791 4

Великобритания ще плати, ако получи търговско споразумение

Дейвид Дейвис обясни какво очаква от преговорите

Росен Стойчев

Великобритания няма да плати задълженият си към ЕС, ако не бъде постигнато търговско споразумение. Това заяви британският министър по Brexit Дейвид Дейвис, цитиран от Би Би Си.

През тази седмица двете страни постигнаха разбирателство по първата фаза от преговорите. През следващата се очаква да започнат преговорите за търговската сделка.

На въпрос дали Лондон ще плати сметката при липса на търговска сделка Дейвис отговори пред Би Би Си, че това ще "зависи от получаването на преходен период" и "търговско споразумение ".
Британските власти са поддръжници на запазването на "прозрачна" граница между Северна Ирландия и Ирландия, дори Лондон и Брюксел да не успеят да постигнат споразумение за Брекзит, каза Дейвис

Той заяви, че страната му очаква търговска сделка, надхвърляща споразумението между ЕС и Канада.

Преговорите трябва да започнат по време на срещата на върха на ЕС в края на седмицата.

Великобритания


Още по темата

 • Снежен хаос във Великобритания

  Снежен хаос във Великобритания

  Десетки полети бяха отменени, а много пътища се оказаха трудно проходими, съобщи НОВА ТВ. Най-дебела е снежната покривка край Брекън, в Уелс ...
  10.12.2017
  1 259
  4
 • Великобритания позлатява ЕС

  Великобритания позлатява ЕС

  Великобритания ще плати на ЕС между 40 и 45 млрд. евро за уреждането на сметките по излизането на страната от Съюза, съобщи ...
  8.12.2017
  1 884
  8
 • Туск: Най-голямото предизвикателство предстои

  Туск: Най-голямото предизвикателство предстои

  След като Европейската комисия оповести тази сутрин, че е постигнат достатъчен напредък в първата част от преговорите по оттеглянето на ...
  8.12.2017
  506
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Диди
  Отговор
  1 22:26  10.12.17
  Англия не може да ни изнудва.Като искат търговска сделка по техен вкус,да си бяха седяли на задника.Те не са в позицията,в която могат да определят какви сделки и как да бъдат решени,и то в тяхна полза.Англия трябва да плаща много повече млрд.на ЕС отколкото близо 40млрд.
 • Патриот
  Отговор
  2 22:32  10.12.17
  Може. Кой ще я задължи? Европа с посраната си ли? Европейските армии са малко по-добре от българската. Най-добре е френската, но не чак до там, че да се противопостави на англетата. За това могат да си позволят да поставя условия на Европа като по-силни. Сега разбирате ли защо силните държави са силни?

  Коментиран от #3

 • Диди
  Отговор
  3 22:43  10.12.17

  До коментар #2 от "Патриот":

  Не става въпрос дали Англия е по силна от военна гледна точка.Тя не е по силна от ЕС.Тук става въпрос за търговски сделки,за икономика.

  Коментиран от #4

 • Патриот
  Отговор
  4 20:46  11.12.17

  До коментар #3 от "Диди":

  И както историята и събитията показват силните военни държави определят кой, къде какво, как ще продава и кой на кого, как ще се отчита.

Напиши коментар:


Публикувай