Last news in Fakti

14 Април, 2018 07:22 3 301 27

Пентагонът: Ударихме цели в Дамаск и Хомс (ВИДЕО)

  • дума-
  • сирия-
  • сащ-
  • дамаск

Правителственият квартал и президентският дворец не са пострадали от западните удари

Пентагонът: Ударихме цели в Дамаск и Хомс (ВИДЕО) - 1

Цели от военната програма на сирийския президент Башар Асад за производство на химическо оръжие са били цел на днешните среднощни удари, предаде АП.

Министърът на отбраната на САЩ Джим Матис заяви, че Русия не е била уведомена предварително. Все пак Пентагонът е избирал цели, за които е било известно, че е нямало присъствие на представители на Кремъл. Правителственият квартал на Дамаск и президентският дворец не са пострадали от западните удари по града, уточнява ТАСС.

На съвместна пресконференция в Пентагона с министъра на отбраната на САЩ Джим Матис председателят на Комитета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Джоузеф Дънфорд заяви, че засега не се предвижда друга военна операция срещу Сирия.

На въпрос дали западните сили са използвали тази удари, за да се опитат да ликвидират сирийския президент Башар Асад, министърът на отбраната Джим Матис подчерта, че целите са били подбрани единствено за "отслабване на способността на сирийската военна машина да създава химически оръжия и не е правен опит да се разшири този списък на целите".

През април 2017 г. САЩ удариха сирийската военна база Шайрат близо до Хомс, след като Дамаск използва химическо оръжие.

Година по-късно западните сили поразили в 01 ч. сутринта по Гринуич три цели, свързани със сирийската програма за химически оръжия, едната близо до Дамаск, а другите две в района на Хомс в Централна Сирия.

Джоузеф Дънфорд заяви, че по данни на Пентагона западните удари по Сирия са били отразявани само от сирийската противовъздушна отбрана. Доколкото е известно на Вашингтон намиращите се в Сирия руски военнослужещи и военна техника не са участвали в отразяването на тези удари.

Летището на Дамаск не е било сред целите на западните удари. Телевизия "Ал Джазира" съобщи, че западните въздушни удари по Сирия са били насочени по военното летище Мезза в предградие на Дамаск и база на ПВО в района на планината Касюн, както и по 41-а бригада на силите за специално предназначение и 105-а бригада на Републиканската гвардия. Според телевизията са ударени общо девет цели в Дамаск, негови предградия и други райони на Сирия.

Няма загуби от американската армия и нейните съюзници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владо Вр

    12 2 Отговор
    Нека троленето започне сега! Дерзайте!

    Коментиран от #4, #5

  • 2 Салам Алеко

    16 7 Отговор
    Сега да излязът да кажат колко невинни са пострадали!
  • 3 Еее

    20 6 Отговор
    Да,хвърлили бомби където няма нищо!
  • 4 Чибурашка

    8 14 Отговор

    До коментар #1 от "Владо Вр":

    Чакай да излезнем от бункерите че ракети летят наоколо после ша изпиеме по бутилка водка за закуска и почваме да играеме казачок

    Коментиран от #24

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 iQ-5

    9 4 Отговор
    Това е същото когато ци...те от Факултета хвърят камъни по минаващ влак
  • 7 Юююбряяяяя

    19 3 Отговор
    ДА БЪДАТ ПРОКЛЕТИ!!! АМИН!
  • 8 Къде е ХИМ ОРЪЖИЕТО ?

    20 3 Отговор
    КАВО Е ХИМ ОРЪЖИЕТО ? В ЦЕНТЪРА НА ДАМАСК И ЛЕТИЩЕТО. И КОЛКА ОТ ТОВА ОРЪЖИЕ Е УНИЩОЖЕНО? КОЛКО ЦИВИЛНИ СА СПАСЕНИ ОТ ИЗПОЛВАНЕТО МУ АКО НЕ БЕ УНИЩОЖЕНО ОТ ЯНКИТЕ ? НАСЕЛЕНИЕТО ЩЕ ПРАЗНУВА ЛИ ДНЕС НА УЛИЦИТЕ СКАНДИРАЙКИ USA, USA, USA?
  • 9 wink

    9 3 Отговор
    Имало е уговорка между Путин, Тръмп и Асад, да ударят... иначе Тръмп щеше да стане за смях.

