Last news in Fakti

3 Октомври, 2017 09:10 1 479 16

Навални отново в затвора (СНИМКИ)

  • алексей навални-
  • владимир путин-
  • кремъл

Критикът на Кремъл ще престои 20 дни зад решетките заради призив за неразрешени протести

Навални отново в затвора (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Руският опозиционен лидер Алексей Навални беше осъден на 20 дни затвор заради призив за неразрешени протести срещу Кремъл, предаде ТАСС.

Това ще преустанови временно кампанията му за президентските избори догодина.

"Присъдата ми е подарък за рождения ден на Путин", каза Навални, визирайки президента, който празнува 65 години в събота.

Навални беше задържан в петък в продължение на няколко часа в момент, в който се готвеше да отиде на протест в Нижни Новгород - на 400 километра източно от столицата Москва. През уикенда той присъства на срещи с симпатизанти в Оренбург в Сибир и в Архангелск.

Навални отново в затвора (СНИМКИ)

Последната присъда на Навални датира от юни. Тя беше за 25 дни затвор за организиране на протест на 12 юни, забранен от властите, но накарал много младежи да излязат по улиците на градове в Русия и приключил със стотици арести. Преди това Навални беше осъден на още 15 дни затвор заради протест от 26 март, също белязан от стотици арести.

През февруари Навални беше осъден за отклоняване на финансови средства. Централната избирателна комисия обяви през юни, че заради нея той не може да се кандидатира за президентските избори.

Навални отново в затвора (СНИМКИ)

Навални отново в затвора (СНИМКИ)

Навални се е обявил за кандидат за вота, който ще се проведе през март догодина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаххаааххааахаххххааааааа..

    25 13 Отговор
    Ауууу колко е лош Путин..колко е лош,че няма някоя нпо-подлога да си развява прашките както си иска...--нарушавайки законите

    Коментиран от #2, #3

  • 2 АБЕ ФИФИ

    11 21 Отговор

    До коментар #1 от "Хаххаааххааахаххххааааааа..":

    Как може сам да си слагаш плюс на коментара :D хахах комплексиран путьовец.... НЕВАЛНИ Е ЛУД и не е безопасен за Путлер !

    Коментиран от #4

  • 3 стоян георгиев

    8 19 Отговор

    До коментар #1 от "Хаххаааххааахаххххааааааа..":

    и кои са му опозиция на путин?изброи моля те опозиционните парти в русия ,дето не се преследват!!!и както каза колегата не забравяи да глсуваш за себе си много е важно!

    Коментиран от #5

  • 4 Путин е ВЕЛИК

    8 10 Отговор

    До коментар #2 от "АБЕ ФИФИ":

    Нали видя как става, ако не си сложиш сам плюсче, никой няма да ти сложи :D

    Коментиран от #7

  • 5 Абе пепинчо

    15 6 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Стоянчо-или както всички знаят--господин ТО...в Русия има повече опозиция в Парламента отколкото в САЩ--америте имат САМО две партии между които да избират..а САМО в руският парламент партиите са 5....

    Коментиран от #8

  • 6 шлемник байкалски

    11 14 Отговор
    Путин напълни памперса !!!
  • 7 ИНКОГНИТО

    2 8 Отговор

    До коментар #4 от "Путин е ВЕЛИК":

    а ти си още по-комплексиран...и само ти си знаеш защо :D

    Коментиран от #15

  • 8 стоян георгиев

    4 17 Отговор

    До коментар #5 от "Абе пепинчо":

    като има кажи ми кои са че нещо ми се губят,а гледам и ти не ги знаеш.сега може да попишеш за половата ми принадлежност или за времето,но гледам на въпроса ми никакъв отговор.що ли не се учудвам?а и не забравяи да си сложиш плюсчето много е важно!

    Коментиран от #10

  • 9 диди

    6 16 Отговор
    Ако Навални не е конкурент за Путин,то те нямаше многократно да го изпращат в затвора.Правят всичко възможво да му пречат да се кандидатира,а на пролет ще го осъдят още веднъж за ,,нищо,,,за да не пречи на изборите.Нищо чудно ако го премахнат.

    Коментиран от #11, #12

  • 10 Абе пепинчо

    12 3 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    В руският парламент са опозиция--Справедлива Русия,Яблако,ЛДПР,КПРФ....това ти е да го знаеш--а в американският сенат колко партии са бе господин ТО...само две..--факт...Айде дотук с нпо-лозунгите ти...
  • 11 Дамммммммм

    15 3 Отговор

    До коментар #9 от "диди":

    Просто трябва да спазва закона. Както във всяка една държава. Как другите партии в Русия нямат проблеми с митингите,а само тоя шебек.

    Коментиран от #13

  • 12 tost

    13 2 Отговор

    До коментар #9 от "диди":

    На отрепките мястото им е в затвора.
  • 13 ЗАЩОТО

    4 11 Отговор

    До коментар #11 от "Дамммммммм":

    Защото рано или късно се намира някой, който не може да бъде промит... масата си е овца...както тук- така и навсякъде. Масата обичат да бъда зависими и водени (контролирани) Точно както пастира стадото си !!! Е за тва брато, е за тва !
  • 14 Имбецил Воевода

    16 1 Отговор
    Повече ме кефеше със зеленото око ))) Пълен некадърник, може само да провокира и да ползва акъла на пуберите да му обират боя по протестите. Верно, че си трябват клоуни ама тоя и за клоун не става! Половината време е зелен, другата половина в ареста - голям пример за далновиден и прозорлив политик, мога да му поздравя НПО ухажорите, че са намерили такъв парцал )))
  • 15 Путин е ВЕЛИК

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "ИНКОГНИТО":

    Гледам, пак едно самотно плюсче си имаш, чак ми е тъжно за теб... да взема да ти сложа едно, щом толкова те топли :(
  • 16 mediator37

    6 1 Отговор
    То и в Китай няма опозиция, пък държавата се развива и просперира. Значи можело и без опозиция.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания