Last news in Fakti

8 Декември, 2017 15:17 2 335 8

Великобритания позлатява ЕС

  • великобритания-
  • преговори-
  • ес

Страната ще плати между 40 и 45 млрд. евро

Великобритания ще плати на ЕС между 40 и 45 млрд. евро за уреждането на сметките по излизането на страната от Съюза, съобщи „Мирър“.

По-рано днес от ЕК обявиха, че са постигнали съществен напредък по преговорите с британското правителство. Очаква се съвсем скоро да се премине към втора фаза от преговорите.

По-рано британският външен министър Борис Джонсън обвини ЕС в изнудване. Премиерът Тереза Мей пък получи множество критики за подхода си в преговорите.

Великобритания ще трябва да изплаща всички свои задължение поне години след Brexit.

“Ние разглеждаме сумата като справедливо уреждане на нашите задължения“, заяви Мей.

По последни данни остава да се договорят подробности около статута на Ирландия. Великобритания иска да започне търговски преговори възможно най-бързо.

Това трябва да стане по време на срещата на върха на ЕС. Тя ще се проведе на 14-ти и 15-ти декември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мгймгйлгйлгйлгйлгймго

    3 1 Отговор
    А УЖ ....АНГЛИЙСКАТА БАБА ЦАРИЦА. ...БИЛА СВЕДЛИВА ...И УМНА. ....ХА ХА ХА ....ПРЕКАРАХА ЧЪРЧИЛ....КАТО. ....БАБА С ДОМАТИ. ...НА ЖЕНСКИЯ ПАЗАР. ...

    Коментиран от #8

  • 2 К.К.

    9 2 Отговор
    Найджъл Фараж ги прекара толкова здраво, че от Великобритания ще остане само малка Англия.
  • 3 Въпрос

    7 2 Отговор
    Значи с пара всичко става-плащаш си и готово..А къде отиде мантрата за общият европейски дом(любимата на Чехльо) а за единна и силна Европа..а за европейските ценности..и т.н. А щом не имкаш да си с нас--плащай..Не че ги защитавам тия тюфлеци англичаните--ама лицемерието на Брюксел е тотално.
  • 4 Диди

    4 3 Отговор
    Европа трябва да остане единна.Англия трябва да плаща много повече млрд..на Европейскят Съюз,а не 40/45 млрд.евро.Жан Клоуд пак е отстъпил.Това не е в интерес на държавите,които са в членство на ЕС.
  • 5 Хасан

    3 2 Отговор
    Кралицата да плаща сметки!?!Къде се е видяло

    Коментиран от #7

  • 6 Диди

    1 2 Отговор
    Все още не са информирали по кои въпроси са се споразумели и как.Има причина защо е така,явно Жан Клоуд не е устоявал на нашите интереси..
  • 7 Диди

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Кралицата е освободена да плаща данъци.Но ЕС трябва да отстоява позицията си,а не да отстъпва.
  • 8 касапина

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "мгймгйлгйлгйлгйлгймго":

    Не така бе Веско
Новини по държави: