1 303 6

Република Китай насърчава равенството между половете

Виолина Цветанова

Република Китай се ангажира със задълбочаване на напредъка по отношение на равенството между половете чрез насърчаване изграждането на среда богата на възможности без дискриминация и предразсъдъци. Това заяви вицепрезидентът Чен Чиен-джен.

„Правителството въведе редица политики на централно и местно ниво, за да защити правата на жените и да засили ангажираността във всички аспекти на политическото, икономическото и социалното развитие на страната. За да се повиши ефективността на тези мерки, през 2009 г., 2013 г. и 2017 г. бяха изготвени три национални доклада за изпълнението на Конвенцията на ООН за премахване на всички форми на дискриминация по отношение на жените“, допълни Чен.

Той направи своето изявление по време на събитие, организирано от Министерство на здравеопазването и соиалните грижи в столицата, по случай Международният ден на жената. В съответствие с инициативата „He for She“, по време на събитието се проведоха серия от интерактивни игри и бе излъчен кратък филм, насочен към повишаване осведомеността на двата пола за значението на постигането на паритет.

Според Чен, въпреки че тайванската младеж широко афишира равенство между половте, все още остават и старите стереотипи. „В тази връзка е важно да се изправим пред този проблем, за да постигнем по-нататъшен напредък“, каза още той.

Чен Чиен-джен похвали централните и местните агенции за усилията, които полагат и заяви, че правителството ще продължава да създава програми и политики, които да гарантират равенство между половете.

Някои от вече приложените мерки в това отношение включват политиката на Министерство на труда, приета през 2016 г., която задължава компаниите с над 100 служители да осигурят съоръжения за деца. В резултат на тази инициатива делът на фирмите, предлагащи такава услуга, гостигна до 63.4% за миналата година.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • знаещ
  Отговор
  1 23:03  10.03.18
  Те азиатите и без това са двуполови,та за какво им е закон. Или това пак са намеци за необходимостта от Истанбулската конвенция?
 • гост
  Отговор
  2 08:26  11.03.18
  Република Китай е остров Тайван или Тайпе, а истинския Китай е Китайска Народна Република! / за сведение на Виолинка Цветанова, която нама нищо общо с Цветелинка Караянчева, твърдяща, че Пекин е столица на Виетнам, просто съвпадение на интелектуален капацитет/

  Коментиран от #3

 • 3 09:25  11.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Радо Калинов
  Отговор
  4 09:27  11.03.18
  Не разбрах какво точно иска да каже горнокоментиращият? Статията не твърди, че РК и КНР са едно и също нещо, а ако си говорим за "истински", то Северна Корея да не е по-истинска от Южна, по неговата логика? Всъщност е прав в едно, липсата на капацитет и умствен багаж води до неразбирането на елементарни текстове, в конкретния случай - от тролещия.
 • Радо Калинов
  Отговор
  5 09:31  11.03.18

  До коментар #3 от "Петър":

  Петър, злорадството ти щеше да е основателно, ако в конкретния случай илитератът не беше ти...

  Коментиран от #6

 • Петър
  Отговор
  6 10:34  11.03.18

  До коментар #5 от "Радо Калинов":

  Злорадство-не,учудване на неграмотността как водещи журналисти неправилно определят Бил Клинтън и Мадона като американци,а Фидел Кастро и Селин Дион като кубинец и канадка съответно,а Райън Гигс като англичанин

Напиши коментар:


Публикувай