1 687 6

САЩ искат тотална конфронтация с Иран

Сергей Лавров смята, че вътрешни фактори влияят на външната политика на страната

Росен Стойчев

САЩ организират тотална конфронтация с Иран. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от РИА Новости.

Така той обясни изтеглянето на САЩ от споразумението за ядрената програма на Иран. Според Лавров режимът на Доналд Тръмп се опитва да промени режима в Сирия, като организира химически атаки.

"Имам предвид оттеглянето на САЩ от ядреното споразумение относно иранската ядрена програма с оглед на организирането на тотална конфронтация с Иран, както и редица постановки, включващи предполагаемо използване на химическо оръжие от страна на сирийското правителство с цел промяна режима в Дамаск", заяви Лавров.

Според него външната политика на САЩ е повлияна от външни обстоятелства, като изборите за Конгрес в страната може да укажат допълнително влияние. Според него външни решения се взимат и в зависимост вътрешната ситуация в страната.

Русия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • мето
  Отговор
  1 13:33  30.05.18
  прав е
 • да го кажем направо
  Отговор
  2 13:33  30.05.18
  Че САЩ търсят война на всяка цена е ясно вече и на децата..И няма значение с коя държава-само да не е с ядрено оръжие..Най-удачният вариант е камилари и бедуини...

  Коментиран от #6

 • От гьола
  Отговор
  3 13:38  30.05.18
  Ето един пример за конфликт на интереси: желанието за по-висок рейтинг (както на електронните сайтове, така и на класическите медии) и публикуване (т.е. - разпространение, пропагандиране, внушение) на дезинформация, както и на непроверени (нещо като "на кой му пука, важен е рейтинга") новини (т.нар. фалшиви новини).
 • Бай Миле
  Отговор
  4 14:02  30.05.18
  За да може богатия да печели непрестанно и да поддържа непрекъснат стандарт, то други трябва да го отнасят, особено ако са намесени в енергийния бизнес и не плащат такса "спокойствие" подобно на Катар и С.Арабия.
 • Ford Prefect
  Отговор
  5 14:08  30.05.18
  СерГЕЙ Лайвров каже ли ти "Добър ден", виж къде е слънцето. Лайкучката на каПутин лъже повече и от рублофилнята.
 • Бесен пес
  Отговор
  6 14:46  30.05.18

  До коментар #2 от "да го кажем направо":

  ТОЧНО ДЕ ! защо мислиш че искат разоръжаването на Северна Корея ... да може после спокойно да си ги пляснат без риск за ядрен удар по тяхна територия .

Напиши коментар:


Публикувай