896 2

Македония е приоритет за ЕС

Похвали за напредъка на страната

Росен Стойчев

Членството на Македония в ЕС е приоритет в новата стратегия за разширяване на Съюза. Това заяви председателят на Европарламента Антонио Таяни, цитиран от Евроюнс.

Той имаше среща с македонския премиер Зоран Заев. В нея Таяни изтъкна важността от членството на страните от Западните Балкани.

Самият Заев заяви, че целта на правителството му е да стартира преговори за членство още през 2018 г.

По-късно председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер обяви, че Македония е постигнала сериозен напредък в изпълнението на условията за членство.

Белгия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • НЯМА ТАКАВА НАЦИЯ
  Отговор
  1 07:40  07.12.17
  НЯМА ТАКАВА държава.След МАКЕДОНСКАТА империя следват Римска и Османска. Нерез ЯМБОЛ, нерез СТАМБУЛ. НЯМА и НЕМОЖЕ да има МАКЕДОНЕЦ славянин. Освен Македонски, кои са другите им държавници ? Нямат такива а ползват нашите.
 • ХАРЛи
  Отговор
  2 09:54  19.06.18
  И НИЕ НЕ ЗНАЕМ КАКВИ СМЕ!!!!ЩЯХМЕ ДА СМЕ ЯКИ АКО НЕ БЯХМЕ НА ПЪРВО МЯСТО ОТ ЗАД НАПРЕД ПО АБСОЛЮТНО ВСИЧКО. НАШИЯ ТАМ ГИ ПРЕГРЪЩА ПО ЕВРОПАТА ЦЕЛУВА ИМ ЗАДНИЦИТЕ.!!!НЕМОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ ПОЖАРНИКАРЯ .НАРОДА МУ ТЪНЕ В МИЗЕРИЯ,ТОЙ ЩЕ ОПРАВЯ БАЛКАНИТЕ. АБЕ КОЙ ТЕ БРЪСНЕ ТЕБЕ. КЪЩАТА ТИ СМРАД И ТИ СЕ МЕРИШ С БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ. НАПРАВИ ТАКА ЧЕ В ЦЯЛ СВЯТ ДА ТЕ Е СРАМ ДА КАЖЕШ ЧЕ СИ БЪЛГАРИН.!!!!СЪРБИТЕ ВОЙНИ ВОДЕХА , ЕМБАРГО И КАКВО ЛИ НЕ---ЖИВЕЯТ ПО---ДОБРЕОТ НАС!!!@ СЕГА САМО ГЛЕДАЙТЕ КАК БОКО ЩЕ ГО ИЗБУТАТ В ЗАДНИЯ ДВОР,,,.А МАКИДОНИЯ И СЪРБИЯ ----НАГОРЕ!!!!

Напиши коментар:


Публикувай