
  • 39 Kcaniba

    3 3 Отговор
    Ушанката е вид зимна мека шапка с наушници, направена от кожа с козина. Най-често ушанката се прави от козината на заек, домашна овца, лисица или бобър. Именно от наличието на "уши" идва наименованието ѝ. Ушите са подвижни, при студено време се спускат надолу и покриват ушите, а при по-топло време могат да се вдигат и завързват отгоре. Предпазват от студ и вятър.

    Това е типично руска шапка, разпространена по цяла Русия. От 1940-та година става неизменна част и от зимната униформа на армията и милицията в СССР. Подобни на нея разновидности се срещат и в други държави - бившите републики на тогавашния Съветски съюз, страни от Източна Европа, Китай, Монголия и Северна Корея. Най-вероятно ушанката произлиза от шапките на монголските племена, които през 13-ти век превземат голяма част от Азия, включително Русия

    Коментиран от #42

  • 40 Есхил

    6 6 Отговор

    До коментар #35 от "Бай хой":

    Путин ли не лъже ? Стигна се да там ,че еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер директно да заяви " Лъжите на Путин са отвъд моите представи "

    Да ти припомня за "зелените човечета " ,за подводницата Курск -тя потъна .
    За него е малко да се каже ,че лъже -той много рядко казва истината .

    Франсис Фукуяма в книгата си „За доверието” – страните, в които има високи нива на доверие (Северна Европа, Америка) са богати и щастливи. И обратно, където доверието между хората е ниско (Юга и Изтока), хората са обречени на бедност, безправие и липса на перспективи.

    Коментиран от #41

  • 41 любопитен

    6 1 Отговор

    До коментар #40 от "Есхил":

    И какво е излъгал Путин за Курск? Че не е потънала ли? А за зелените човечета, че са небесно кафяви с дървесно син отенък ли?
  • 42 ААА

    7 1 Отговор

    До коментар #39 от "Kcaniba":

    А ,ако си се вглеждал по внимателно ,в американски , и канадски филми , ще ти направи впечатление, че ушанката е част от униформата и на тамошната им полиция , през зимата и в по-студените части на континента.
  • 43 Kcaniba

    3 1 Отговор
    Как корабль "Лиман" стал подводной лодкой
  • 44 Morgoth

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Някъв си там":

    Когато военна организация с няколко години опит във водене на градски бой се е окопала в град с цивилни колкото и да си силен имаш следните опции:
    - да го направиш бързо като дадеш много жертви
    - да го направиш бързо като изтрепеш цивилните
    - да го направиш бавно с минимум жертви
  • 45 TSFH

    7 6 Отговор
    Смърт да бъде!

    Браво на Русия.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 113

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "112":

    http://www.triklopodia.gr/%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ac-ka-52-%ce%ba%cf%85%ce%bd%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%81%ce%ad%cf%86%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bf%cf%87/
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 simonm

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Бай хой":

    Не получавам рублета /като всеуки л-----/та да си пия редовно хаповете
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания