Last news in Fakti

1 Май, 2018 17:29 2 008 1

Революция в Европол

  • европол-
  • жена-
  • катрин де бол

За първи път жена оглавява агенцията

Катрин де Бол е новият изпълнителен директор на Европейската полицейска агенция, съобщи Евронюс.

Така за първи път в историята на институцията, тя ще се ръководи от жена. Кандидатурата е била одобрена от Съвета по правосъдие и вътрешни работи на ЕС.

Де Бол е бивш началник на белгийската криминална полиция. Тя ще замени на поста досегашния шеф Рон Уейнрайт.

„Моята задача е да увелича доверието в агенцията. Искам да видим по-голям ефект от нейната работа. Европол трябва да има важна роля в сигурността на ЕС“, заяви Де Бол.

Мандатът й е за четири gодини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А как така?

    5 0 Отговор
    "Моята задача е да увелича доверието в агенцията"..
    За какво доверие може да иде реч, щом човек търсен от европол с бюлетин не знам къв си цвят се залавя в Прага и на следващия ден се пуска на пазара! Ако искате уважение към вас, преди всичко Вие уважавайте институцията, а не поръчковите политици!