Last news in Fakti

22 Април, 2018 16:16 3 590 10

Политически завой в Германия

  • германия-
  • жена-
  • социалдемократи-
  • андреа налес-
  • зимоне ланге

Социалдемократитите искат да се отърсят от слабите резултати

Политически завой в Германия - 1
Снимка: Shutterstock

За пръв път в 155-годишната си история Германската социалдемократическа партия (ГСДП) ще избере днес жена за свой председател, предаде ДПА. На специален конгрес в западногерманския град Висбаден избрани членове на партията ще дадат гласа си за една от двете кандидатки - водачката на парламентарната група на ГСДП и фаворит за поста Андреа Налес и кметицата на град Фленсбург Зимоне Ланге.

Победителката ще има задачата да успокои духовете и да пренасочи политическата енергия в партията, която се опитва да се възстанови след слабото си представяне на парламентарните избори през септември миналата година.

Налес се ползва с подкрепата на партийния Изпълнителен комитет и най-вероятно ще спечели, докато относително неизвестната Ланге е подкрепяна от по-малко от 100 от общо около 7700 местни организации, предаде БНТ. Право да гласуват днес имат около 600 партийни делегати и 45-те членове на Изпълнителния комитет

Видимото предпочитание на Изпълнителния комитет към Налес предизвика критики от страна на редовите членове, които смятат, че то е недемократично. Който и да поеме ръководството, ще се сблъска с високи очаквания да върне подкрепата на избирателите. На изборите през септември 2017 г. ГСДП получи едва 20,5 процента от гласовете - най-слабия резултат на партията от създаването на съвременна Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    17 1 Отговор
    ДЖЕНДЪРИ

    Коментиран от #6

  • 2 патриотъ

    20 0 Отговор
    Тия там докато се избират,преизбират и съставят правителства,света ще изчезне!И пак фатална грешка да се дава власт на жена!Видяхме добре до къде я докара Меркел и пак се повтаря същата грешка.Както и при нас назначиха куп биберони,които за нищо не стават,особено външния министър,дето ме е срам да го гледам,ама те по-лесно се управляват,щото са без мозък!
  • 3 Края е близо..

    22 0 Отговор
    Трябваше и Хиларито да бъде избрана в САЩ и тогава бедна ви е фантазията какво щеше да стане!!От тези незадоволени жени-вампири.Английската вампирка,само като я видя и ме обхваща ужас и погнуса.....
  • 4 Юююбряяяяя

    3 1 Отговор
    Зиг Хайл фрау Меркел. Доючлад юбер алес фор капутен!
  • 5 ЗайоБайо

    3 0 Отговор
    Налес е пълна идиотка с лошо възпитание. Тя ще види сметката на социалистите. Освен Хелмут Шмит друг нормален социалист не ми идва на ум

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Асаня

    0 6 Отговор

    До коментар #5 от "ЗайоБайо":

    скъсан ганъо седнал да критикува европейци )))))))

    Коментиран от #8

  • 8 ЗайоБайо

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Асаня":

    Ти гледал ли си как и какво приказва тая ? Ако я видиш, баба Цецка ще ти се види като ангел.
    Лидера на младите е готин (Кевин ....как ли му беше фамилията. ... ) и има акъл в главата, ама няма да му стане работата.
  • 9 Еретика

    2 1 Отговор
    Дано новият лидер на германските социалдемократи не е ялов като Меркел.Писнами Яковци и скопци да ни учат как се правят деца.А ми не става с лизане и анално.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: