Last news in Fakti

13 Септември, 2017 10:52 1 907 7

Юнкер: България трябва да бъде приета в Шенген

  • европа-
  • шенген-
  • юнкер-
  • ес-
  • българия-
  • румъния-
  • бежанци

Европа не трябва да се превръща в крепост, заяви Юнкер

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че България и Румъния трябва да бъдат приети в Шенгенската зона. По думите му Хърватия също заслужава да е там, но когато изпълни необходимите критерии.

По време на годишната си реч за състоянието на Европейския съюз Юнкер заяви, че Европа трябва да продължи да приема бежанци и да не се превръща в „крепост“.

Юнкер подчерта, че в европейската общност не трябва да има граждани и работници „втора ръка“. „Европа трябва да диша с двата си бели дроба – източният и западният. В противен случай нашият континент ще се задуши“, заяви председателят на Европейската комисия.

По отношение на борбата с тероризма, Юнкер призова за по-тясно сътрудничество между разузнавателните служби на отделните страни. През изминалите две години в Европа бяха извършени терористични нападения, при които стотици цивилни граждани бяха убити или ранени.

Юнкер каза също така, че Европейският съюз ще има повече от 27 членки в бъдеще. Той обаче изключи възможността Турция да се присъедини към европейската общност в „обозримо бъдеще“.

В речта си пред европейския парламент Юнкер похвали прогреса на Европа по отношение на миграцията и защитата на външните граници. В същото време обвини Турция, че се е дистанцирала от ЕС, призовавайки властите в Анкара да спрат с личните атаки към европейските лидери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Заради Изперкел

    16 3 Отговор
    Къф шенген ве другарю юнкер, той умря през 2015 г.
  • 2 Еее

    11 2 Отговор
    На тоя алкохолик кой му иска мнението?
  • 3 куку руку ку

    8 1 Отговор
    Ние трябва да играем ролята или на кръпките, задържащи скъсаните гащи на ЕС, или поредните абдали, внасящи лепта във финансовата пирамида наречена Шенген.
  • 4 ДА АМА НИЕ НЕЩЕМ

    9 1 Отговор
    ДА АМА НИЕ НЕЩЕМ !!!
  • 5 ВАС ОТ ЕС КОЙ ВИ ПИТА

    5 1 Отговор
    ВАС ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ КОЙ ВИ ПИТА !??
  • 6 ДрънДрън

    5 0 Отговор
    През шенуя ми е дали ще ни е.ават вече за слива. Държава отдавна няма а само на книга за да доокрадат каквото могат ония в парларе-ментата...
  • 7 Ник

    1 1 Отговор
    Това е единствената добра новина от днес , макар като гледам коментарите мисля, че някои не приемат на сериозно подобно изказване!
    - Нека не забравяме че ние сме във Валутен Борд, от който като гледам икономиката на страната не можем да излезем никога!
    - Второ само помислете, колко положително ще ни се отрази липсата на курсови разлики! Комисионните които прибират валутните бюра и банките ще Ви бъдат спестени. Ще отпадне и още един разход за фирмите да поддържат освен левова и сметка за евро.
    - Ще намалеят и кореспондентските разходи за преводи в ЕС
    - Ще намалеят и разходите по обслужване на дълговете включително и на държавата!
    - И разбира се ще имаме макар и не голям достъп до ресурси на ЕС, които сега са забранени за нас понеже сме извън зоната.
    - Накрая и от стратегическа цел е по- добре да сме вътре! Ще има едни хора в ЕС, които ще приемат нашата територия, като територия от ЕС и следователно заплахите за нашата територия ще се приемат като заплахи за ЕС.

    В общи линии към този момент ... - След като ни наведоха и си събухме гащите сега нямаме друг избор и това е единственото разумно решение