Last news in Fakti

18 Ноември, 2017 08:40 3 014 22

Кой използва химическо оръжие в Сирия?

  • сирия-
  • оон-
  • химически оръжия-
  • дамаск-
  • василий небензя

Комисията на ООН и ОЗХО за разследване на химическите атаки прекрати работа

Кой използва химическо оръжие в Сирия? - 1
Снимки: БТА/АР

Съвместният механизъм на ООН и ОЗХО (Организацията за забрана на химическите оръжия) за разследване на химически атаки в Сирия прекрати официално работата си, предаде ТАСС.

Срокът на пълномощията на комисията, която обвини Дамаск, че неведнъж е прибягвал до бойни отровни вещества, изтече в полунощ нюйоркско време (5 часа по Гринуич тази сутрин).

Съветът за сигурност на ООН не успя да се споразумее за удължаване на мандата й. Стефан Дюжарик, говорител на генералния секретар Антониу Гутериш, потвърди прекратяването на работата на Съвместния механизъм.

Дискусиите в ООН продължиха до последния момент. Консултациите започнаха веднага след заседанието, на което Русия наложи вето на предложената от Япония резолюция за техническо удължаване на мандата на комисията с 30 дни.

Според дипломатически източник са били обсъждани иновативни решения, които биха позволили удължаване на работата на комисията, без да се приема резолюция.

Не е изключено Съветът за сигурност да се събере на заседание, за да възстанови работата на Специалния механизъм за разследване след изтичането на срока на мандата му.

Кой използва химическо оръжие в Сирия?

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя обаче предупреди, че Москва няма да допусне удължаването на работата на комисията в сегашния й вид.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    29 24 Отговор
    Сащ поръчват по телефона на ИД да хвърлят по някоя бимба със Зарин от време на време като поздрав за президента Асад.ООН и без др.прави каквото кажат от Вашингтон така че им дреме
  • 2 Kcaniba

    20 36 Отговор
    Кой налага вето и защо? Какво се цели от това, какво се прикрива..... Империята на злото и лъжата в действие! Когато Кремъл говори,Детекторите на лъжата дават на късо!

    Коментиран от #8, #20

  • 3 Kcaniba

    31 19 Отговор
    Естествено тия дето организират преврати в арабските държави те поръчват и зарина а кой точно? Д.Сорос с парички от ЦРУ за да имат повод после тия в ООН да подскачат по свирката на САЩ и UK
  • 4 Факт

    34 19 Отговор
    Отговора е--САЩ...
  • 5 Бесен Язовец

    3 15 Отговор
    Кой, кой ?? Благой !

    Коментиран от #6

  • 6 Бесен Язовец

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Днес всичките няма да можеш да си избереш
  • 7 edin

    32 15 Отговор
    Хванаха ги вече, няма смисъл да се правят на дръж ми шапката... САЩ са в дъното на всяко най-мръсно деяние по-света!
  • 8 Kcaniba

    24 22 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Тролнята сън не спи.
    Козяшки соросид мачкахме ви в Сталинград, и пак ще ви мачкаме!!!
    Господарите ти създадоха Ислямска Държава, после казаха че това е опозиция на диктатора Асад, после с ръцете на ИД тровиха обикновенте хора, сега твърдят че това Асад го е правил.
    Русия налага вето, защото твоите господари - ФАЩ са го сторили!!
    Империя на злото и лъжата.

    Коментиран от #10, #15

  • 9 Румяна Костова

    29 15 Отговор
    Тази комисия умува само в сградата на ООН,на базата на някакви видео материали..Русия е предложила разследване на място,на терена..Не,няма нужда,те си имат готови отговори.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Антисоросоид

    26 14 Отговор
    Що за глупав въпрос ! Естестврно, че умереми и не умерени ислямски терористи използват химическо оръбие в Сирия . ЦРУ им дава химическо оръжие и пари за да го използват и после да се обвини Сирииското правителство.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Румяна Костова

    19 7 Отговор
    Гледали сме подобен филм вече.Комисия,бял прах,доказателства.Нахлуване на американски войски в Ирак.После се оказа,че ЦРУ ги било подвела.Сега им трябва зелено светло от ООН за да присъстват в Сирия.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Кирил

    10 15 Отговор
    Въпрос До къде може да стигне слабоумието на класическия русофил ?

    Жокер Публикувано във факти.бг: Козяшки соросид мачкахме ви в Сталинград, и пак ще ви мачкаме!!!

    През 1927 г. в Съветска Русия се правят опити да се кръстоса човек с маймуна . Дали пък не е имало и положителни резултати

    Коментиран от #17, #19

  • 17 юрист

    6 16 Отговор

    До коментар #16 от "Кирил":

    Точно щях да напиша коментар в този смисъл, но Вие ме изпреварихте. Адмирации за коментара! В желанието си да спечелят някоя и друга рубла за коледа, защото почната вече “черните петъци“ в българските и ес онлайн магазини, руските тролове пробват са смесят олиото и водата и да направят от тях еднородна смес:) Къде е по време битката при сталинград, а кога - в кои години- излиза на сцената сорос:) Изобщо- блъскам им минусите, без да се замисля, защото техните приходи за коледа зависят точно от минусите и плюсовете на платените им коментари...Колкото повече минуса имат, толкова по-малко рубли ще получат за коледа, а троловете се поспират само когато пряко им се бръкне в джоба и не им се даде шанс да получат това финансово възнаграждение, за което са сигурни,че им се дължи:)
  • 18 Барчо

    12 3 Отговор
    По едно стаааро споразумение между Москва и Вашингтон, двете държави трябваше да си унищожат запасите от химическо оръжие. Руснаците в средата на тази година докладваха, че и последните запаси са в миналото. Само че краварите докладваха, че нямали пари за да унищожат своето+?+?+?+?+?!!????!?! Много си мисля че на това дето го пуска ИД в Сирия пише made in USA. Щото комисиите, които търсеха в химическото оръжие, нищо не намериха и си тръгнаха с такова заключение в доклада си.
    Сега имат една комисия по-малко която да и служи. Каква ще е тази комисия дето няма да ходи на място и ще прави изводи въз основа на документи издадени от някои си, които дори не са специалисти в областта. Много ясно! Поръчкова!
  • 19 Барчо

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "Кирил":

    Може да го наричаш "кръстосване" или съешаване за да звучи гадно. Но в края на краищата става въпрос за началото на генетични изменения, което сега се прави и с растения и с гръбначни животни и т.н. Цялото това нещо се прави в името на напредъка на човечеството. Аз лично не съм съгласен с генетичните промени нито за тогава, нито за сега. А такива разни работи с маймуни и хора са се правили и от други държави и то не в генетичен план, а в най-грозния. Ако се поразровите ще намерите много ужасяващи неща. Включително и експерименти с американски войници на редовна военна служба.
    Така че е хубаво когато се плюе че нещо е направено от едни хора, да не се премълчава същото направено от други.
  • 20 ФАКТ

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    СНАА МИ ГЮРГЯ, МОЗОКО ТИ ДАВА НА КАСО

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 стоян георгиев

    1 5 Отговор
    руската страна с блокирането си на разследването и комисията към него показва кои обгазява в сирия .