671 2

Наказателни санкции срещу кибератаки

Причината са опасенията на ЕС за намеса на Русия в президентските избори в САЩ и във Франция

Наказателни санкции срещу кибератаки
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Външните министри на ЕС се договориха да подготвят общ отговор за кибератаки в съюза, включително чрез налагане на санкции на извършителите им, съобщи "Ройтерс".

В изявление на министрите, заседаващи в Люксембург, се казва, че те ще разработят "инструменти на кибердипломацията", с които да се реагира на зловредни действия действия онлайн.

Министрите заявяват, че предпочитат да решават споровете в киберпространството с по мирен начин, но изразяват готовност да използват пълноценно всички средства, с които разполагат, включително, ако се наложи, с "рестриктивни мерки".

Европейските санкции обикновено се предприемат срещу физически лица, групировки, компании или организации, чиито авоари се замразяват, на които се налагат забрани за пътуване и икономически мерки като ограничаване на вноса и износа.

"Ройтерс" свързва изявлението с наближаването на парламентарните избори в Германия и опасенията за намеса в демократичния процес на гласуване след обвиненията, че Русия се е месила в президентските избори в САЩ и във Франция.

Люксембург


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Kcaniba
  Отговор
  1 14:22  19.06.17
  Идва края на империята на злото!Браво на ЕС
 • Барчо
  Отговор
  2 17:37  19.06.17
  Истерията продължава!!!! Дори да е имало кибер атака от територията на Русия, трябва да се докаже връзката с Москва. Иначе са само предположения. Няма човек осъден по предположения. Такава присъда никога не издържа във времето. Това си е лошо замислена, но добре изпълнена истерия. Когато големи хора кажат големи лъжи, които са и сложени в устата, после единствения начин е да продължават да поддържат лъжите и да убеждават всички, че са истина.

Напиши коментар:


Публикувай