Last news in Fakti

27 Април, 2018 13:17 11 213 17

Войната приключи, мирът е близо

  • мир-
  • война-
  • южна корея-
  • северна корея-
  • ким чен-ун

Положителни новини от Корейския полуостров

Войната приключи, мирът е близо - 1
Снимка: БТА/ AP

Лидерите на Северна и Южна Корея обявиха, че се съгласяват да работят за пълно ядрено разоръжаване на Корейския полуостров. Амбицията им е възможно най-скоро да подпишат мирен договор.

След края на Корейската война през 1953 година двете страни не подписват мирен договор, а единствено примирие. На практика те още са във война. Това обаче изглежда, че ще се промени, посочват световните агенции.

Ким Чен-ун и президентът на Южна Корея Мун Дже-Ин си стиснаха ръцете за пълно ядрено разоръжаване, спиране на агресивните действия в региона, както и изграждането на железопътни линии и пътища между двете съседни страни.

По-рано днес севернокорейският лидер Ким Чен-ун стъпи на южнокорейска земя, което беляза желанието за смекчаване на агресивния тон и постигане на устойчив мир. Двамата лидер посочиха, че са провели конструктивен диалог.

Съвместната декларация включва обещания за съкращаване на въоръжението, прекратяване на враждебните действия, превръщането в зона на мира на силно укрепената граница, както и стремеж към многостранни разговори с други страни, сред които Съединените щати и Китай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наблюдател

    24 25 Отговор
    Точно така, диктаторите трябва да бъдат изолирани и притискани в ъгъла додато клекнат.
    Да влезе др. Путин.

    Коментиран от #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кики

    8 6 Отговор
    Това е добре - приятелски отношения! Но детайлите за бъдещо ядрено разоръжаване тепърва ще предстоят и ще бъдат много продължителни. Ким ще иска големи компенсации за всички вреди, които му нанесоха дългогодишните санкции... и то с основание.
  • 4 гост

    11 13 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    колко си зле, а дори и не подозираш. Всичко това е напук на чичА ти Дони - без "заплахата" С.корея няма да има как и на кого да си продава противоракетните защитни системи. А получи ли се мира, познай под чия област на влияние ще идат и двете кореи - американско или китайско. В тоя ред на мисли, това е много лоша новина за САЩ и очаквам да направят някоя мизерия съвсем скоро.

    Коментиран от #8, #10

  • 5 гражданин

    12 8 Отговор
    Лошата новина е за Русия, че и да и си продаде оръжията на Хахото той няма как да ползва поне за сега!Дори самия Путин каза, че не иска война с никого и особено с Щатите.Американеца никога няма да се изостави както и руснака.Враждуването между американеца и руснака се поуспокои след нападението над Сирия и от силите на Англия и Франция и руснака клекна щото е сам в тази война!
  • 6 Kcaniba

    12 8 Отговор
    Русия е в шок!
  • 7 Stefan

    6 2 Отговор
    Вижте какво пише в статията / ако е верен превода/:
    ....проведоха конструктивен диалог и ....подписаха декларация за обещания....
    .........?????
  • 8 Бесен Язовец

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Не знам аз колко съм зле, но теб хич те няма, ама от всякъде! Области на влияние, ля, ля, и бля, бля, не ме интересува въобще беее, под коя област на влияние щели да попаднат корейците ! Важното е мир да има и да нема дандании и мерене на пи.ки ! Ти забелязал ли си поне, че докато траеше конфликта, твойте русняци и пръста си не мръднаха, да успокоят страстите, само гледаха сеир отстрани с надежла, да стане данданията ?!

    Коментиран от #13

  • 9 Голям прос

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "наблюдател":

    Не съм предполагал, че сте толкова умен. Какъв задълбочен политически анализ с елементи от бъдещи събития. Врачките трици да ядат, няма да ги слушам вече, ще търся коментарите Ви навсякъде

    Коментиран от #11

  • 10 гост

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Точно случая е поредния пример , че парите победиха ракетите !!! И така е било и ще бъде и за в бъдеще !! И който си въобразява , че Китай е някакъв "приятел" на Русия и че още повече ще си разваля отношенията със Америка и Европа заради нея , ама толкова не е познал , че даже той няма да повярва колко е бил наивен !!
  • 11 наблюдател

    6 6 Отговор

    До коментар #9 от "Голям прос":

    Ето нещо още по-задълбочено:
    Само преди няколко месеца, когато Ким изтрелваше ракети и правеше ядрени опити, хората като теб преливаха от възторг. И дори не се питаха това за сметка на какво е? За сметка на един измъчен от диктатори народ, стигнал до човекоядство за да оцелее. (Не вярваш ли? Дано четеш на друг език освен на руски: https://www.express.co.uk/news/world/392610/North-Korean-reveals-cannibalism-is-common-after-escaping-starving-state)
    Е игрите на глада стигнаха и до диктатора, когато Китай му спря петрола.)
    Сега за Путин. Той върви по същия път. Немога да повярвам, че му спретнаха същия номер, като пред 80-те (Доктрината Рейгън) и той се хвана. С икономика колкото на Италия започна военна натпревара и хлътна с двата крака в Сирия. В резултат - 300 милиарда дълг само от началото на тази година, изядени пенсионни фондове, 30% срив на покупателната способност ... Колко остава до игрите на глада в Русия. И колко ще издържи Путин на това.
    Така, че наистина трябва да ме четеш по-често. Защото аз съм русофил и затова най-върлия путинофоб!

    Коментиран от #12, #15

  • 12 Гюрза

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "наблюдател":

    Чвор..Путин и Мун подписаха 2017г. пред.договор за доставка на рус.газ през Сев.Корея и едно обединение е добре дошло за Русия.Какво са за Газпром 1000 км тръби,те на Меркел под водата,,слагат,,още един поток..И за Сирия станааа.. тройна коалиция..тереза,макарон и мууу.
  • 13 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "Бесен Язовец":

    отново потвърждаваш колко си зле, хич не ми дреме за рашките, просто ми е забавно как не може да мислите сами отвъд това, което дават по CNN (фигуративно казано, т.е. пропагандната им машина) и ако си мислиш, че на някой отвъд океана му дреме за мира и демокрацията някъде по света, значи си някъде между 3 и 4-ти клас.
  • 14 пешо

    2 3 Отговор
    преди известно време писах че Хамериканците и японците
    треперят двете кореи да не се обединят,а сега става страшно!
    НИКОГА "великите демократи" най-големите "миролюбци"
    краварите НЯМА ДА ГО ДОПУСНАТ!
    а всичко друго което се пише и коментира тук в сайта е БЛЯ-БЛЯ!
    затова и кимчо правеше стойки и бомби!
    дано да греша!
  • 15 Д'мин

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "наблюдател":

    Външния дълг на Русия е 520 млрд. $, но е 13% от нейниа БВП. Чакай ги да умрат от глад.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.