19 Април, 2018 08:25 15 766 49

Дете разказа какво са му дали за снимките в Сирия

  • сирия-
  • снимки-
  • химическа атака-
  • дете-
  • ориз-
  • хасан диаб

"Актьорите" получили ориз, фурми и бисквити

Дете разказа какво са му дали за снимките в Сирия - 1
Снимка: БТА/ AP

Сирийското момче Хасан Диаб, представен във видеото на "Белите каски" като жертва на химическа атака, разказа подробности за снимките на клипчето.

"Ние бяхме в мазето. Мама ни каза, че днес нямаме нищо за ядене и ще се храним чак утре. Тогава чухме викове на улицата "отивайте в болницата". Побягнахме към болницата и още като влязох ме хванаха и започнаха да ме поливат с вода. След това ни сложиха на креват заедно с други хора", разказа момчето в ефира на тв канала "Россия 24".

Военният кореспондент на тв канала Евгени Поддубни отбеляза, че момчето е нямало какво да яде, а за да участва в снимките му предложили ориз, фурми и бисквити. Разказът на Хасан потвърждава и баща му, който добавя, че не е имало никаква химическа атака в града, съобщи Блиц.

"Когато разбрах, че детето ми е в болница, бях на работа, но помолих да ме пуснат и побягнах натам. Не е имало никакво химическо оръжие. Аз пушех на улицата и не съм усетил нищо. Влязох в болницата и видях семейството си. Екстремистите дадоха за участието в снимките фурми, бисквити, ориз и ни пуснаха да си ходим. Детето ми се чувстваше отлично", уверява бащата на Хасан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а стига бе

    203 24 Отговор
    Опааааа--соросоидииии...къде сте ????

    Коментиран от #4

  • 2 Kcaniba

    154 16 Отговор
    всичко им е таковя на фащ и астровните гендъри

    Коментиран от #41

  • 3 реалист

    149 13 Отговор
    Нещата са ясни,сега ще обвинят детето ,че лъже и и подкупено. И Стрипал и химическите атаки са си активно мероприятие.

    Коментиран от #26

  • 4 Бай Благой

    110 12 Отговор

    До коментар #1 от "а стига бе":

    Е скрили са се соросоидите....къде да са...в миши дупки са се наврели.
  • 5 тъжно соросче

    96 11 Отговор
    Е ся га са оплача на чичко Шорош...
  • 6 брейбрей

    99 13 Отговор
    Американците са по-щедри. Нахраниха ги с томахавки за 100 мил, от тези дето сипят светя и балони, и английска закуска.
  • 7 Да уж

    99 11 Отговор
    Освен вашата медия, някоя друга освети ли тази история? Със сигурност, ще я подминат.
    Вчера, нали показаха, как журналистка в Америка затвори устата на един генерал, мисля, бивш шеф на една солидна американска структура, когато той каза, че белите каски не е независима организация....водещата в открит текст му каза: сега водим медийна война, а вие мерете приказките, че с тия изявление помагате на нашите врагове.
    Е, това е. "Честни и независими" западни медии! Лъжата е над всичко.
  • 8 Morgoth

    23 77 Отговор
    А филмчето с детето което дава интервюто може ли да го видим? Поне да знаем дали наистина съществува такова или тази новина е поредната партенка.
    Кой го е заснел също ще бъде интересно, защото както може да са го купили с храна за да участва в постановка, така може и да са го купили или сплашили за да каже, че не е имало химическа атака.

    Коментиран от #9, #11, #13

  • 9 мънъф

    63 18 Отговор

    До коментар #8 от "Morgoth":

    Да бе ! Специално на тебе ще ти го изпратят понеже си джендар от софето.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 един от всички

    46 6 Отговор

    До коментар #8 от "Morgoth":

    Забелязал съм,че си си бавно развит,ето и сега -от седмица се въртят в нета филмчета за тази фалшификация за химическа атака в Сирия,а ти до днес не само,че не си го гледал,ами дори се съмняваш,че съществува-:) Ами съмнявай си се ти! Можеш да погледнеш тук например: https://www.youtube.com/watch?v=nz1iWQg7xvY
  • 12 бббббб

    67 5 Отговор
    Когато вдишаш отровни химикали ,няма как да ги отмиеш с вода.Умираш и твае!!!А,когато въздействат върху кожата ,поразените открити места се обработват със специални химикали ,а не с вода.Защото химикалите предизвикват мехури ,рани и др.наподобяващи изгаряния. Който разбира му е ясно,че излъчените кадри са пълен фалш.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Пешо

    15 84 Отговор
    Кагебистки номера, само плиткоумни хорица вярват на подобни глупости. На времето когато съветските самолети бомбардирали Хелзинки, Молотов обеснявал че всъщност това били пакети с храна за гладното население на финландската столица. И от тогава ама такава "любов" изпитват финландците към СССР че дори кръстили и коктейла Молотов. За 80 години рашките нищо не можаха да измислят, дори и лъжите им са плоски, предназначени за плоски мозъци.

    Коментиран от #21, #48

  • 15 и на тия ние сме партньори

    61 5 Отговор
    Имаше един филм "Да разлаем кучетата" спомняте ли си... Американо-Британските постановки, край нямат! Тъжното е че има балъци, които им се връзват !

    Коментиран от #18, #20

  • 16 кейуайпи

    15 7 Отговор
    А можеше просто да дадат на Русия разработката за ,умните, ракети. Толкова пари щяха да спестят на всички.
  • 17 незнайко

    46 6 Отговор
    Доно в крайна сметка се разбере истината ! Както вървят нещата, САЩ яко стъпиха в "лайната" ! Манипулациите излизат на бял свят ! Лошото е, че и нашите управляващи са манипулирани от ЕС ! НО ГОСПОД СИ ЗНАЕ РАБОТАТА, ЗАБАВЯ НО НЕ ЗАБРАВЯ !!!
  • 18 Да уж

    41 7 Отговор

    До коментар #15 от "и на тия ние сме партньори":

    Именно. В филма показаха технологията на подобните постановки. Наистина, само малоумни хора вярват на лъжите на америте.
    Забележете, все повече и повече хора, от които не можеш да очакваш симпатии към Русия, не подкрепят и открито и критикуват двойните стандарти на англосаксите. Трябва да не си уважаваш интелекта си , за да им се връзваш на лъжите. Конюнктурата се променя, а позорът ще остане.
  • 19 Шляхтиц

    44 5 Отговор
    Започвам да вярвам на всички онези, които твърдят, че американците никога не са стъпвали на Луната. Всички телевизионни предавания на ЖИВО са били много качествена импровизация от АМЕРИКАНСКИТЕ пустини Невада.
  • 20 куку руку ку

    25 4 Отговор

    До коментар #15 от "и на тия ние сме партньори":

    Помня го. Помня и това, че година и половина след излизането на филма по екраните, били клинтън изплагиатства сюжета на филма и срина Югославия.
  • 21 Стамат

    34 5 Отговор

    До коментар #14 от "Пешо":

    Пешо от всички краварският лай.новози ти се открояваш със забавеното си развитие.С времето ще излязат още много доказателства за престъпленията на алчните кравари твоите господари,но едва ли коментарите ти ще преминат в затихваща функция дори Трумпета и старата мома официално да се покажат на някоя танцова забава и да си признаят че са в Сирия за да крадът.Толкова си промит че за теб няма спасение.Може да пробваш да смениш наркотиците но едва ли ще помогне
  • 22 сащ

    22 10 Отговор
    Това дете е агент на Путин и разпространител на руска пропаганда!
  • 23 некойси

    39 5 Отговор
    То досущ като ония репортаж на CNN дето бяха отишли в махлата в Добрич да снимат циганетата как се греят на изключени котлони срещу некой лев, та да покажат на целия свят колко зле живеем Българите :)
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 НАТО ВЕЦ

    35 4 Отговор

    До коментар #3 от "реалист":

    Оказа се, че "Новичокът" е патентован у ФАЩ. Сега сигурно ще съдят руснаците за незаконно производство на защитен с патент продукт :))
  • 27 Kcaniba

    12 35 Отговор
    Коя телевизия го е снимала??? тв. Россия, айде бегайте си лягайте спокойно вече, най-обективната телевизия в Евразия. и в свободния свят. Верно че ще намерят русолизка аудитория тук, но поне се радвам че всички облъчени малоумници са една шепа в българия а лидерите им педераСидеров, Курни и Доган ще се избият кой да лиже повече руски задни части.

    Коментиран от #33

  • 28 Насо

    29 4 Отговор

    До коментар #25 от "Котьо":

    Ами по-правдив канал има ли? Россия24 е по-правдив за всеки случай например от английските,шведски, немски и френски медии...!
  • 29 Мммм

    47 2 Отговор
    До №14 "Пешо", личи си че не си бил в казарма или си бил в кеч-а и въобще не си запознат с очистването след атака с БОВ от рода на фосфорорганични или хлорни съединения. Само с вода от градински маркуч не става, а и да пръскаш бронходилататор при въздействие на БОВ също е абсолютна пародия и е недопустимо, от там идва инсцинираните кадри с тази химическа атака т.е пълна пародия дори не могат да я скалъпят горе долу правилно, правена е от неграмотници на които са им дадени много пари от САЩ и Англия защото само те са се доказали като най-големите глупаци и некадърници. Англичаните дори и при Скрипал не можаха да го направят достоверно, защото нямат просто мозък от кръвосмешенията им за да измислят по-плитко отравяне с БОВ от типа на най-силните фосфорорганични вещества, където леталитета е 99% в рамките на няколко минути, а не часове наред разходка обяд и търговия по магазини и тогава пяна на устата на пейка в парка. Тази инсцинировка просто показва едни незапознати с действията на БОВ хора ама то какво да очакваш от природно глупави хора като английската баба яга и онзи с купата сено и изсуления задник прошляк.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Мммм

