1 013 2

Берлин: Няма доказателства за хакерска атака от Русия

Депутати разкритикуваха правителството на канцлера Меркел, че не ги е уведомило за случая

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Германският министър на икономиката Бригите Циприс заяви, че до момента няма индикации зад кибератаката срещу германски компютърни мрежи, за която правителството съобщи вчера, да стои Русия, предаде Reuters.

Циприс каза пред журналисти, че "би било проблематично", ако се установи, че Москва е извършила атаката, както твърдят германски медии. "Към момента обаче такова нещо не се обсъжда. На този етап не можем да кажем нищо", добави тя.

Вчера германските власти обявиха, че висши служители по сигурността разследват изолирана атака, която е била овладяна. Те не потвърдиха медийни съобщения, че кибернападението е засегнало министерствата на външните работи и на отбраната.

Парламентаристи разкритикуваха правителството на канцлера Ангела Меркел, че не ги е уведомило за атаката.

По-късно парламентарна комисия по дигиталните въпроси ще има спешна среща, за да проучи информацията и да поиска подробности от разследването на кибератаката, станало публично известно едва вчера.

"Ако правителството е знаело за това още през декември, фактът, че депутатите, натоварени да упражняват надзор над дигиталните въпроси научиха от медиите, е направо скандален", заяви пред телевизия ZDF Анке Домшайт-Берг от партия "Левите".

Германия


Още по темата

 • Германия под прицел

  Германия под прицел

  Хакери, които миналата година са извършили кибератаката срещу правителствена мрежа в Германия, са успели да откраднат един от протоколите от ...
  10.03.2018
  3 432
  5
 • Руски хакери ударили Германия

  Руски хакери ударили Германия

  Руски хакери нападнаха правителствена мрежа в Германия, съобщи ТАСС. Информацията е обявена от представител на германското вътрешно ...
  1.03.2018
  1 336
  3
 • Русия хакнала 7 щата преди изборите в САЩ

  Русия хакнала 7 щата преди изборите в САЩ

  Служители от американското разузнаване обявиха, че са открили достатъчно доказателства, че сайтове и данни на избирателите в седем американски щата ...
  28.02.2018
  965
  4

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • медиавист
  Отговор
  1 16:33  01.03.18
  Бе, те да кажат, че сетрати е мурва. Пък ти после доказвай, че нямаш сестра. Пък и на зомбитата на т.нар. "медии" на т.нар."международна общност", доказателства не им трябват. Само трябва да им се повтори лъжата 1000 пъти.
 • goni
  Отговор
  2 12:16  02.03.18
  Ле-ле-ле! "Лика прилика, като два стръка иглика!" Който не вярва да погледне пак снимката!:) Който не се сеща за коя снимка иде реч, хич му не требе, коя и да е снимка да гледа!:) Ако, тия двамата се онодат Светът бял ден нема да види!:) Само не казваите че не могат! Могат, могат!

Напиши коментар:


Публикувай