Last news in Fakti

10 Юни, 2017 09:28 4 373 11

Мини война в Пасифика (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • филипини-
  • родриго дутерте-
  • марауи-
  • ислямска държава

Американски войски помагат на филипинската армия да сложи край на обсада на ислямисти 

Мини война в Пасифика (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Американски специални сили помагат на филипинската армия да сложи край на обсадата на южния град Марауи, обсаден от бойци, съюзници на "Ислямска държава", съобщи за "Ройтерс" говорител на посолството на САЩ в Манила.

Говорителят изтъкна, че специалните сили на САЩ са се притекли на помощ по молба на филипинското правителство.

Мини война в Пасифика (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мини война в Пасифика (ВИДЕО+СНИМКИ)

Военен говорител потвърди, че американски специални части помагат на местните войски да сложат край на обсадата на Марауи, но уточни, че те оказват само техническа подкрепа.

Мини война в Пасифика (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тази помощ е оказана след месеци обтегнати отношения между двамата дългогодишни съюзници в резултат на враждебното отношение на филипинския президент Родриго Дутерте към Вашингтон и заканите му да прогони американските войски от страната, отбелязва "Ройтерс".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    12 16 Отговор
    къде са феновете на дуерте бе?що ненормалника не се обърна към путин да му помага ,а към американците дето много плашеше и плюеше.мишка убита!

    Коментиран от #3, #6

  • 2 onq s konq

    6 9 Отговор
    Ами защото руский БоХ далеко,а Америка -близко:)
  • 3 на Деса шушито

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    Защото във Филипините е имало осем американски бази, в три от тях (три летища и три пристанища) още има американски военни. А САЩ имат договор за логистика и използването им.

    Коментиран от #7

  • 4 Барчо

    7 2 Отговор
    Естествено, че са поискали господарите да си приберат кучетата!
  • 5 Шаран БГ

    6 2 Отговор
    Има си хас,американските военни части да се намесят, без да са поканени!? Тях ги канят по цялото кълбо и навсякъде имат военни бази- ей така, като ги поканят , да са наблизо!
  • 6 Сун Дзъ

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    Много е вероятно атаките във Филипините да са режисирани от САЩ, с цел да предизвикат кризата в момента.

    Коментиран от #8

  • 7 стоян георгиев

    1 7 Отговор

    До коментар #3 от "на Деса шушито":

    сащ имали договор за използване на базите си във филипините за помощ на дуерте?ха,ха,ха....хо,хо хо...за пореден път не ни учуди с интелекта си!

    Коментиран от #9, #10

  • 8 стоян георгиев

    2 7 Отговор

    До коментар #6 от "Сун Дзъ":

    много е вероятно ти да си поредния руски трол с нов ник.където по света има проблеми са предизвикани от сащ ,а решенията от русия ,а?удобно твърдение за хора с около две мозъчни клетки!та след като американците са предизвикали проблема във филипините що не доидоха руснаците да ги решат тези проблеми,а важния им диктатор плаче на американците дето до преди няколко месеца плашеше ?тва се нарича пълна безгръбначост,да лижеш там дето си плюл до вчера без срам и свян :)!
  • 9 на Деса шушито

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Новини от България и света, актуална информация 24 часа в денонощието
    Филипините предлагат 8 бази на САЩ
    Автор: news.bg
    13.01.2016 17:05:05 По света Прегледи: 1945 Коментари (0)
    Филипините предлагат 8 бази на САЩ
    Източник: архив ЕПА
    2 0
    Филипините предлагат 8 бази на САЩ, където американците могат да си изградят складове с въоръжение и друго оборудване според сключения наскоро между двете страни договор за сигурност. Това заяви военен говорител, цитиран от Ройтерс.

    Миналата година Филипините и САЩ подписаха споразумението Enhanced Defence Cooperation Agreement (EDCA), което гарантира на Вашингтон увеличаване на военното присъствие в бившата колония. САЩ ще могат да разполагат кораби и самолети на ротационен принцип, които ще бъдат използвани при хуманитарни и морски операции в областта на сигурността.

    Коментиран от #11

  • 10 Монго

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Някои хора могат да не те учудват с интелекта си, но ти продължаваш да учудваш с липсата на такъв!
  • 11 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "на Деса шушито":

    и тва кво значи тва дето си публикувал?да м...ла дуерте клекна на сащ и им предложи да си имат отново бази там,а само преди няколко месеца преди това ги плашеше и обиждаше ама американците никаде не са подписали че базите им са да пазят въпросната маимуна.като толкова е ербап да си освобождава сам градовете,тва не е като да застрелваш цивилни по улиците и да се хвалиш къв си юнак нали троле?