    Коментиран от #16

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гост

    1 0 Отговор
    Голям смях.Шопето е голямо.
  • 12 БОМБЯТ ЦЕНТЪРА ЗАРАДИ ПРЕЗИДЕНТА ИМ

    16 4 Отговор
    ХИМ оръжие няма, хим АТАКА НЯМА. НАГЛА ИНТЕРВЕНЦИЯ ЗА ПЕТРОЛА ИМ. ГОСПОД КОГА ЩЕ СЕ НАМЕСИ. ЗАЩО У НАС И ПРАВОСЛАВНИ И ПРАВОВЕРНИ МЪЛЧИМ А НЕ ИЗЛЕЗЕМ НА ПЛОЩАДА ПРЕД СЕЛСКИЯТ КМЕТ И ГО НАКАРАМЕ ДА ПРАТИ ТЕЛЕГРАМА- МЕСИДЖ ДО ОКРЪГА И ПРЕДАДЕ НАШЕТОО МНЕНИЕ. УТРЕ НА ИЗБОРИТЕ НАЛИ ПАК НА НАС ЩЕ СЕ КЪЛНЯТ ЧЕ ЩЕ НИ СЛУЖАТ ВЯРНО. НЕКА ЗНАЯТ ЧЕ ТРЕПАНЕ НА ХОРА МИ.НИ И КРАЖБА НА БОГАТСТВОТО ИМ НЕ Е ПОД НАШЕ ОДОБРЕНИЕ.
  • 13 Хора ли сме мълчим и гледаме ?

    18 3 Отговор
    УТРЕ НАС ТАКА ЩЕ НИ ЗАТРИЯТ И ЗЕМИТЕ ЩЕ ОТНЕМАТ.

    Коментиран от #17

  • 14 На шурея шуролинката

    16 2 Отговор
    Сега като тръгнат пак арабите през границата с нова сила и по желанието на Европа започнат да ги заселват тук. Искам да ги видя физиономиите на краваролюбците, когато започнат да заселват с араби в съседство до тях. Когато започнат да строят джамии, да вият на всеки час и да обясняват, че изнасилената им дъщеря просто ги е предизвикала с това, че и се виждал глезена...
    Защото краварите на прибират бежанци, но искат ние да плащаме сметката.
    Хайде честито!
  • 15 Хк+йххххйххх

    5 7 Отговор
    Браво тръп. голям мъжкар си
  • 16 среднощен ястреб

    6 18 Отговор

    До коментар #9 от "wink":

    Имаше ЗАКАНА че руснаците ще свалят томахавките? Но на практика свалиха гащите да сменят памперса!

    Коментиран от #18

  • 17 пикла с малки цици

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "Хора ли сме мълчим и гледаме ?":

    Нищо чудно да постъпят така! /Ти нали пишеш от Питър/
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 пак ли

    13 1 Отговор
    да си президент на САЩ и да не започнеш някоя война,значи не си на мястото си , най малко да пуснеш стари ракети и ръждясали бомби по цивилните, това е нормално за западна демокрация.Причини и доказателства не им трябват ,като се случи в Ирак , търсиха хим.оръжие " намериха го", и затриха една държава.Милиони убити и осакатени.После премиера на Англия Тони Блеър се извини за това че бил подведен от САЩ...но аз мисля че той прекрасно знаел че нямаше никакви такива хим. оръжия.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Румяна Костова

    3 2 Отговор
    Не бих нарекла мъжкар някой,който си сменя мнението на всеки 5 минути под въздействието на онези,които наистина командват световния парад.Постигна какво,като простреля малко?А сега е време да се усети и да обърне корабите към американския бряг.
  • 22 Kcaniba

    4 10 Отговор
    Малко позакъсняла ,но наистина добра новина!Асад и ментора му в Хага, заради престъпления срещу човечеството!

    Коментиран от #23

  • 23 ЗайоБайо

    7 1 Отговор

    До коментар #22 от "Kcaniba":

    Абе като не разбираш , не пиши бе!
    Няма доказателства, че Асад е бомбардирал с химично. оръжие
    Няма просто
    Искаш ли да видиш колко им е тежко на сирийците при Асад? Гледай
    https://youtu.be/EYPJ_OLbt9s
  • 24 НАП

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Чибурашка":

    Трябва ти ограмотяване!

    Но тУй за СигА Ша УсТаНИ в тайнА!
    Пише се "ЧЕБУРАШКА" бе! - С буквичката "Е"
  • 25 Бат Мишо

    2 0 Отговор
    а няой да знае КАК ЖИВЕЕХА ХОРАТА В ИРАК
    ПРЕДИ ЛАМЕРИТЕ ДА ГО ,,ОСВОБОДЯТ,,
    К А Т О П Р И Н Ц О В Е
  • 26 Бат Мишо

    1 0 Отговор
    по време на ирано иракската иракчаните си имаха в окопите ВИДЕОТА И ТЕЛЕВИЗОРИ И ТОАЛЕТНИ
    сега къщите им са тоалетни и държавата им в ръцете на терористите от идил
    след американското освобождение от Садам
  • 27 AMAN BE

    0 0 Отговор
    Хиените нищо друго освен смърт и разруха не носят! Какво стана с Ирак, Либия, Югославия, Тунис, Египет, Афганистан......Срам за България са УБИЙЦИТЕ - НАТО !!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания