Last news in Fakti

10 Август, 2017 12:12 1 445 3

Вучич: Готов съм на компромис с албанците в Косово

  • александър вучич-
  • косово-
  • сърбия-
  • прищина-
  • еди рама

По думите му решението трябва да бъде "незадоволително и за двете страни“, тъй като само това е начинът да има компромис

Вучич: Готов съм на компромис с албанците в Косово - 1
Снимки: БТА/АР

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че е готов на компромисно решение в конфликта с албанците в Косово, предава РИА Новости. През септември той планира широка дискусия по темата.

Ако създадем ос на мира и стабилността по линията север-юг на Западните Балкани между два големи народа - сърбите и албанците, това ще реши много от нашите политически проблеми през следващия век, заяви Вучич.

По думите му решението за Косово трябва да бъде "незадоволително и за двете страни“, тъй като само това е начинът да има компромис. Той добави, че решението няма да се вземе заради сърбите в миналото, а заради тези, живеещи сега и в бъдеще.

Важно е да имаме добри отношения с албанците и да сложим тези отношения в ред завинаги, а не да се продължава със замразения конфликт. Нямам големи надежди, но все пак имам някакви, каза сръбският президент.

Вучич: Готов съм на компромис с албанците в Косово

Сърбия никога няма да прости, каза още държавният глава и добави, че знае какви лични и политически последствия могат да се случат на този, който участва в подобен процес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Fakt

    2 0 Отговор
    Сърбите ще признаят Косово, нямат друг изход, ако искат да влязат в ЕС.
  • 2 Барчо

    2 0 Отговор
    Признаят не признаят, възхода на шиптърите е започнал. За сега ще се задоволят само с признаване. А за в бъдеще?

    Коментиран от #3

  • 3 бой йебанье и српска музика

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Барчо":

    за в бъдеще според зависи кой командва парада в източна Европа, ако е Русия сърбите ще дръпнат напред пък албанците ша ядат дървото.
Новини по държави: