696 1

Фейсбук спира парите от реклама заради фалшиви новини в социалната мрежа

Фейсбук анонсира нови мерки за борба с фалшивите новини, които се разпространяват в социалната платформа.Този път, компанията ще удари там, където боли най-много: по приходите!

Маргарита Илиева

Фейсбук анонсира нови мерки за борба с фалшивите новини, които се разпространяват в социалната платформа.

Този път, компанията ще удари там, където боли най-много: по приходите, предаде "Калдата.ком".

Страници, които периодично споделят или публикуват новини, за които е ясно, че са неверни, няма да могат да рекламират във Фейсбук.

По този начин компанията спира кранчето на приходите от реклама, които са една от най-изгодните причини да бъдеш активен в социалната мрежа.

Компанията се надява, че това ще намали темпото на разпространение на фалшивите новини, тъй като страниците няма да имат инициатива да ги споделят толкова.

Дали даден материал е достоверен или не, ще решават независими външни оценители.

„Това ще помогне да нарушим икономическата инициатива за разпространението на невярно съдържание, което е още една стъпка към изграждането на по-информирана общност във Фейсбук“, казва компанията.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • БЪЛГАРИН
    Отговор
    1 01:03  30.08.17
    А бе кой вече чете новини във фейснук?! Тоя сайт умря, никой няма да чака 3 часа да му се зареди най-мудната, фрозна и дървена платформа на света за да чете нещо в нея... Сигурно само бабите четат нещо в нея, ама най-вероятно в групите за рецепти...

Напиши коментар:


Публикувай