Last news in Fakti

18 Август, 2017 07:57 1 757 4

Барселона остава под обсада (СНИМКИ)

  • барселона-
  • атентат-
  • ван-
  • микробус

Провежда се операция за откриване на шофьора на буса

Барселона остава под обсада (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Туристическата улица "Ла Рамбла" в центъра на каталунската столица Барселона, където вчера беше извършен атентатът с бус, остава затворена, предаде Reuters.

Представители на полицията заявиха, че улицата е отцепена за пешеходци и пътни превозни средства. Разрешава се да преминават единствено туристите от околните хотели. В центъра на Барселона навсякъде дежурят служители на органите на реда. Полицията засега не може да каже кога ще бъде възстановен достъпът до района.

В резултат на атентата са пострадали граждани на най-малко 24 страни. Каталунски полицейски източник, цитиран от Reuters, заяви, че обитателите на жилището, където вчера сутринта е имало взрив, свързан с атентата в Барселона, са приготвяли експлозиви.

Барселона остава под обсада (СНИМКИ)

В момента се провежда операция за откриване на шофьора на буса.

Двамата мъже, арестувани след атентата в Барселона, са свързани със случилото се, но нито един от тях не е шофьорът, заяви полицията.

Полицията потвърди, че мъжът, прегазил двама полицаи на КПП в Барселона, е бил застрелян, но добави, че този случай не е свързан с атентата с буса.

Барселона остава под обсада (СНИМКИ)

Барселона остава под обсада (СНИМКИ)

Шофьорът на микробуса е напуснал автомобила и е тръгнал пеша и както изглежда, не е въоръжен, заяви каталунската полиция на пресконференция.

Тя съобщи още, че единият от двамата арестувани е мароканец, а другият е от испанския анклав в Северна Африка - Мелиля. Арестувани са в два различни града в Каталуния, Рипол и Алканар.

Отделно от това, полицията заяви, че атентатът с буса изглежда има връзка с експлозия в жилище в Алканар в ранните часове на вчерашния ден, при която един човек загинал, а друг бил ранен. Според Reuters загиналите при взрива са двама и са били нанесени значителни материални щети на съседна сграда.

Полицейски представител заяви, че атентатът очевидно е бил терористична атака, имала за цел да бъдат убити възможно най-много хора.

Той заяви също, че няма данни, че ще има друг атентат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БайМанаф

    3 0 Отговор
    Това ще стане ежедневие в Европа ако не проумеем навреме какво става и какво ни чака: https://www.youtube.com/watch?v=hUFVXpj-R3U
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гьобелс

    3 0 Отговор
    Решението е на всеки млюслюманин по една каишка със GPS
  • 4 сноу

    0 0 Отговор
    И като го откриете шофьора, какво бе, бъхльовци зомбирани..?Пъчите се, като нашите измислени ченгета с юначни униформи ,а политиците ви пълнят гуши и блеят в захлас каквото им пошепне баба им Смъркалана и джуджето Хаяско .Що не вземат джагалите да тръгнат с бус, по тротоарите на Будапеща ,Варшава или Прага,а..?
Новини по държави: