1 711 3

Екатерина Захариева се срещна с Чавушоглу

Двамата обсъдиха имиграцията и търговията

Екатерина Захариева се срещна с Чавушоглу
Снимка: МВНР
Росен Стойчев

Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна с турския министър на външните работи Мевлют Чавушоглу в резиденцията „Чанкая" в Анкара, съобщиха от Външно министерство.

Захариева е част от българска правителствена делегация, водена от премиера Бойко Борисов. По време на разговора Захариева и Чавушоглу обсъдиха въпроси, свързани както с двустранните отношения, така и с региона. Българската страна изтъкна, че Турция е ключов партньор в области като миграцията, сигурността и борбата с тероризма. Захариева оцени високо приноса на югоизточната ни съседка за справяне с миграционния натиск и изрази очакване доброто сътрудничество в тази сфера да бъде задълбочено още повече.

Двамата първи дипломати изтъкнаха, че двустранните отношения трябва да се развиват на принципите на добросъседство, взаимно доверие, както и зачитане на националните интереси на двете държави.

Отчетен бе и ръстът от 1,7% на стокообмена, който за 2016 г. възлиза на 3,5 млрд. евро. Износът ни за Турция е на стойност 1,9 млрд. евро, а вносът – 1,6 млрд. евро.

Турция


Още по темата

 • Борисов: Газът идва само през Турция

  Борисов: Газът идва само през Турция

  На практика Европа става зависима за доставките на природен газ от Турция - всички газови коридори и ще минават оттам. Азерският газ ще преминава ...
  14.06.2017
  1 575
  6

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бат Саше
  Отговор
  1 20:55  13.06.17
  Ха, Ха! Тая па и тая! Барабар Петко с мъжете и тя се окумила там, все едно нещо зависи от нея!
 • 2 20:59  13.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Густо Майна
  Отговор
  3 12:48  14.06.17
  Катето ме кефи с каква пола се е барнала - до кокалчетата, че знае ли се, дали се знае!

Напиши коментар:


Публикувай