Last news in Fakti

9 Юли, 2017 11:20 8 115 29

Ердоган смрази Г-20

  • ердоган-
  • климат-
  • г-20

Турция може да не ратифицира Парижкото споразумение за климата

Ердоган смрази Г-20 - 1
Снимка: БТА/AP

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че е готов да откаже да ратифицира климатичното споразумение от Париж, съобщи Rappler.

"След решението, взето от САЩ, нашата позиция върви в посоката на нератифициране от парламента" , заяви Ердоган. Той говори след края на срещата на Г-20 в Хамбург.

Във финалното комюнике от срещата, САЩ затвърдиха позицията си, че се оттеглят от Парижкото споразумение, въпреки, че ще спазват част от договореностите.

Ердоган допълни, че част от обещанията, които са му били дадени по време на дебатите в Париж, не са били изпълнени.

„ Надявам се да не обидя никого. Няма обаче как да пуснем това през нашия парламент, докато всички обещания към нас не бъдат изпълнени“, заяви Ердоган.

Той припомни, че е получил обещание от Франция, неговата страна да бъде обявена за развиваща се, а не за индустриална икономика. Това значи, че Турция ще получи пари от глобалния фонд за климата, вместо да плаща за него.

Той заяви, че някои други държави също имат проблем с договора. Според него той не е напълно подкрепен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лилипутин

    15 41 Отговор
    ердиктатора ще анексира кърджали и бургас.Кримски сценарий ще направи.

    Коментиран от #3

  • 2 R dogy

    46 9 Отговор
    Дребен изнудвач !

    Коментиран от #5

  • 3 охииииии

    38 8 Отговор

    До коментар #1 от "лилипутин":

    Нема страшно бе-нали НАТО ни пази-що трепериш...
  • 4 Kcaniba

    28 3 Отговор
    Човек каквото сам си направи,никой друг не може!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 някой

    41 13 Отговор

    До коментар #5 от "ЗАПОЗНАТ":

    Е като е много развит защо иска да го обяват за развиваща се страна?
    Аман от прости фесове и тарикатлъците им.
  • 7 qwerty

    35 13 Отговор
    Турски мошеник и убиец на кюрди.
  • 8 сойкаПЕИСМЕХУЛКА

    22 6 Отговор
    Не знам дали Турция върви в посоката на НЕратифициране, но със сигурност са тръгнали към комунизма.
  • 9 ЛОВЕЦА

    31 2 Отговор
    ЕРДО ДЕЙСВА ХИТРО, И ВСЕКИ НЕГОВ ХОД Е ИЗГОДНО ЗА СТРАНАТА МУ. ТАРИКАТ ДЯВОЛОВ НАПРАВО, НЕ СЕ НАВЕЖДА НА ВСЯКО РЕШЕНИЕ НА G20 . Сър Трамп също се отказа от не изгодни решения на G20 . Може да не е с всичкия си но правилен ход за америка. Китай замърсява най много , и кво?

    Коментиран от #19

  • 10 Гост

    18 11 Отговор
    България със сигурност не е в Г100, но иначе с претенции знаят всичко могат всичко. И накрая никъде се не видят.
  • 11 Хасан

    13 16 Отговор
    Там работата е всеки да яде и пие а друг да плаща сметеката...Трьмп е бизнесмен и знае, Ердоган се е занимавал с тьрговия и сьщо знае колко е две плюс две

    Коментиран от #12, #13

  • 12 ключаря

    14 4 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    Ердоган е кюрд и се съмнявам да знае нещо.Що се касае за знанията му относно две плюс две, от ходилите на капалъ чарши/мизерниши/ съм чувал, че малките и невръстни чернушковчета смятали на ум добре и превръщали пак без молив в различни валути много добре така, че не са чудо тези негови знания.Но виж, пак ще повторя - няма голям турски математик или физик и това е лесно обяснимо - специално на тебе вече съм ти го обяснявал и всичките ти опити да намериш велик турски учен стигнаха до някакъв химик, нобелист с турско име, завършил в щатите, специализирал там и на всичкото отгоре е съавтор, а не самостоятелен откривател на каквото и да било.Така и не стана ясно, какво му е турското, след като поръчката по която са работили е американска, спонсорирана е от америка, работено е в америка и нито един турски университет или научно звено не е чувало за това по което е работил в съавторство с още двама - нетурци.
    Пак ще ти дам простичкия пример с акад. Ангел Балевски, който в БЪЛГАРИЯ в БЪЛГАРСКИ институт в 8 милионна БЪЛГАРИЯ, а не в 80 милионна турция, прави най-голямото и признато инженерно откритие за втората половина на 20-ти век.Представяш ли си чалма, от горената и изтерзана БЪЛГАРИЯ от турските чалми, от народа обиран от турци и свои продажни чорбаджии - излиза само за 80 години след освобождението от исляма, велик инженер, а вие, с вашата изостанала и днес наука, нямате с какво да се похвалите. Да не говорим за малките БЪЛГАРЧЕТА, които от 30 години са ср

    Коментиран от #14

  • 13 ключаря

    19 3 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    Да не говорим за малките БЪЛГАРЧЕТА, които са винаги сред първите три нации в света и мачкат наред на международните олимпиади по математика и физика.А вие турците с вашата велика турция и религия не може да се похвалите с подобно нещо - ген баце, който си го има си го има - вие си го нямате.Ще го имате след хилядолетия еволюция, но БЪЛГАРИТЕ, които ги има от 30 хилядолетия пак ще са на светлинни години пред вас
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ключаря

    9 2 Отговор

    До коментар #14 от "suny":

    Докажи! Аз ти давам доказателства за написаното от мене.Факт е международното признание за Академика - нито една тежка машина днес не би се движила без това откритие, нито едно БМВ или Мерцедес не би летял без джантите, лети само и единствено заради откритието на акад.Балевски, а медалите на БЪЛГАРЧЕТАТА само и единствено с БЪЛГАРСКИ имена също са факт.А твоите глупости са прах, достоен само са смях.

    Коментиран от #17, #23

  • 17 ключаря

    8 2 Отговор

    До коментар #16 от "ключаря":

    Докажи! Аз ти давам доказателства за написаното от мене.Факт е международното признание за Академика - нито една тежка машина днес не би се движила без това откритие, нито едно БМВ или Мерцедес не би летял без джантите, лети само и единствено заради откритието на акад.Балевски, а медалите на БЪЛГАРЧЕТАТА само и единствено с БЪЛГАРСКИ имена също са факт.А твоите глупости са прах, достоен само са смях.

    Коментиран от #18, #24

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Shmeker

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "ЛОВЕЦА":

    Действал хитро и всеки негов ход бил в полза за страната му....
    Ти сам го изкара идеалния политик за страната си
  • 20 Shmeker

    2 1 Отговор
    Турция има силна индустрия, но произвеждат на ишлеме, нямат достаъчно R&D в сериозните области. Но серизно напредват и там.
  • 21 Shmeker

    1 2 Отговор
    Турция има силна индустрия, но произвеждат на ишлеме, нямат достаъчно R&D в сериозните области. Но серизно напредват и там.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Хасан

    5 3 Отговор

    До коментар #16 от "ключаря":

    Ключаря,българчетата напускат България..поколения изчезват...всички отиват да учат и стават "еничери« на западната икономика...бьлгарин открил нещо за БМВ..и БМВ направил милиарди..германската икономика се е развила....и каква е ползата от това???Ердоган прави самолетоносач..след Сащ,Русия,Англия и Китай...
  • 24 Хасан

    3 3 Отговор

    До коментар #17 от "ключаря":

    Ключаря,боли ме като видя че в болницата бьлгарски специалист е отишьл да работи като болногледач в немска болница...вместо да се развива тука сменя памперси на немските старци..боли ме от това..имам и познати

    Коментиран от #25

  • 25 ключаря

    5 3 Отговор

    До коментар #24 от "Хасан":

    тебе ли те боли, тебе ли?
    Ако дойдат чалмите в България и вземат да режат глави ще проговориш на секундата на майчиния си и ще забравиш, че те боли за БЪЛГАРИТЕ!

    Коментиран от #27

  • 26 До ключаря

    4 2 Отговор
    Абе чилингир ефенди стига се пени като сте първите математици и всеки 5 българин е Нобелов лауреат и всеки шести най добрия програмист колко от тях живеят в милата ти родина и всъщност като имате толкова умствен потенциал и толкова можете сигурно сте в г7 , но само че отзад напред в броенето.
    Аман от многознайковци заради такива кретени като теб пардон математици и програмисти България е на такова дередже. Аре

    Коментиран от #29

  • 27 Хасан

    4 4 Отговор

    До коментар #25 от "ключаря":

    Те чалмите идват...да харчат пари по казина,строят фабрики,отварят фирми
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ключаря

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "До ключаря":

    Не е така, чалми! Да не би БЪЛГАРИЯ да изрита 10 милиона турци в Германия, с която диаспора се хвалите на път и под път.Ама те не искат вече 60 години и да чуят да се върнат - щото много хубаво в турция - нали?Те си се плодят в Германия и записват децата си - немци! Но през 1989 година БЪЛГАРИЯ е имала армия колкото турция и Гърция взети заедно и турските войници се оттегляха от браздата като видеха, че нашите я приближаваха. А за БЪЛГАРЧЕТАТА дето мачкат на международните олимпиади и после отивали в чужбина - ами те мачкаха и при комунизма, мачкат и сега и са в челната трока на света неизменно - пък турчетата и преди и сега с мощната ви икиномика не са в челната трока на света по физика и математика - пък 10 милиона ви липсват само в Германия!
    Що така бе челеби? Защото е ген - който си го има - си го има.Ние сме древен народ - и си го имаме от хилядолетия.Вие сте турция от 70 години - ще го добиете, ама след няколко хиляди години.
    Къде напред ще е тогава БЪЛГАРСКИЯТ ген - само се зашемети. като си го помислиш!
Новини по държави: