Last news in Fakti

27 Юли, 2017 10:21 777 0

Obamacare отново оцеля

  • сащ-
  • obamacare-
  • сенат

Републикански сенатори не подкрепиха отмяната на реформата

Obamacare отново оцеля - 1
Снимка: БТА/AP

Сенатът на САЩ отново не отмени здравната реформа Obamacare, съобщи ABC.

Отмяната на реформата беше водещо обещание в кампанията на Доналд Тръмп за президент на САЩ. За това отдавна се борят и представителите на републиканците.

В крайна сметка предложението беше прието от 45 сенатори и отхвърлено от 55. 7 сенатори от републиканците гласуваха заедно с представителите на демократите.

Повечето сенатори все още са скептици за закона, който трябва да замени Obamacare. Според Бюджетния офис на Конгреса, прибързана отмяна на реформата ще коства здравните осигуровки на близо 30 млн. американци.

Някои сенатори от републиканците изказаха разочарование, че техни колеги гласуват с представители на други политически сили.

„Да не се лъжем. Днешният вот е голямо разочарование за хората, на които беше обещана пълна отмяна на реформата. Все още трябва да извървим дълъг път, както в здравната политика, така и в честността“, заяви сенатор Бен Сас от Небраска.

„Трябва да започнем от някъде и днес е такова начало“, заяви сенатор Том Тилис.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА