Last news in Fakti

29 Март, 2018 08:38 1 160 5

Спряха интернета на Асандж

  • ленин морено-
  • джулиан асандж-
  • еквадор-
  • уикилийкс-
  • wikileaks

Еквадор лиши Асандж от интернет, бъркал се в отношенията на страната с други държави

Спряха интернета на Асандж - 1
Снимки: БТА/АР

Правителството на Еквадор лиши Джулиан Асандж от интернет в еквадорското посолство в Лондон, където той живее от юни 2012 г., предаде ВВС.

Правителството на еквадорския президент Ленин Морено предупреди, че освен прекъсването на системите за комуникации с външния свят на основателя на WikiLeaks, може да предприеме и други мерки, ако Асандж не спазва ангажимента си да не се меси в отношенията на Еквадор с други страни, сред които и САЩ. Правителството в Кито не обясни по какъв начин Асандж е нарушил ангажимента си, поет писмено в края на 2017 г.

Според АP връзките на Асандж с външния свят са прекъснати заради неотдавнашната му активност в социална медия, в която той критикуваше ареста на каталунския сепаратистки лидер Карлес Пучдемон.

Реакцията на Кито идва след серия от туитове, поствани в понеделник вечерта от Асандж. В тях той критикува това, че експулсирането на руски дипломати от западни страни като реакция на "аферата Скрипал", става 12 часа след един от най-тежките пожари в постсъветската история на Русия, този в търговския център в Кемерово в Сибир.

Спряха интернета на Асандж

Четиридесет и шест годишният австралиец намери убежище в посолството на Екдавор, за да избегне екстрадицията към Швеция, където бе издирван за обвинения за изнасилване и сексуално посегателство, които той отрича.

Той се страхува, че ако бъде арестуван там, ще бъде екстрадиран и съден в САЩ за публикуването през 2010 г. на военни и дипломатически секретни документи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 . . . . . .

    9 3 Отговор
    Eквадорците и те се страхуват от репресии, докъде стигнахме - през 2018 англо-американците да репресират свободни държави

    Коментиран от #5

  • 2 реалист

    9 3 Отговор
    Няма що-много демократично в демократична Англия.
  • 3 mediator37

    10 5 Отговор
    Асандж, който е предател спрямо законите на САЩ, САЩ искат да го заловят и след като го осъдят на смърт ще го убият официално и тържествено с инжекция отрова.
    А защо Русия да не може да убие нейния предател Скрипал ? Най-важното е, че не го е убила Русия, защото ако е искала седем години Скрипал е лежал в руски затвор. Те ли не знаят как да го направят елегантно.

    Коментиран от #4

  • 4 mediator73

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "mediator37":

    Отново поставяш каруцата пред коня! Ти да не си обратен? Едното е факт, а другото хипотеза- Следователно правилният въпрос, който ти трябва да зададаш е: "защо САЩ да нямат право да отровят този боклук"? Осъзнаваш ли, че с това което си написал всъщност признаваш, че според теб руснаците са убили Скрипал?
  • 5 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от ". . . . . .":

    Еквадорците си сложиха таралеж в гащите.
Новини по държави: