Last news in Fakti

27 Октомври, 2017 18:50 1 666 8

Все плачем САЩ да ни защитават

  • сащ-
  • траян бъсеску-
  • ес

Бившият румънски президент Траян Бъсеску иска интеграция на въоръжените сили в ЕС

ЕС може самостоятелно да защити източния си фланг. Това заяви бившият президент на Румъния Траян Бъсеску, цитиран от nineoclock.

„Въоръжените сили на страните членки на ЕС имат 178 вида оръжейни системи, а въоръжените сили на САЩ, най-голямата армия в света, само 30. Интегрирането на въоръжените сили в ЕС е ключово за сигурността по източния ни фланг.

Данъкоплатците могат да се запитат, защо инвестираме толкова много пари за отбрана, а все караме американците да ни защитават. Полша плаче американците да я защитят. Румъния плаче американците да я защитят. Те ще дойдат в Европа така или иначе. Ние усещаме, че не сме в безопасност, защото не интегрираме въоръжението си сили. Това трябва да се промени. Важно е да се промени“, заяви Бъсеску.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    9 22 Отговор
    Г- н бивш баш Качамак има мнение на кой му пука?

    Коментиран от #2

  • 2 Трол

    22 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Що,к'во е лошото на идеята му?

    Коментиран от #5

  • 3 Различен

    25 1 Отговор
    Подкрепям това мнение!
    Защо трябва да се дават пари на ФАЩ и да се водим по техният акъл и да развиваме тяхната икономика, като може да се създадат, независими европейски въоръжени сили!
    Собствено иновативно Европейско производство, в Европейски заводи и фабрики. Собствена иновативна военна наука и техника, собствен подход и външна политика. Самостоятелно и независимо мислене и действие, а не подчинено на чужди политически и икономически интереси и маниакалност!

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "Различен":

    "Защо трябва да се дават пари на ФАЩ и да се водим по техният акъл и да развиваме тяхната икономика"

    Защото Втората Световна, последиците от нея, планът Маршал и мерките които уж взе светът, че да не се повтори нацизма превърнаха САЩ в господар на Европа. Европа май има нужда от обединение, но не ЗА, а ПРОТИВ. Не "ЗА" ползите от това вътрешно обединение, а "ПРОТИВ" налагането решенията на господаря въпреки волята на подчинените. Малко като борба за независимост, с възможност за спречкване на ниво Освободителна война, но надали!

    Коментиран от #8

  • 5 Бесен Язовец

    10 9 Отговор

    До коментар #2 от "Трол":

    От кого бе ? от кого ще се защитават тия шутове бе?
  • 6 ха ха ха

    5 1 Отговор
    Те Румъния и без тва станаха главен спонсор за сащисаните, тоя много да не си отваря устата, да не получи от САЩ почивка в хотел "вечен покой" :D
  • 7 Хасан

    4 2 Отговор
    Сащ и Русия са световни лидери и няма да разрешат европейска маймуна намклона...особено Русия...тя си е патила от Наполеон,Хитлер ..така че ще всичко възможно да не се създаде такава армия
  • 8 Румяна Костова

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    САЩ станаха господари на света не след Втората световна война,а след победата им в студената война над СССР.
Новини по държави: