22 Април, 2018 08:34 1 065 0

Google отбеляза Международния ден на Земята (ВИДЕО)

  • земя-
  • google-
  • оон-
  • пластмаса

2018 г.: Да спрем замърсяването с пластмаса

Google отбеляза Международния ден на Земята. Той беше обявен с резолюция на Общото събрание на ООН по инициатива на Боливия. Съавтори на резолюцията станаха над 50 държави членки на ООН.

Според резолюция 63/278 Майката Земя "е общоприето название на планетата Земя в редица страни и региони". Името "отразява съществуващата взаимозависимост между човека, другите живи същества и планетата".

Целта на Международният ден на Майката Земя е да способства за опазване на съществуващото природно разнообразие и постигането на баланс между човека и природата, поддържане на справедлив баланс между икономическите, социалните и екологически нужди, както и борба с пренебрежителното отношение на хората към природните ресурси и екосистеми.

В САЩ традицията да се провежда Ден на Земята на 22 април е започнала още от 1970 г. и след това е била възприета от други страни. На 22 април милиони американци се включват в шествия с искане властите да гарантират икономическата сигурност.

Мотото на Международният ден на Майката Земя през 2018 г. е спирането на замърсяването с пластмасови изделия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА