Last news in Fakti

12 Април, 2018 12:30 1 057 1

Данните на Зукърбърг също са изтекли

  • марк зукърбърг-
  • facebook-
  • данни-
  • изтекли-
  • сащ

Дори той не може да опази личните си данни

Данните на Зукърбърг също са изтекли - 1
Снимка: БТА/ AP

Личните данни на създателя на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг също са били използвани от компанията „Кеймбридж аналитика”. Това стана ясно по време на второто изслушване на милиардера пред американския Конгрес.

Информационните агенции побързаха да направят коментар, че дори технологично напредналият създател на социалната мрежа не може да опази личните си данни. Въпреки това Зукърбърг е категоричен, че потребителите в социалната мрежа имат достатъчен контрол върху това, което споделят и личните им данни.

„Всеки път, когато някой избере да публикува нещо във Facebook – това е контрол. Това не е заровено някъде в настройките”, коментира Зукърбърг пред конгресмените. Той е категоричен, че всеки един потребител има възможността да избира какво да публикува за себе си и какво не, съобщи Би Ти Ви.

В същото време милиардерът призна, че неговата компания може по-добре да обясни как работи механизмът на рекламата, който позволява т.нар микротаргетиране, което насочва рекламни съобщения с оглед на следените лични предпочитания и интереси на потребителите в мрежата.

По повод исканите нови европейски правила за сигурност за личните данни, Зукърбърг отговори, че „компанията работи по въпроса в момента”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госта

    6 0 Отговор
    Евтин ПР. Всъщност нищо ново под слънцето. Върви търговия с лични данни срещу заплащане и това е едно солидно перо от приходите на доставчиците на "безплатни" услуги.