    24 2 Отговор
    До №24 "Ташунко сапа",а бе ти май не гледаш въобще телевизия по-различна от тази на български, за да разбереш, че са поканени ОЗХО да изследват за това дали е имало химическа атака или не, та дори се водеше дискусия за това че е изказано мнение от англичани,французи и американци,че руснаците могат да заметат следите от тази атака, но един от известните учени казва, че това е невъзможно и го подкрепи с факта за почвата която съхранява дълги години хим. елементи, а и за да се обработи района на предполагаемата хим, атака и то частично със съмнителен резултат е необходимо много време не месеци и то пак заради проникването на хим. в-ва навсякъде това е невъзможно. А да те светна,че може вече експертите от ОЗХО вече да са на терена на предполагаемата хим. атака и да работят вече. А тези които искаха да замитат следи и да не допуснат там инспекторите са тези които направиха фоепверките в събота в Сирия, защото не им изнася да се разкрие истината. А ти продължавай да ги поддържаш и боготвориш теази най-долна пасмина, не зачитаща абсолютно нищо и никой.
  • 32 Мммм

    18 2 Отговор
    До №30 "наистина ли" Т и май не си убеден напълно в това което си написал, а за твое сведение не се знае и до ден днешен дали любимите ти кравари са стъпили на Луната или не е произведено в Метро Голдуин меър. И точно,че Русия с Китай ще разчупят този статут на еднолична хегемония на САЩ на последните не им е по вкуса и заради това са тези кризи,които за съжаление могат да доведат до доста лоши за Човечеството последствия, а ти ги боготвори.
  • 33 Суйо

    11 2 Отговор

    До коментар #27 от "Kcaniba":

    Пич, само за такива като тебе вече ми се иска да падне бомба у вас! Кой ще я изстреля не ми е важно...
  • 34 Weee

    23 2 Отговор
    много добре си спомням сцената на битата майка прегърнала детето си на жп релсите в Унгария и как на фотоса полицая беше протегнал ръка и беше представен че я е удрял.А реалното видео в YouTube беше че тя се хвърля на земята с детето си и почва да се удря сама а полицая искаше да я вдигне.Хвърляха водите и храната дадени от полицаите и им се репчеха тези същите сирийци.А познайте от кои медии ни информираха?
  • 35 Политолог

    5 25 Отговор
    Поредната лъжлива информация, скалъпена от Москва
  • 36 ГОСТ

    6 25 Отговор
    Мосфилм представя...за празноглавите русофили
  • 37 deadman1488

    13 2 Отговор
    искат петрола на сирия
  • 38 777777

    3 25 Отговор
    Айдеееее, почнА се с кремльовските пропагандни щуротии! И от девет кладенеца вода да донесете, няма да ви повярва Светът, ушанки мазни!

    Коментиран от #40

  • 39 Фифти найн пажалуста

    14 1 Отговор
    Ще си платят пред Бог за конспирации собственият щатски народ с поредно торнадо и прочее,не че Русия са цвете за мирисане.Ама тези щатски конспирации край нямат.Истината е друга старото оръжие трябва някъде да се унищожи.И къде в Сирия!Защо?Там им е скефнало!И после!?Ще си се возят на автомобили които консумират по 50 литра за по 25 цента литър.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 брей

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Братчед,постоянно спамиш тука,ама вземи научи я малко тая кирилица ...
  • 42 Аз Варна

    8 2 Отговор
    Бедното дете.Горкото,за едната храна.Може ли така гнусно да се злоупотребява с хората и най -вече с децата.Не мога да си представя на какви изпитания още са били подлагани.Ами стреса?Каква психика ще им се оформи,това,да си постоянно под напрежение.
  • 43 Гражданин

    5 14 Отговор
    И руския репортер му дал агнешка пражола след като му обяснил кво да лъже пред камерата

    Коментиран от #44

  • 44 Аз Варна

    11 2 Отговор

    До коментар #43 от "Гражданин":

    Гражданино,дали ще си на същото мнение ако така се гаврят с твоето дете?
  • 45 Бат Мишо

    10 0 Отговор
    служих в варня и в военната болница се натъкнах на единствения
    отровен с БОВ в живота ми
    момчето склададжия в погребите - разхерметизиран боеприпас го капнал по ръката - ТАБУН
    в токсикологията бяхме само двама мъже- сичко друго бяха кифли - жени на военни налапали хапчета- нито една не пукна -дето не им се живееше
    а на момчето му се живееше
    аз са бях насмукал с спирт от апаратната ЗАС
    момчето изпадна в безсъзнание след 2 часа посиня поду се и след 3 часа му дръпнаха пердетта
    макар сичкото доктор в болницата да припкаха край него Военна болница варна -бяха си кадърни 1988
    тес дето ща умият с вода и щи мине да ги разпраят на жендърляците виждали армия само на филм
    кой ще създаде БОЙНО ОТРОВНО ВЕЩЕСТВО от което ти минава кът са умиш с вода е

    Коментиран от #47

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Katysan

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "Пешо":

    Мдааа, явно търпиш последици от коктейлчето - ясно е, че няма как да не виждаш кагебистки номера навсякъде...
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания