2 966 1

Смъртоносна змия в обяда на дете

За щастие детето е добре

Денис Джамбазов

Една от най-смъртоносните змии в света беше открита в кутията с обяда на дете в град в щата Южна Австралия, предаде ДПА. Майката на австралийчето приготвяла храната в дома им в Хандорф, когато открила малка източна псевдоная, скрита в капака на кутията, каза ловецът на змии Роли Бърел.

„Не е съвсем онова, което очаквате да видите, когато проверявате изяло ли си е плода детето ви", сподели той, качвайки и снимка на влечугото в профила си във Фейсбук, предаде „Дарик“.

„Майката започнала да опакова. . . и била на път да прибере обяда, когато забелязала животното и затворила капака на кутията със змията вътре. След това ни се обадила", добави мъжът. Малкото на източната псевдоная е също толкова смъртоносно, колкото и възрастен екземпляр.

Според специалиста змиите обичат затворените пространства, където се чувстват сигурни. Той съобщи, че всичко приключило с благополучното отстраняване на влечугото, но през лятото получил рекорден брой обаждания по работа.

„Приемаме около 50-60 обаждания на ден и всички за бебета от вида източни псевдоная", каза Бърел, като обясни, че това е рекорден брой за изминалите 40 години. Наскоро австралийска ученичка се натъкна на черна аспида, която е отровна, но не и смъртоносна, докато отваряше раницата си за обяд в Бризбейн.

Австралия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • А леле майко
    Отговор
    1 15:08  28.02.18
    Тц - тц - тц - тц ...... Йончевица значи ......

Напиши коментар:


Публикувай