2 151 13

Зоран Заев: С България не сме само приятели

Предадох изолирана Македония в името на европейска Македония, заяви Заев

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Денис Джамбазов

С България станахме не само приятели, но и съюзници. Това заяви министър-председателят на Македония Зоран Заев, който подчерта, че страната му се е превърнала в приятел на всички в региона.

„Буквално в периода 7-8 години назад имаше големи кавги с всичките ни пет съседи. С Албания и Косово днес работим отлично. Със Сърбия напредваме всеки ден все повече и повече. С България станахме не само приятели, но и съюзници. С Гърция градим огромно приятелство. Останал е един политически проблем, който ще решим”, обяви Заев в интервю за Би Ти Ви, визирайки спора с Атина за името на страната.

Той подчерта, че Македония има столетна собствена история, но правото на самоопределение е демократично и универсално за всеки един гражданин. Затова и няма опасност човек да остане без работа или да отиде в затвора, ако се обяви за българин, категоричен беше Заев.

„Вярвам, че гърците омекнаха в позициите си. Доказахме с Бойко Борисов, че не ни трябва трета страна, която да ни притиска. Лидерите могат да стигнат до решение, което да е добро за гражданите. Няма договор, в който само едната страна да отстъпи”, коментира македонският премиер.

Заев отговори и на твърденията, че е предал родината си с подписването на Договора за добросъседство: „Предадох изолираната Македония в името на европейска Македония. Това е един договор, какъвто всички модерни държави сключват”. По думите му падналата от власт ВМРО-ДПМНЕ иска референдум преди ратификацията на договора и го критикува… макар именно по нейно време той да е бил подготвен: „Аз работих по него месец”.

Република Македония


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бойко
  Отговор
  1 11:37  17.11.17
  Браво мой човек, на прав път си.
 • учен
  Отговор
  2 11:40  17.11.17
  Влиза Македония в ЕС - значи си върнахме Македония....Влиза Сърбия в ЕС - значи си връщаме зап. покрайнини...Влязахме в ЕС при Гърция - върнахме се в Беломорска Тракия...лятото ! Който разбрал - разбрал !

  Коментиран от #3, #12

 • Бойко
  Отговор
  3 11:44  17.11.17

  До коментар #2 от "учен":

  80% няма да разберат.
 • 4 13:13  17.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор

 • onq s konq
  Отговор
  5 14:42  17.11.17

  До коментар #4 от "Харалампи":

  Не е проблема че има смешници,а че ТИ си прекалено сериозен,което значи че нещата хич не ти харесват....както и на Русия!
 • реалист
  Отговор
  6 17:13  17.11.17
  Ами аз интервюто му го гледах цялото ,и на нито един въпрос хитрата лисица не отговори директно и ясно , а тая статия ни препредава някакви тълкувателни резюмета. С тая маймунка трябва да се внимава . Измислена държава , измислена история и измислени предварително отговори , много приказва ,а накрая в същност нищо не казва. Сега е времето да ги притиснем, после ще е късно .

  Коментиран от #7

 • учен
  Отговор
  7 18:19  17.11.17

  До коментар #6 от "реалист":

  Има древна история - Две жени се бият за едно дете...всяка казва .че е неино ! Явяват се пред везира да отсъди . И везира отсъжда - щом и двете казвате .че е ваше детето - да се посече ! И тогава истинската майка казва - Неино е...дайте й го ! .....Който разбрал - разбрал !

  Коментиран от #11

 • факти
  Отговор
  8 18:35  17.11.17
  Трябва да сме приятели защото се надига опасен враг в лицето на ислямиста Ердоган който сънува империи. Както се вижда той е тръгнал по пътя на конфронтация с Европа а ние заедно с Гърция и Македония сме на фронтовата линия.
 • Рени
  Отговор
  9 18:58  17.11.17
  Да де както Наполеон и Хитлер са се опитали да завладеят Европа и къде ги сега?Реката тече винаги в една посока наобратно НИКОГА.Какво да кажа болни мозъци."Дай му на глупака власт и ела му гледай сеира"А Зоран Заев наистина не отговори на нито един въпрос.Македонците се опитват да извлекат дивиденти.Надявам се управниците ни да не са наивни.
 • Ал Купоне
  Отговор
  10 19:13  17.11.17
  Алоууу, учения...какъв везир те гони теб бре ? Тази притча е за мъдроста на цар Соломон и той не е казал да го посекът, а да разделят детето между двете жени, че да не се карат...)
 • реалист
  Отговор
  11 19:54  18.11.17

  До коментар #7 от "учен":

  Древната история е за цар Соломон ,но тук сравнението е малко неуместно.
 • Сите българи заедно
  Отговор
  12 08:24  28.11.17

  До коментар #2 от "учен":

  Не само си ходим лятото на Бялото море, ами и гърците ни слугуват.
 • Онзи
  Отговор
  13 10:42  28.11.17
  Може и да е лисица, обаче си го казва човекОТ: 100-годишната история на Македония. Това македонец да познава и да признава историята такава, каквато е, не е малка работа. От този човек България също може да спечели много, стига правилно да си изиграе картите.

Напиши коментар:


Публикувай