Last news in Fakti

8 Май, 2018 09:17 969 1

Румънският президент нападна премиера

  • румъния-
  • президент-
  • премиер

Клаус Йоханис поиска оставката на Виорика Дънчила

Румънският президент Клаус Йоханист настоя за оставката на премиера Виорика Дънчила, съобщи Sputnik.

Преди месец румънското финансово министерство публикува доклад за състоянието на финансите в страната. Според него държавният дефицит е достигнал $ 1.14 млрд. само за първото тримесечие на 2018 г.

„Ясно е, че имаме незадовлително развитие на публичните финанси. Дънчила трябва да напусне, за да отвори място на отговорни и компетентни хора. Мисля, че Ливиу Драгнеа и неговите хора нямат друг избор, който да доведе до отговорно управление. Трябва ни добро управление“, заяви Йоханис.

Според него управляващата Социалдемократична партия не е успяла да разреши основните проблеми в страната. Той заяви, че Дънчила не обръща достатъчно внимание на инвестициите. Президентът не може да освободи премиер. Това може да стане само в рамките на парламента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди

    0 0 Отговор
    Винаги е мислил за народа.Браво на Йоханис.
Новини по държави: