978 10

Южна Корея няма да признае КНДР за ядрена държава

Президентът Мун Чже - ин отново призова за диалог

Росен Стойчев

Южна Корея никога няма да признае Северна Корея за ядрена сила. Това обяви южнокорейският президент Мун Чже -ин, цитиран от ТАСС.

Той говори в реч пред Националното събрание на страната.

„В съответствие с декларацията за денуклеризация, приета съвместно от Южна Корея и КНДР, ядреният статут на страната е неприемлив. Ние също не можем да разработваме или използваме ядрено оръжие“, заяви Мун.

Така президентът отвърна на призивите на опозицията за придобиването на собствен ядрен арсенал от страна на Южна Корея. Това става на фона на последните ракетни тестове от страна на Северна Корея.

Мун подчерта още, че ще се придържа към идеята за запазване на мира в Корейския полуостров. Той подчерта, че евентуална война би коствала милиони животи.

Според него военният съюз между САЩ и Южна Корея е здрав, какъвто е бил винаги. Мун отново призова за международен натиск срещу КНДР с цел страната да се откаже от ядрената си програма.

Корея (Република)


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Темида
  Отговор
  1 10:27  01.11.17
  "Ние също не можем да разработваме или използваме ядрено оръжие“, заяви Мун" САЩ не дават нали......ем те и на Северните братя не дават, ама те са суверенна държава за разлика от Юга. Истаната тук е, че Северна Корея показва на света какво става ако не играеш по свирката на Великите Сили. Демек ти си суверенна държава ама нямаш право на някой неща щото не дават :)
 • Цун Кай Ху
  Отговор
  2 10:27  01.11.17
  Това ми звучи като,че няма да признае,че слнцето свети па и грее.
 • Morgoth
  Отговор
  3 10:31  01.11.17
  Има две дефиниции на "ядрена сила". Първата е да имаш изработено и изпробвано собствено ядрено оръжие. Тук има 8 страни и в допълнение Израел, които имат ядрено оръжие, но официално не са правили собствен ядрен опит. Втората е да си в договора за неразпространение на ядреното оръжие, където са само САЩ, Русия, Франция, Великобритания и Китай. Никъде тук не се казва, че да си ядрена сила трябва да бъдеш признат от Южна Корея.
 • реалист
  Отговор
  4 10:33  01.11.17
  На вас пък кой ли ви иска мнението бе американски подлоги ? Вие просто трябва да бъдете отправна точка за американска атака срещу северна Корея . Те краварите друго от вас не искат.

 • Реалист
  Отговор
  5 15:52  01.11.17
  До коментар #4 : Не пиши под чужд ник !!!

  Коментиран от #6

 • реалист
  Отговор
  6 16:11  01.11.17

  До коментар #5 от "Реалист":

  Тоя ник го ползвам отпреди да се появи твоя с главното "Р".
 • Реалист
  Отговор
  7 16:20  01.11.17
  До коментар #6 : Нямаш проблеми , щом така ти харесва ...
 • Кимчо
  Отговор
  8 16:33  01.11.17
  Записах се в клуб "Ракетомоделизъм", разделих няколко атома на две и ег@ти паниката настана!
 • Кърлеж
  Отговор
  9 17:50  01.11.17
  И като паднат боините глави връз главите ви па ли нема да ги признаеш или като не си признал ядрените ракети те няма те ударят?
 • Аааа
  Отговор
  10 18:42  01.11.17
  А бе Мунче , теб някой пита ли те какво признаваш и какво не ?

Напиши коментар:


Публикувай