23 Август, 2017 00:00 1 159 4

Белград: В Скопие третират дипломатите ни като терористи

  • македония-
  • сърбия-
  • скопие-
  • посолство

На посолството ни в Скопие се гледа по същия начин като на иранското, твърдят сръбски политици

Белград: В Скопие третират дипломатите ни като терористи - 1
Снимка: Shutterstock

Новото македонско правителство не успя да спази политиката на регионално сътрудничество и стабилност, защото още с идването си наруши отношенията със Сърбия, смята председателят на Демократичната партия на сърбите в Македония Иван Стоилкович, цитиран от Танюг.

По думите му третирането на сръбския персонал и сръбското посолство в Скопие може да се сравнят с третирането на иранското посолство.

"Нищо не остана от политиката на регионално сътрудничество и стабилност, още по-малко остана от политиката на добросъседски отношения", каза Стоилкович.

"В Македония Иран и иранското посолство са обвинявани като спонсори на тероризъм. Така че това е едно крайно неприятелско отношение съм Сърбия и към нашия персонал в Македония", твърди още той.

Стоилкович твърди, че новият македонски премиер е събрал почти всички противници на сръбския президент, създавайки по този начин център за политическа и всякаква друга дестабилизация на Сърбия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 непознат

    0 10 Отговор
    Не не занимавайте с тази измислена земя гръцка Република Гърция,т.е.Македония де.
  • 2 Петреоттт

    8 0 Отговор
    Бе. Тва са наши егенти, подгонили сербистите. От сега нататък мекодония е наша, о ония да ....... супата . Искаме на 10 морета, и 20 океяна .
  • 3 стоян георгиев

    7 0 Отговор
    тва е някаква шега предполагам?за тръгването на сръбските дипломати питат председателя на малка партия в македония???кво може да каже тои,кви компетенции има ?луда работа!иначе сърбите сериозно се разсърдиха че македония хвана пробългарски курс.шумадииските свинари се притесняват че няма да им върви антибългарската стратегия дето толкова години потдържаха.споко свинарчета,македонските к.рви ще се опитат да ни прецакат с този договор.лошото за цялата ви пасмина е че вас вече никои не ви брои за живи и да се сърдите и да не се сърдете вече няма югославия ,та свикваите!
  • 4 Умната братя сръби

    5 0 Отговор
    Оти ние има догор с них. Ние сме сите едно щураво племе.
Новини по държави: