11 116 13

Българка се самоуби заради зловеща игра

Тийнейджърката е станала жертва на смъртоносна онлайн игра

Shutterstock, снимката е илюстративна
Shutterstock, снимката е илюстративна
Денис Джамбазов

Българска тийнейджърка, живееща в Съединените американски щати, сложи край на живота си заради играта „Син кит“, придобила популярност през последните месеци, съобщи WNCN.com.

Американското издание посочва, че семейството е от България, но от 15 години живее на американска земя. Роднините на 16-годишното момиче са категорични, че то се е самоубило именно заради играта.

Тя придоби голяма популярност в Русия и доведе до редица фатални случаи. Зловещата онлайн игра подлага млади потребители на огромен психологически натиск.

Млади момчета и момичета са карани да гледат филми на ужасите по цял ден, а в края на „мисията“ са призовавани да сложат край на живота си. Две млади руски момичета скочиха от висока сграда в Красноярск. Следственият комитет на Русия започна разследване за „подбуждане към самоубийство“.

Зачестиха случаите на самоубийства и в други страни заради зловещата игра „Син кит“. Родителите на 16-годишното момиче в САЩ разкриха, че дъщеря им е била изключително красиво и забавно момиче.

Момичето е обичало да рисува и да се занимава с изкуство. Започнала е да рисува „абстрактни“ картини, както и сини китове, но семейството не обърнало внимание на притеснителните знаци.

Дори нейният брат до последно не предполагал, че момичето може да сложи край на живота си. На 50-ия ден от онлайн мисията участниците в играта трябва да предприемат решителната и фатална последна стъпка.

Психолози посочват, че е изключително важно родители да разпознаят знаците, които им дават техните деца. Контролът над дейността им на компютъра също е важен.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Що ли
  Отговор
  1 14:43  13.07.17
  Межем да "борим" "руски хакери", но не можем да "преборим" "играта", убиваща млади хора?! А може би тестваме оръжие?!
 • Morgoth
  Отговор
  2 14:53  13.07.17
  Fake news!
 • Грую
  Отговор
  3 15:14  13.07.17
  Трябва да се въведе такъв предмет в училище. Навремето изучавахме психология. Лично на мен ми е била много полезна. Даде ми обяснение как човек гради поведени и от какво зависи то, а също и как можеш да отсееш случаите , когато някой се опитва да те подложи на въздействие да се застраховаш, като си избереш опорни точки, даващи възможност да се изтеглиш при необходимост и да противодействаш без да изпадаш в зависимост. Трябва да се учи това в училище.

  Коментиран от #4

 • юрист
  Отговор
  4 15:28  13.07.17

  До коментар #3 от "Грую":

  Трябва да се учи, но след като е адаптирано към 16-17 годишните, а не като университетска дисциплина- само с академичен език, който не е разбираем за учениците. А и 100% ще има недобросъвестни тинейджъри, които умишлено ще се опитват да прилагат наученото в негативна посока върху по-малките ученици, с цел утвърждаване на собственото его, поради липса на признание от съучениците си...Материалът трябва да е много изпипан и да не им дава излишно знание в повече, защото те все още не са изградили психиката и характера си и не могат да осмислят изцяло основното правило на живота “ Ако не можеш да помогнеш, не вреди“...

  Коментиран от #7


 • против КАТ
  Отговор
  5 16:17  13.07.17
  Няма ли в тази държава пари за 500 камери за следене на скоростта за да се разформирова това безполезно нещо КАТ. Работата на полицая е да разследва престъпления, а не да спира свободно придвижващи се хора в автомобили за това че са превишили с 10 км/ч
 • 6 17:48  13.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Реално
  Отговор
  7 18:56  13.07.17

  До коментар #4 от "юрист":

  Ето тук съм на 100% съгласен с мнението ти. От мен имаш плюс.
 • Читател
  Отговор
  8 01:27  14.07.17
  Поредната журналистическа измишльотина!
 • АНОНИМЕН
  Отговор
  9 05:55  14.07.17
  ЖАЛКО..НАИСТИНА ЗА ПОГУБЕНИЯ МЛАД ЖИВОТ...... ТОВА Е КАТО СЕКТИТЕ.....МНОГО ЛОШО....
 • лилипутин
  Отговор
  10 07:31  14.07.17
  всичко ,което идва от руската кочина е убиство.

  Коментиран от #11

 • 11 08:20  14.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • УМЕН ГУЩЕР
  Отговор
  12 08:55  14.07.17
  Е то на комунягите децата им играят на ЧЕРВЕН КИТ. Закачат се на клупове около шията си и се люлеят на паметника ,,1300 години,,.....
 • Коментатор
  Отговор
  13 12:44  14.07.17
  Заплашвайки техниа живот и този на семействата им, децата се съгласяват да играят тази глупава игра, ако въобще можем да я наречем по този начин. Обръщам се към всимки, употребяващи социални мрежи : НЕ ИГРАЙТЕ СИН КИТ. БЕЗМИСЛЕНО Е. АКО ПОЛУЧИТЕ СЪОБЩЕНИЕ В КОЕТО СЕ ПИТА ДАЛИ ИСКАТЕ ДА ИГРАЕТЕ - НЕ ОТГОВАРЯЙТЕ. ПРОСТО БЛОКИРАЙТЕ АКАУНТА И СПОДЕЛЕТЕ С БЛИЗКИТЕ СИ. ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН.

Напиши коментар:


Публикувай