1 820 13

Нареждане към полицията в Каталуния: Прибирайте урните!

Прокуратурата в Каталуния с инструкции към полицията

Денис Джамбазов

Прокуратурата в Каталуния издаде нареждане към местните полицейски служби да конфискуват урните за гласуване на предстоящия референдум, съобщиха испанските медии.

В началото на следващия месец в областта ще бъде проведен референдум за независимост, който бе определен като незаконен от властите в Мадрид.

Въпреки забраната обаче каталунските сепаратисти изразиха амбиция допитването да се проведе. Прокуратурата нареди на полицията да конфискува урни, пликове с бюлетини и инструкции към служителите в изборните секции.

Испанският министър-председател Мариано Рахой заяви, че референдумът нарушава конституцията и призова каталунския парламент да го отмени. Сепаратистките настроения в Каталуния бушуват от дълго години.

Прокуратурата в Каталуния нареди тези мерки, за да „не бъдат допуснати нарушения“ в законодателството. Сепаратистите настояват, че богатият източен регион има политическо, икономическо и културно право за самоопределяне. От столицата Мадрид обаче посочват, че референдумът за независимост нарушава конституцията.

Испания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бесен Язовец
  Отговор
  1 21:26  12.09.17
  Това са Готи ( скандинавци) не са испанци там са настанени от римската империя преди 2000 г. И имат право да се одделят от мързеливите испанци.

  Коментиран от #7

 • Бесен Язовец
  Отговор
  2 21:26  12.09.17
  Това са Готи ( скандинавци) не са испанци там са настанени от римската империя преди 2000 г. И имат право да се одделят от мързеливите испанци.
 • Kcaniba
  Отговор
  3 21:37  12.09.17
  Освен, че не са испанци, те си имат свое наречие, както хохолите спрямо Русия да речем!!! И искат независимост!!! И какво излиза, че независимостта е невъзможна без откровено противостояние!!! Е Крим уж анексиран. Уж завзет от Русия. Без един изтрел е анексиран, без капка кръв!!
 • Тъпак
  Отговор
  4 21:42  12.09.17
  Да се разпарчат на племена като едно време, да си почукат тиквите и след десетина години ще хукнат по обединения отново

 • Бах
  Отговор
  5 21:55  12.09.17
  Знаете ли.Напълно сте прави.Те са няколко милиона и 20 % от брутният продукт на кралството идва от там.Защо да работят за второкласните испанци.Както например Германия и Франция влачат Европа.Не е правилно.На времето имаше Баска Сепаратистка Организация ”ЕТА” 40г.се бореше за това което става сега.Да,бяха терористи и мисля че ги разбирам.Но въпреки всичко,не беше това начина..

  Коментиран от #6, #13

 • Чуденка
  Отговор
  6 22:08  12.09.17

  До коментар #5 от "Бах":

  Е, щом гордите баски ги изкараха терористи и се оказв, че не е това начина, какво да правим с другия полюс - каталунците?! Те не се бият, а искат Референдум - готови са да изразят волята си и да приемат резултата! Щом не става с бой и мирно гласуване - как тогава???

  Коментиран от #10

 • 555
  Отговор
  7 22:15  12.09.17

  До коментар #1 от "Бесен Язовец":

  Това че са Готи чел ли си го някъде ? Изненадва ме, бил съм там и по-скоро са нещо средно между испанци и французи

  Коментиран от #8, #9

 • Бесен Язовец
  Отговор
  8 23:00  12.09.17

  До коментар #7 от "555":

  История момче история прочети малко преди да слагаш ФАКТИТЕ под съмнение. Минават тук при Дунава Готите подгонени от гладът на севера дори на два пъти стигат до гр.Рим и втория път римляните под военен натиск им дават тириторията на днешна Каталуния и ги наричат вече Вес Готи
 • Бесен Язовец
  Отговор
  9 23:04  12.09.17

  До коментар #7 от "555":

  Светлоокиса чистите каталунци и антропологично се доближават до скндинавците със светли коси и по високи от. Испанците са по дребни и мургави
 • Бах
  Отговор
  10 23:39  12.09.17

  До коментар #6 от "Чуденка":

  Да.Каталунците искат и знаят резултата от един референдум,но политиците не им дават.Техните политици са като нашите.Командват ги от вън.Нали разбирате,че разцепване на Испания,ще бъде един пирон в ковчега на предстоящето разпадане на Европа до 7-8 год.Петата икономика на света Британия го усети.И затова, като ” плъовете ” първа напуска кораба.И май Европа,ще се мъчи като СССР до пълното и разпадане
 • сойкаПРИСМЕХУЛКА
  Отговор
  11 00:33  13.09.17
  Да се отделят, щом имат желание. Македонците така и така ще ги колонизират рано или късно, нали Каталуния е тяхна.

  Коментиран от #12

 • Бах
  Отговор
  12 01:14  13.09.17

  До коментар #11 от "сойкаПРИСМЕХУЛКА":

  Много сте прави.Въпрос на време е да докажат,че и каталуня е македонска.Всичко за тези глупаци е македонско,понеже Ал.Македонски е завладял дори Индия.Явно,проблема на давещия си е негов проблем-казва Остап Бендер
 • Един е Бах и той умря
  Отговор
  13 08:24  15.09.17

  До коментар #5 от "Бах":

  Какво влачат Германия и Франция?Затова ли Макарона идва в България,да проси жълти стотинки от бедния бълтарски народ!?!

Напиши коментар:


Публикувай