Last news in Fakti

23 Февруари, 2018 20:18 1 787 0

Вицепремиер се оттегля заради изневяра

  • барнъби джойс-
  • оставка-
  • вицепремиер-
  • австралия-
  • изневяра-
  • скандал-
  • секс

Сексскандал по високите етажи на австралийската политика

Вицепремиер се оттегля заради изневяра - 1
Снимка: БТА/ AP

Австралийският вицепремиер Барнъби Джойс обяви, че се оттегля от поста. Името му беше забъркано в грандиозен сексскандал, който в крайна сметка му коства поста, предадоха световните агенции.

Джойс подава оставка като вицепремиер, а освен това се оттегля и от лидерската позиция на едната от двете партии в Австралия, които заедно управляват страната.

Барнъби Джойс беше обвинен, че е имал извънбрачна връзка с бивша своя медийна съветничка, 17 години по-млада от него. Вицепремиерът, който е католик, проповядваше „семейните ценности“ в своята предизборна кампания, припомня „Скай нюз“.

Освен изневярата със своя бивша колежка, Барнъби Джойс беше обвинен и в сексуален тормоз. В полицията е бил подаден сигнал, като до този момент не се разкрива кой стои зад него. Самият Джойс посочи, че твърденията срещу него за сексуален тормоз са клеветнически и не отговарят на истината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: