Last news in Fakti

29 Април, 2018 11:22 9 724 15

Русия показа жълт картон на Сърбия

  • александър вучич-
  • сърбия-
  • русия-
  • владимир путин

Александър Вучич не получи покана за президентската клетва на Путин

Русия показа жълт картон на Сърбия - 1
Снимки: БТА/АР

Сръбският президент няма да ходи на клетвата на руския си колега Владимир Путин, тъй като по това време ще е в Анкара на среща с турския лидер Реджеп Ердоган.

За разлика от него обаче, лидерът на Република Сръбска Милорад Додич е поканен, пише загребският ежедневник "Ютарни лист".

Традицията е да бъдат канени само лидерите на най-близките постсъветски държави. Додич явно изпълнява тези критерии на Москва, докато според руснаците прекалената близост на Вучич с германския канцлер Ангела Меркел го отпраща към противниковия отбор. Двамата се срещаха два пъти само за един месец, пише хърватският вестник.

Русия показа жълт картон на Сърбия

Освен това за Русия е проблем и постоянното отлагане на разрешението за руска военна база в Ниш, която още не е реализирана и заради която премиерът Медведев отложи посещението си в Сърбия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    19 20 Отговор
    Руско-сръбски простотии, сърбина пя на Ердо, на сред Белград, Осман ага, а жужи се е обидил, за дет не е извъртял и Калинка-Малинка и не го е поканил. Направо са като малки детита... на ти си кукличките, а ти си ми върни парцалките, смешници !
  • 2 Що за руска наглост

    27 58 Отговор
    Прищяла им се база в Ниш на наглите алкохолици от азиатската сатрапия. И как точно ще се случи без наше разрешение. Няма да стане. Да ни осерат и оповръщат крсивия край.

    Коментиран от #6

  • 3 Бесен Язовец

    23 30 Отговор
    Русуфилнята мълчи, щото не знае какво да напише даже, опорките от Мацква закъсняват нещо.

    Коментиран от #9

  • 4 onq s konq

    24 30 Отговор
    За какви руски бази в Ниш става дума,след като това е почти на граничната бразда с България?Може ли Сърбия да допусне базиране на руски ракети към България и да очаква изобщо съществуването на ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ОТНОШЕНИЯ с нас?Ако това все пак се случи,ЦЯЛА ЕВРОПА ЩЕ Й НАЛОЖИ ТАКОВА УНИЩОЖИТЕЛНО ЕМБАРГО,че руското ще изглежда буквално като шега,защото тия ракети няма да бъдат насочени само към БГ,но и към Столиците и други невралгични пунктове по цялата евротеритория!

    Коментиран от #10

  • 5 outlander

    21 31 Отговор
    Като гледам как сърбина е два пъти по висок и едър от кремълския ботоксов пигмей, никак не се учудвам защо не е бил поканен. Не може мъж скала да се изправи до някакъв си недоразвит руски хилариус и митът за получовешките руски богатири да бъде разбит на пух и прах.
  • 6 Суйо

    16 11 Отговор

    До коментар #2 от "Що за руска наглост":

    От коя част на този "красив край" ни пишеш? Интересно ми е. Може би от парфюмираното кафене на скромен Софийски молл?
  • 7 outlander

    14 30 Отговор
    Едно време какви руски педерасти е имало, например Ленин, Брежнев, който си пускаше език на всеослушание с Хонекер и правешкия цървул Живков, а сега някакви нежни слаботелесни с ботокс, а и имената им все странни - Путкин, Куроедов, Куропаткин... Абе, никак не отива на добре тоя гьол Русия!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Румяна Костова

    16 5 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Ако пишем за всеки, който Путин не е поканил за клетвата си,трябва да не мърдаме от телефоните.А все пак животът не е само ,,Факти.бг"Преди няколко дни в Ниш на Вучич му устроиха посрещане с плакати,,Иш от Ниш".Така,че не е само Путин,който не долюбва сръбския лидер.Вучич е лицемерен хамелеон,който ту е със Запада,ту с Русия.Напоследък зачестиха изказванията му,че Сърбия може да признае Косово.

    Коментиран от #12

  • 10 Дантес

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Путин и мен забрави да покани
  • 11 Гост

    5 2 Отговор
    До # 7 Интересно е че помниш какъв п---л е бил Ленин щом говориш от първо лице сигорно си му събрат по полова ориентация иначе няма как да си сигорен междо другото човек може ли да живее толкова много.
  • 12 Йапльо

    4 10 Отговор

    До коментар #9 от "Румяна Костова":

    Голям пигмей е Путин.

    Коментиран от #13

  • 13 123;)

    0 3 Отговор

    До коментар #12 от "Йапльо":

    Не е пигмей а Чукча!
  • 14 Гост

    0 1 Отговор
    Едва ли е шамар, по-скоро е договорка. В Москва ще са само представители на бивши съветски републики. Не виждам коя страна от свободния свят ще отиде. Присъствието на Сърбия в Москва директно ще я разконспирира като проводник на интересите на рашаните. Сърбия обаче ще продължава да играе двойна игра.
  • 15 До ГОСТ

    1 0 Отговор
    ”РАШАНИ”, ЗВУЧИ ПО- МЕЛОДИЧНО ОТ- КРАВАРИ...
Новини по държави: