Last news in Fakti

8 Април, 2018 12:16 4 921 31

Сърбия залага на руското оръжие - Април 2018

  • сърбия-
  • русия-
  • миг 29

Белград се въоръжава с нови хеликоптери, самолети МиГ-29, системи за ПВО „Панцир“ и „Бук“

Сърбия залага на руското оръжие - Април 2018 - 1

Министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин, който се завърна от Русия след разговори със своя колега Сергей Шойгу за доставянето на четири транспортни хеликоптера Ми-17 и четири бойни Ми-35, в гостуване на сръбската „Тв Прва“ потвърди, че те ще пристигнат в Сърбия в края на тази или началото на следващата година, предава скопският телевизионен канал „Сител“.

Вулин добави, както предава кореспондентът на МИА в Белград, че през следващите няколко дни ще бъдат „договорени и последните технически детайли“, както и че Сърбия ще подпише договор за доставка на нови самолети МиГ-29 с Беларус.

Докато беше в Москва, Вулин заяви пред РИА Новости, че Сърбия разговаря с Русия и Беларус за доставяне на нови изтребители МиГ-29, на основата на принципа, „колкото по-бързо, толкова по-добре“.

Според портала T6 (Tango six), сръбският министър е разговарял в Москва и за по-нататъшната поддръжка и модернизация на миговете, танковете Т-72 и бронираните машини на пехотата БМП-2, както и на определени разновидности противовъздушно въоръжение.

Бившият министър на отбраната на Сърбия Зоран Джорджевич заяви, през януари 2017 година, че Минск ще подари на Белград осем изтребителя МиГ-29 и две системи за ПВО Бук“, както и че се преговаря за придобиване на две системи за ПВО С-300 от арсенала на беларуската войска.

Преди три месеца Александър Вулин заяви за РТС, че Белград ще започне интензивни преговори с Русия за закупуване на шест многоцелеви хеликоптера Ми-17.

Според военния анализатор Мирослав Лазински, Сърбия очаква да ѝ бъдат доставени от Русия 30 модернизирани танкове Т-72, 30 бойни разузнавателни патрулни машини БРДМ-2, а има и голяма надежда да се договори и руско оборудване за набавяните от Беларус системи за ПВО С-300, както и други 6 самолета МиГ-29.

Миналата година в Сърбия от Русия пристигнаха шест изтребителя МиГ-29, които все още се ремонтират и не са в оперативна употреба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 iQ-5

    52 14 Отговор
    Сърбия залага на най- доброто!

    Коментиран от #5

  • 2 Иванов

    14 45 Отговор
    Сръбските роми ще има да берат руско жилезо!

    Коментиран от #4

  • 3 МЪРА

    52 14 Отговор
    БРАВО НА СЪРБИТЕ МНОГО ДОБРЕ СА СЕ ОРЕНТИРАЛИ. НИЕ ВСЕ ЧАКАМЕ ДА ПАДНЕ ТАВАНА НА ЛЯТНОТО КИНО.

    Коментиран от #7

  • 4 iQ-5

    34 13 Отговор

    До коментар #2 от "Иванов":

    Скоро ще берат останки от Ф-35 тъмните сърби

    Коментиран от #16

  • 5 Балкански

    13 32 Отговор

    До коментар #1 от "iQ-5":

    А най-доброто е да се отдели Войводина, Прешево и Западните покрайнини. За проруски простотии и белградския санджак им е много.

    Коментиран от #6

  • 6 iQ-5

    46 7 Отговор

    До коментар #5 от "Балкански":

    Не бой се ! Сърбите има с какво да защитават целоста си.
    А ние има ли с кайво да защитаваме целоста на БГ.?

    Коментиран от #25

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Kcaniba

    42 5 Отговор
    И ние можехме да имаме най доброто едно време, но предателите ни продадоха за жълти стотинки!! За беенве трета ръка барутник ни взеха всичко.
    Сега ни армия - нищооо

    Коментиран от #12

  • 9 русия е джудже

    10 33 Отговор
    Демек сърбия залага на железа от миналия век.Руснаците незнаят как да правят военни иновации и затова разчитат на останалото желязо от времето на СССР
  • 10 Роби

    8 28 Отговор
    Зарибиха ги. След кремълската реклама на новите оръжия последва „подаряване“ на изтребители МИГ-29 и друго подобно въоръжение, което явно вече не е необходимо на Русия и Беларус. Само че сърбите явно са забравили крилатата фраза, че безплатен обяд няма. Сметката ще дойде по-късно и ще бъде доста солена.
  • 11 ихуахо

    9 34 Отговор
    Сърбите щом искат да имат нещо общо с Русия ,на практика бъдещето им е обречено.Исторически не съществува държава която да е била под крилото на Русия и в момента да е развита.Просто няма такава.Руснаците до каквото се допрат ,то се разпада ,така че сърбите да си имат едно на ум.Залагали на руско оръжие,,,това дори няма да го коментирам ,предвид факта ,че руснаците са абсолютни неможачи на тема оръжия.
  • 12 Бърза помощ

    3 16 Отговор

    До коментар #8 от "Kcaniba":

    Kcaniba, кои сте вие ние, бе? Я, се огледай. Няма никой около теб. Да не чуваш гласове и едно малко плешиво джудже да ти се мотае из краката.
  • 13 Гост

    24 5 Отговор
    Добре бе вие двамата олигофрени ли сте кви сте,дето пишете, че руснаците не правели оръжие.то бива,бива, ама това вашето е патологично. Най изгодно ще ни излезе и на нас руско въоръжение. Ще могат да се вземат повече самолети и някоя друга ПВО. Хубави са Рафалите,ама скъпи.а старите, неефективни и ненадеждни Ф ако ги вземат от краварите и или чифутите, ще си е пладнешки обир.поредният

    Коментиран от #17

  • 14 СССРБАРЕТА

    29 6 Отговор
    Сърбия ще си върне Косово рано или късно щом зад нея стой Русия! Но глупавите Украйнци загубиха Крим задето слушкат дебелите кравари!

    Коментиран от #15, #23

  • 15 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "СССРБАРЕТА":

    Това и е хубавото на истинската демокрация -референдумите ;)
  • 16 Иванов

    3 8 Отговор

    До коментар #4 от "iQ-5":

    А дано, ама надали. Когато бай Даньо подари 9 такива на Израел, Жужи си прибра четирите Т50, аламинут!
  • 17 русия е джудже

    5 20 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Спокойно бе мужик.Намали малко бояришника.Реално руснаците освен да правят един-два типа ракети и калашници ,друго немогат.Останалата им военна техника в повечето случаи ,са евтини опити да се копира от САЩ и резултите са някакви полузавършеви проекти ,дето едвам са сдялани колкото да седят за макет.

    Коментиран от #20

  • 18 стоян георгиев

    4 24 Отговор
    сърбите показват че са тъп народ .от наи-тъпите !!!!с тази си политика ще ни наследят нас като битото магаре на балканите.
  • 19 патриотъ

    25 2 Отговор
    Сърбите са далновидни и си гледат интереса,за разлика от нас.Ние сме тъпи и недалновидни е нямаме никакви национални интереси,доктрина и план за изпълнение на някаква доктрина,а само хаотично движещи се напосоки тиква и сие,които не знаят на кой свят са и които ни водят към светли дълбочини!

    Коментиран от #22

  • 20 Гост

    8 3 Отговор

    До коментар #17 от "русия е джудже":

    Абе, ти само за технологии пишеш и все изцепки правиш,освен че повтаряш един и същ рефрен.дано нямаш техническо образование, защото ще бъде резил.ако си обикновено тролче всичко е наред ; )
  • 21 ха ха

    4 13 Отговор
    От тъп по тъп най тъп народ са сърбите
  • 22 стоян георгиев

    4 10 Отговор

    До коментар #19 от "патриотъ":

    и кои са тия далновидни интереси дето сърбите преследват?за 15 години от държава с 10 подчинени народа се оказаха наполовина на българия.и продължават с простотиите.
  • 23 Рубладжийче

    2 11 Отговор

    До коментар #14 от "СССРБАРЕТА":

    Шумадийските свине както се водят по акъла на Русия най-много да останат и без Войводина.
  • 24 Андрей Николов

    12 4 Отговор
    България залага на свинското със зеле и на циганьорите! Ама така е като ни управляват глуповати и алчни бивши комунисти!!!
  • 25 Гостенин

    4 7 Отговор

    До коментар #6 от "iQ-5":

    6 изтребителя който още се ремонтират , явно им продават скраб.Голяма защита ще падне .И от кой ще се защитават.От сянката си.Абе я мислете пък пишете.
  • 26 Анонимен

    8 0 Отговор
    На нас няма кои и самолети за поливане да ни подари,та камоли боини.Амо то и закаквосани като и армия нямаме.Даржава за посмях станахме.
  • 27 Бум

    4 2 Отговор
    Нас НАТО ни пази ,не бойте се.Само се замислете кой ни е съюзник ,а САЩ има интереси във всички държави около нас.
  • 28 орьжие

    2 0 Отговор
    Политиците им са умни.Част от орьжието е лодарено
  • 29 орьжие

    1 0 Отговор
    Ще вземем F-15 от 70 години
  • 30 Фес

    2 0 Отговор
    Като ни превземе Ердоган всичко ще си дойде на мястото,ще прати 240 те кърлежа в Анадола да чукат камъни,ще тегли майните на ЕС и ще национализира Енергото,ВиК,Асарел,златните мини,КЦМ и д-р.важни обекти и тогава ще има като в Турция пари за здравеопазване и пенсии,защото е националист а не мекотело като наще Шишман политици!
  • 31 Бай Владо

    3 0 Отговор
    Само че си плащат ремонта и модернизацията. Общо към 250 милиона..долара. Ще имат 14 самолета в упптреба към 2020г. Сега са като нашите. После ще тренираме с тях с нашите F18., но след като обесим каракачанката да не пречи.
Новини по държави: