Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Март, 2018 16:25 6 682 12

Савченко каза кой е доставял снайпери на Майдана

  • украйна-
  • майдана-
  • надежда савченко

Според нея сегашните власти в Украйна са замесени в престъпленията по време на протестите

Украинският депутат Надежда Савченко обвини председателят на Върховната Рада Андрей Парубий, че участвал в доставянето на оръжие за протестиращите на Майдана, съобщи RT.

Според нея украинският главен прокурор Юрий Луценко е призовавал за настъпление, обещавайки, че „оръжие ще има“.

„Видях как хора дойдоха с микробус и от него изнесоха оръжие. Тези хора сега са в парламента. Видях как Парубий занесе снайпери в хотел „Украйна“. Луценко стана главен прокурор, защото прикри тези престъпления“, заявява Савченко.

Според нея украинските власти умишлено прикриват престъпленията по време на протестите, защото голяма част от техните представители са участвали в тях.

Луценко вече е поискал свалянето на имунитета на Савченко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 отегчен

    44 4 Отговор
    Ема, що чак сега, душата!? Май чак сега разбра сладостта на американската демоНОкрация!? Ма и ти викаше: "Кто не скачет, той москаль", на мегданя.
  • 2 СССРБАРЕТА

    46 3 Отговор
    Хопа................!!! Лизачи тук ли сте! Да питаме ли дъртата английска крава дали ДЖОНИИНГЛИШ знае нещо по случая!!!

    Коментиран от #6

  • 3 someone

    49 2 Отговор
    а така ,лека по лека ще се разкрие истината за тези събития, както и какво правеше дипломатката на САЩ Виктория Нюланд в тази държава.

    Коментиран от #5

  • 4 СССРБАРЕТА

    49 3 Отговор
    Лека полека май се разбира кой добър, кой лош! Демокрацията не е нещо лошо. Просто американският тоталитарен режим я превърна в гнусна помия!
  • 5 и също едни 5000000000

    37 1 Отговор

    До коментар #3 от "someone":

    Как какво правеше помощник държавния секретар на САЩ В.Нюланд на Майдана - раздаваше курабийки " Хензел и Гретел ".
  • 6 толелантен

    31 4 Отговор

    До коментар #2 от "СССРБАРЕТА":

    Их тук больше нет: "Броят на платените русофоби в България драстично намалява. Достигнал е критичния минимум. Миналата седмица чужди източници са анализирали и преценили, че няма полза от поддържането на анти-руско лоби у нас. Нямало видим ефект от услугите му. С публично афишираните си позиции и изказвания анти-руското лоби най-често предизвиквало обратни реакции от населението. Направени били проучвания, които доказвали това." - Кеворк Кеворкян

    Коментиран от #9

  • 7 Kcaniba

    4 29 Отговор
    Или с други думи империята на злото и лъжата отново е виновна. Защото както знаем, тогавашните управляващи на Украйна бяха долни руски подлоги!

    Коментиран от #8, #12

  • 8 братска УСА

    30 1 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    Колко са били долни е отделен въпрос ,но специално по време на Майдана бяха забранили на Беркут - полицията която беше на протестите да носи и използва оръжие . Също и да употребява сила . Нещастните полицаи стояха докато ги палят и претрепват .
    А за стрелбата - ами видя се кой имаше изгода от тези убийства .
    Заради Украйна всички сделки на Германия ,Франция и другите пропаднаха . Бяха въвлечени в "санкциите" ,вместо да си строят потоците, да си продават колите и да си развиват пазара.
  • 9 Лавров

    3 33 Отговор

    До коментар #6 от "толелантен":

    А ти не мислиш ли . че и антибългарското проруско лоби (т.н. русофили) не предисвиква същите чувства сред българите .Натрапването на задължението да обичаш Русия със сигурност предизвиква ответната реакция.България е страна член на ЕС по волята на живеещите в нея.

    Коментиран от #10

  • 10 честно казано

    21 1 Отговор

    До коментар #9 от "Лавров":

    Сигурно имаш в предвид Онзи Несъстоял се Референдум, според който се става член на EU ? Е, за нас нямаше . Нямаше и за НАТО . Тъй че, не е сигурно колко народа е "ЗА".
  • 11 Барчо

    18 0 Отговор
    Добрутро. Това и италианеца го каза. Само че тези неща остават ей така да висят във въздуха и няма последствия.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: