Last news in Fakti

2 Май, 2018 21:00 1 139 0

Румънският президент не одобри съдебните реформи

  • румъния-
  • реформи-
  • президент

Клаус Йоханис отказа да подпише пакета с реформи

Румънският президент Клаус Йоханис отказа да одобри пакет от реформи в съдебната система на страната, съобщи РИА Новости.

Според експерти реформите застрашават независимостта на съдебната власт. Йоханис е представител на дясноцентристките сили.

„Тези закони не са съобразени с конституцията или с европейските стандарти. За това реших и да ги препратя към Конституционния съд. Ще потърся и мнението на европейски експерти“, заяви Йоханис.
Пакетът от реформи беше приет от лявото правителство през декември. Още тогава имаше несъгласни с реформите.

През последните години в Румъния често избухват протести, относно опити за реформи в съда. Гражданите смятат, че те могат да навредят на борбата с корупцията и вътрешните нередности във властта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: